Beşiktaş'tan Kritik Galibiyet

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş, Darüşşafaka Tekfen'i mağlup etti.

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş, Darüşşafaka Tekfen karşısında çok rahat kazanabileceği bir maçı Sinan Güler faktörünün de etkisiyle zora soktu ancak siyah-beyazlılar, Alperen Şengün'ün double-double yaptığı günde 82-86'lık önemli bir deplasman galibiyeti almayı başardı. 

Darüşşafaka Tekfen potasındaki 36 ribaundun 8'ini Alperen Şengün alırken Beşiktaş toplamda 16 hücum ribaundu topladı. Sinan Güler 30 sayıyla kariyer rekorunu kırdığı karşılaşmada sahadan mağlubiyetle ayrılmış oldu.


Karşılaşmanın ilk bölümünde rahatça adam eksiltip skor hacmini genişleten Beşiktaş, Blackmon'ın basketleriyle TV molasına 5-9 önde girdi. Ancak devamında temponun düşmesi beklenildiği üzere Daçka'ya yaradı ve ev sahibi ekip, topun Andrews'ın elinde uzun süre kalması yüzünden hücum ritmini hâlâ bulamamasına karşın Beşiktaş'a da kolay sayı şansı vermedi. Çeyrek sonunda Sinan-Doğuş ikilisinin savunmadaki enerjisi hücuma da yansırken Darüşşafaka Tekfen Sinan Güler'den gelen 5 sayıyla ilk 10 dakikayı 19-18 önde geçti. Daçka'da Grant Jerrett, Görkem Doğan ve Berk Demir'in ikişer faul alması uzun rotasyonunu sıkıntıya soktu.


Siyah-Beyazlılar ikinci çeyrekle birlikte topu iyi çevirmeye başladı. Bu anlarda Alperen Şengün ve Sadık Emir Kabaca'nın boyalı alanda yarattığı tehdit sayesinde saha içi yerleşimini de iyi ayarlayan siyah-beyazlılar Markell Johnson'ın topu yönlendirmesiyle 11-2'lik seri yakaladı. Beşiktaş adına pota altındaki genç ikilinin uyumu, yardımların cezalandırılması bakımından oldukça değerliydi. Skor 3 dakika içinde 21-29'a gelirken kalan sürede maç adeta serbest atış yarışmasına döndü; Darüşşafaka'da Sinan, Beşiktaş'ta ise Alperen sık sık faul çizgisine geldiler. Dengede geçen bu sekansın ardından soyunma odasına önde giren taraf 6 sayı farkla Beşiktaş oldu (37-43). İlk yarıda iki takım toplam 41 serbest atış kullandı.


Andrews'ın bir türlü skor üretememesiyle yarı saha hücumlarında giderek daha fazla tıkanan Darüşşafaka Tekfen, üçüncü çeyrekte savunmadaki enerjisini de yitirdi ve topu rahatça pota altına indiren Beşiktaş Alperen'i maçın merkezine yerleştirmiş oldu. Öyle ki ikili oyunlar ve hücum ribaunları üzerinden 10 dakikada 14 sayı bulan Alperen, aynı zamanda Daçka'nın takım hâlinde 12 sayıda kalmasının başlıca sebeplerinden biriydi. Yaratıcılıktan oldukça uzak olduğu bir akşamda pota altını kullanmak istediği anlarda Alperen engeline takılan Darüşşafaka Tekfen, top kayıplarını da sınırlandırmayı başaramadı. Böylece ikinci yarıda rakibine tüm departmanlarda üstünlük kuran Beşiktaş son 10 dakikaya 19 sayılık avantajla girdi (49-68).


Son çeyrekte Sinan Güler'in savunmadan başlayıp geçiş hücumlarındaki bitirişi de kapsayan çok yönlü performansı başta yerli oyuncular olmak üzere tüm takımı harekete geçirirken tam saha baskı karşısında basit top kayıplarına imza atan Beşiktaş elindeki maçı riske attı. Dördüncü periyotta rakibine 33 sayı imkanı veren konuk ekip, bitime 19 saniye kala farkın 2 sayıya inmesine adeta seyirci kaldı. Son hücumda Mehmet Yağmur'un serbest atışlarda hata yapmaması Beşiktaş'ı olumsuz anlamda bir mucizeden kurtarmış oldu. Karşılaşma siyah-beyazlı ekibin 82-86'lık galibiyetiyle sona erdi.

Öne çıkanlar...

Darüşşafaka Tekfen: Sinan Güler 30 sayı (11/11 serbest atış), 2 top çalma, 2 blok; Doğuş Özdemiroğlu 14 sayı, 6 ribaund, 3 asist; Andrew Andrews 6 sayı (0/10 saha içi), 7 ribaund, 8 asist

Beşiktaş: Alperen Şengün 27 sayı (8/12 ikilik, 11/14 serbest atış), 8'i hücum 13 ribaund, 2 asist, 2 blok; James Blackmon 14 sayı (3/4 üçlük), 7 ribaund; Egehan Arna 12 sayı, 5 ribaund


Basketfaul.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI