Beşiktaş'ta bir devir sona eriyor

Beşiktaş’ta cuma akşamı Kasımpaşa ile oynanacak karşılaşmanın ardından Şenol Güneş dönemi sona erecek

Beşiktaş’ta cuma akşamı Kasımpaşa ile oynanacak karşılaşmanın ardından Şenol Güneş dönemi sona erecek. Tecrübeli teknik adam, 4 sezondur görev yaptığı Siyah-beyazlı camiada büyük başarılar elde etti.

Son kez takımın başında yer alacak

Sezon sonu için A Milli Takım ile anlaşmaya varan tecrübeli teknik adam, cuma akşamı son kez Beşiktaş teknik direktörü olarak Vodafone Park’ta takımın başında yer alacak.

Şenol Güneş, Avrupa’da tarih yazdı

Güneş, 2015-2016 sezonu başında göreve geldiği Beşiktaş’ta Süper Lig’deki şampiyonlukların yanı sıra Avrupa’da da önemli başarılara imza attı. Siyah-beyazlı ekip, Güneş dönemindeki 4 sezonda 198 resmi maçta 116 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu 198 karşılaşmada 401 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 281 gol gördü. Siyah-beyazlı takım, Güneş’in teknik direktörlüğünde 2017-2018 sezonundaki Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye 3-0 hükmen de yenildi. 2016-2017 sezonunda Süper Kupa’da Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş, 120 dakikası 1-1 berabere biten karşılaşmada rakibine penaltı atışları sonucunda mağlup oldu.

İki şampiyonluk 

Göreve geldiği ilk iki sezonunda tecrübeli teknik adam takımı şampiyonluğa ulaştırmayı başardı. Geçen yıl son haftalardaki Galatasaray derbisini kaybedince şampiyonluğu kaybeden Siyah-beyazlı takım, sezonu dördüncü tamamladı. Bu sezon oldukça inişli çıkışlı grafik ortaya koyan Güneş’in öğrencileri ikinci yarıda aldığı galibiyetlerle zirveye yaklaşsa da 31. haftada Galatasaray’a mağlup olunca şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi gitme şansını kaybetti.

Şampiyonlar Ligi’nde büyük başarı geldi

Başarılı teknik adam döneminde Siyah-beyazlı takım özellikle Şampiyonlar Ligi’nde adeta tarih yazdı. Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş, sadece kulüp tarihinin değil Türk futbol tarihinin de en önemli başarılarına imza attı. Grup mücadelesinde 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, Türk takımları adına Şampiyonlar Ligi’nde en yüksek puana ulaşan ekip oldu. Gruptan namağlup lider ilk çıkan Türk ekibi unvanını da Güneş’in teknik direktörlüğünde alan Beşiktaş, attığı 11 golle de gol rekorunu da eline geçirdi. Şenol Güneş, yine kendi döneminde Siyah-beyazlı takımı UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselirken bu turda Lyon’a penaltı atışları sonucunda elendi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI