Beşiktaş'ta Elneny alarmı

Beşiktaş Yönetimi, Gazişehir FK maçında kırmızı kart gören Elneny'nin cezasının 2 maçtan fazla olmaması için harekete geçti.

Beşiktaş'ın Mısırlı orta sahası Elneny, Gazişehir Gaziantep maçında Kayode'ye yaptığı hareket nedeniyle 43. maddeden PFDK'ya sevk edildi. 43. maddeye göre Elneny'nin alabileceği cezanın üst sınırı 6 maç olarak belirlenmiş durumda.

Beşiktaş'ın 3-2 mağlup olduğu Gazişehir Gaziantep maçında rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle kırmızı kart gören Elneny, 43. maddeden PFDK'ya sevk edildi.

Bu sevk sonrasında Elneny'nin alacağı ceza merak konusu oldu. 43. madde sevklerinde cezalar 6 maça kadar çıkabiliyor. Alt sınır ise 2 maç olarak belirlenmiş durumda.

Halil Umut Meler'in Elneny konusunda raporuna, ''rakibi sakatlamaya yönelik hareket'' olarak yazdığını okuyucularımıza bugün duyurmuştuk.

İşte o haber:

Gazişehir maçında Kayode’nin dirseğine tekme ile karşılık verdiği için oyundan atılan Elneny’nin başının dertte olduğu bildirildi. Halil Umut Meler’in raporuna Mısırlı oyuncunun hareketini “rakibi sakatlamaya yönelik hareket” olarak yazdığı bildirildi. Elneny’den 2’de az olmamak kaydıyla ceza alacağı öğrenildi. Bu arada Elneny, Avrupa kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü. Mısırlı oyuncu daha önce Basel’de oynarken bir kez sarı kart cezası nedeniyle forma giyememişti.

İşte o madde:

MADDE 43 – KURAL DIŞI HAREKETLER

Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

Fotospor 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI