Beşiktaş'ta bir dönem sona erdi

Beşiktaş'ta basketboldan sorumlu yönetici Umut Şenol oldu.

Kartalhaber özel haberi... 

Beşiktaş Sompo Japan Sigorta Basketbol Takımı'nın bu sezonki performansı taraftarları endişelendiriyordu. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre; Yönetim Kurulu üyesi Umut Şenol basketboldan sorumlu yönetici oldu. 

Böylelikle Basketbol Şubesi'nde çok konuşulan Kumuşoğlu'nun Ailesi'nin dönemi de sona erdi. 

Kumuşoğlu başarısızlığı 

Lige bu sezon zirve parolasıyla başlayan Beşiktaş Sompo Japan Sigorta Basketbol Takımı'nın kötü performansı hayal kırıklığı yaratıyordu. 
Şubenin başında eski yönetici Cihat Kumuşoğlu gözüküyordu ama oğlu Vedat Kumuşoğlu basketbol şubesini yöneten gizli bir yönetici konumundaydı. 
Cihat-Vedat daha önce de Edirne Olin Kulübü'nde görev almış ancak başarısız bir dönemin arodından kulübün kapısına kilit vurulmuştu. 
Baba-oğul Fikret Orman'ın direktifiyle 3.5 yıldan bu yana basketbolun başında. Bu dönemde büyük bir başarısızlık göze çarpıyor. 
Bir dönem zirveye adını yazdıran Beşiktaş Basketbol Takımı'nın geçen sezonu 6. bitirip Play-Off'a zar-zor katılması ve çeyrek finalde bir çırpıda elenmesi  dikkat çekmişti. 

Kumuşoğlu, geçtiğimiz sezon Ufuk Sarıca'nın ardından Başantrenörlüğe Dusko İvanovic'i getirmişti. 
Ivanovic'in sözleşmesinin yıllık 450 bin dolar, bir başka deyişle 2 Milyon 700 bin TL. 
Sırp antrenörün sözleşmesinin geçen sezon yaşanan başarısızlığa rağmen 1 yıl daha uzatılması dikkatlerden kaçmıyor. 
Ivanovic'in yardımcılığını ise Cihat Kumuşoğlu'na yakınlığıyla bilinen Oktay Mahmudi'nin yeğeni Fatih Emre Gezer... 
Ivanovic'in sezon başında kurduğu kadro ise saç baş yolduruyor. Oyuncuların yetersizliği ve aldıkları ücretler "Yok artık" dedirtiyor. Ligimizde görev yapmış vasatı aşamamış Jordan Theodore'nin yıllık ücreti 400 bin Amerikan doları (2 Milyon 400 bin TL). 
Oyuncular yetersiz, Beşiktaş'ta forma giyemeyecek kalitede ve işin kötüsü hiçbiri bu ballı-börekli sözleşmeden çıkmak istemiyor. 
Cihat Kumuşoğlu'nun en büyük avantajı hala Beşiktaş Kulübü İcra Kurulu'nda yer almasıydı. yakın zamanda ise bu görevine de son verilmesi bekleniyor. 

Beşiktaş'ın maddi olarak o kadar sıkıntısı varken Basketbol Takımı'nın çok parayla büyük başarısızlığı taraftarları da bezdirmişti. 

Avrupa arenasında geçtiğimiz hafta oynanan maçta Macaristan ekibi Falco Szombathethely karşılaşmasında rakip ekibin taraftarı daha fazlaydı. 

Taraftarlar sosyal medyada yaptıkları yorumlarda Beşiktaş'ın basketbolda kötü gidişini protesto ederken Cihat Kumuşoğlu ve Vedat Kumuşoğlu'nun kötü yönetimini gündeme getirmeleri dikkat çekmişti. 

Umut Şenol kimdir?

1978 yılında Sakarya’da doğan Umut Şenol Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Şu anda da reklamcılık yapıyor. 

Beşiktaş'ın genç yöneticilerinden Umut Şenol'un basketbol şubesini ayağa kaldırıp kaldıramayacağı merak konusu. Şenol'un başta Ivanovic olmak üzere takımda büyük bir temizlik harekatına başlayacağı belirtiiyor. Beşiktaş Yönetimi'nin camianın içinden bir antrenörü Siyah-Beyazlı takımın başına geçirmek için harekete geçtiği belirtiliyor. 





EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI