Beşiktaş'ta gözler 8 futbolcunun üzerinde

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “sözleşmeleri biten, oturup konuşacağımız oyuncular var” açıklamasını yaptı…

Beşiktaş'ın kadrosunda şu anda Atiba, Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in dışında kiralıklar Karius, Diaby, Elneny ve Rebocho’nun da sözleşmeleri sona eriyor.
Atiba’nın sözleşmesinde bir yıllık daha opsiyon var. Bu formunu gösterirse Kanadalı futbolcunun sözleşmesi ikinci yarı itibariyle otomatik olarak uzayacak gibi duruyor.
35 yaşındaki Gökhan Gönül’le 32 yaşına gelen Caner Erkin’e ise sözleşme verilip verilmeyeceği henüz net değil. Başkan Çebi’nin “konuşacağımız” dediği oyuncuların Gönül’le Caner olduğu iddia edildi. İki oyuncunun da ciddi anlamda feda demeleri durumunda Beşiktaş’la birer yıllık ve oynayacakları maç oranında uzayacak şekillerde sözleşme almaları bekleniyor.
Yönetim Karius ile Elneny’nin bonservislerini almak istiyor. Ancak kulübün içinde bulunduğu mali durum nedeniyle bu pek imkan dahilinde görünmüyor.
Diaby ve Rebocho’nun ise kiralık sözleşmelerinde nasıl maddeler bulunduğu bilinmiyor. Bu yüzden şu şartlarda kalacak gibi durmuyorlar.

Ajdin Hasic, Beşiktaş’ın başına kaldı
Beşiktaş'ın çözülemeyen sorunu Ajdin Hasic...Siyah-beyazlıların yeni başkanı Ahmet Nur Çebi göreve gelir gelmez kucağında bulduğu Hasic problemini bir türlü çözüme kavuşturamadı. fikret Orman döneminde imzalanan anlaşma elleri kolları bağlıyor.
Beşiktaş’ta gündem Ajdin Hasic… ne atılıyor, ne satılıyor?.. çünkü eski yönetim henüz 18 yaşına girmediği için Boşnak futbolcunun babasıyla bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşme siyah-beyazlı yönetimin üzerine ciddi bir tazminat maddesi yıkacağı için Ajdin Hasic’le sözleşme imzalanacak.
Ancak Hasic’le profesyonel sözleşme imzalandığı gün siyah-beyazlı kulübün kasasından 2 milyon euro imza parası çıkacak.
Başkan Ahmet Nur Çebi de bu rakamı kesinlikle kabul etmiyor. Hasic’in babasına, “oğlunu da al git” dedi. Ancak babası elindeki sözleşmede yer alan tazminat maddesini gösterdi. Reddetti.
Şimdi Beşiktaş’ın neredeyse tüm yönetimi Hasic’in babasını 2 milyon euro’luk imza parasından vazgeçirip, rakamı düşürmeye çalışıyor. Siyah-beyazlıların donesi ise “100 bin euro’ya oynayacak oyuncuya 2 milyon euro imza parası olmaz.”
Çünkü bir önceki yönetim Hasic’le 5 yıllık sözleşme karşılığında 100 bin euro’dan başlayan oranda ön protokol imzalamış.

Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Lens’in “feda”sı engellendi
Beşiktaş yönetimi “2. Feda” dönemine hazır… ancak yeni çıkan vergi kanunu siyah-beyazlı yönetimin elini kolunu bağlamış durumda. Bu yüzden “feda”ya hazır olmalarına rağmen Lens ve Oğuzhan’a yeni sözleşme verilemiyor.
Bu sezon 2.4 milyon euro’ya oynayan Oğuzhan ile 2.3 milyon euro’ya oynayan Lens, “feda” dediler… iki oyuncu da alacaklarından indirim yapmaya hazır. Oğuzhan, 400 bin, Lens ise 300 bin euro’luk indirime yanaştı.
Ancak Beşiktaş yönetimi iki oyuncuyla sözleşmeleri yeni vergi kanunu çıkmadan önce imzaladığı için şu anda yüzde 15 stopaj ödüyor. Ancak iki oyuncunun “feda”sına evet derse, önlerine yeni bir sözleşme koymak durumunda kalacak. Yeni sözleşme ise yeni vergi döneminde olacağı için Beşiktaş’ın üzerine ekstra yüzde 15’lik vergi yükü getirecek. Çünkü yeni vergi kanununda futbolcuların vergileri yüzde 30’a yükseltildi.
Beşiktaş bu sezon Oğuzhan için 360, Lens içine 345 bin euro stopaj ödeyecek. Ancak iki oyuncuya da 2 milyon euro’dan yeni sözleşme verildiği anda Oğuzhan için ödenecek vergi 720 bin, Lens için ödenecek vergi ise 690 bin euro’ya fırlayacak.
Zaten “feda” demeden Oğuzhan 2 milyon 760 bin euro’ya, Lens de, 2 milyon 675 milyon euro’ya mal oluyor.
İki oyuncu maaşlarında indirim yaparsa Oğuzhan’dan sadece 40 bin euro, Lens’ten ise 15 bin euro kar edilecek.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI