Beşiktaş'ta kadro sıkıntısı

Geçtiğimiz sezon devre arasında yapılan 2 ve yaz transfer döneminde yapılan 8 takviye ile Beşiktaş, toplamda 10 yeni oyuncuyu kadrosuna katmıştı.

Beşiktaş'ta Yedek Futbolcuların Yetersizliği Tartışma Konusu: Rotasyon Sorunu Gündemde

Geçtiğimiz sezon devre arasında yapılan 2 ve yaz transfer döneminde yapılan 8 takviye ile Beşiktaş, toplamda 10 yeni oyuncuyu kadrosuna katmıştı. Ancak siyah-beyazlı camiada şu an konuşulan en önemli konu, bu yeni transferlere rağmen yedek futbolcuların yetersizliği oldu.

Yorgunluk ve Yoğun Maç Programı

Beşiktaş’ın ezberlenen ilk 11’i; Mert - Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Joao Mario (Semih) ve İmmobile. Ancak bu kadronun yoğun maç trafiğinde başarıya ulaşamayacağı, lig ve Avrupa maçlarının arka arkaya gelmesi ve kupa maçlarının da bu döneme eklenmesiyle daha fazla dile getirilmeye başlandı. Rotasyon oyuncularının bu yoğun programda yeterli olamayacağı yönündeki eleştiriler artıyor.

Onana Kararı Tartışılıyor

Ajax maçında İmmobile ve Joao Mario’yu dinlendiren teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, sadece Onana'nın ilk 11'de yer almasıyla bile mağlubiyetin en büyük sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca, büyük umutlarla transfer edilen Ernest Muçi'nin neredeyse hiç katkı sağlamaması ve yedek kulübesine hapsolması, Beşiktaş’ın yedek kulübesinin takıma katkı veremediği gerçeğini gözler önüne serdi.

Yedek Kadronun Sıkıntıları

İmmobile'ye yedek hücum gücü olarak yazılan Semih ve Mustafa Hekimoğlu’nun tecrübe eksikliği, diğer yedek oyuncuların çoğunun defansif özelliklere sahip olması, Beşiktaş’ın transfer dönemindeki eksikliklerini açığa çıkardı. Dün oynanan maçın ardından, Beşiktaş'ın sadece ilk 11 oyuncularıyla yarışta kalabileceği, ancak yedek oyuncuların maç çevirme ve skor üretme konusunda yetersiz olduğu yönündeki eleştiriler gündeme geldi.

Giovanni van Bronckhorst'un Planı

Beşiktaş yönetiminin, yedek futbolcuların daha hazır hale getirilmesi konusunu Giovanni van Bronckhorst ile konuşacağı ve Hollandalı teknik direktörün bu konuda çalışma yapacağı önümüzdeki süreçte en çok beklenen gelişme olacak.

Dün akşam maç esnasında ve maçtan sonra oluşan genel kanı, Beşiktaş'ın yarışı götürecek sadece on bir oyuncusunun olduğuydu. Yedek kadronun skor üretme, maç alma, maçı çevirme gibi futbolda olmazsa olmaz aksiyonları yapmakta yetersiz kalacağı, en çok dile getirilen eleştiri oldu.


Yönetimin yedek futbolcuların daha hazır hale getirilmesinin önemini teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst ile konuşması ve Hollandalı hocanın da bu yönde çalışmalar yapması, önümüzdeki süreçte en çok beklenen gelişme olacak.

Fanatik 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI