Beşiktaş, hem ligde hem de Avrupa’da başarıyı hedefleyerek ara transfer dönemi için geniş çaplı bir operasyon hazırlığı yapıyor. Siyah-beyazlı ekip, takımın kritik bölgelerini güçlendirmek adına nokta atışı transferlere odaklandı. Bu kapsamda Beşiktaş’ın öncelik verdiği pozisyonlar sol bek, orta saha ve forvet hattı olacak. Ancak, kulübün transfer yapabilmesi için mevcut 14 yabancı oyuncu sayısını düşürmesi gerekecek. Bu konuda yönetim harekete geçti.
Beşiktaş, ara transfer dönemi için ilk hedef olarak Nicola Zalewski'yi belirledi. 21 yaşındaki Polonyalı oyuncu, çok yönlü oyun tarzıyla dikkat çekiyor. Kariyerine 10 numara pozisyonunda başlamış olmasına rağmen, hem sağ hem de sol kanatta ve orta sahada oynayabilme yeteneğine sahip. Polonya Milli Takımı’nda da farklı pozisyonlarda değerlendirilen Zalewski için siyah-beyazlılar, Roma ile masaya oturmayı planlıyor.
Transfer döneminde sol bek pozisyonunu güçlendiremeyen Beşiktaş, bu eksikliği gidermek adına yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. PSV’de forma giyen Brezilyalı sol bek Mauro Junior da Beşiktaş’ın gündemine girdi. Hem sağ hem de sol kanatta oynayabilen 31 yaşındaki oyuncu için teknik direktör Giovanni van Bronckhorst da onay verdi. Beşiktaş, ara transfer döneminde Mauro Junior için teklif yapmayı planlıyor.
Beşiktaş, Suudi Arabistan'da Al Nassr forması giyen Sadio Mane için ara transfer döneminde de girişimlerini sürdürecek. Yaz transfer döneminde Senegalli yıldız için çaba harcayan siyah-beyazlılar, Mane'nin Suudi Arabistan’daki kariyerini noktalama isteğini fırsata çevirmek istiyor. Bu sezon Al Nassr'da 6 maça çıkan 32 yaşındaki futbolcu, 517 dakika süre alarak 2 asist yaptı. Mane’nin gelecek tekliflere sıcak baktığı biliniyor ve Beşiktaş, bu fırsatı değerlendirmek istiyor.
Fotomaç