Beşiktaş'tan TOFAŞ’a Baskın

ING Basketbol Süper Ligi Playoffları ilk maçında TOFAŞ ile Beşiktaş, Bursa’da karşı karşılaştı. Maçın kazananı 90-92‘lik sonuçla Beşiktaş oldu.

ING Basketbol Süper Ligi Playoffları ilk maçında TOFAŞ ile Beşiktaş, Bursa’da karşı karşılaştı. Maçın kazananı 90-92'lik sonuçla Beşiktaş oldu.

Bu sonuçla İstanbul ekibi seride 1-0’lık üstünlüğü elde etti.

Beşiktaş maça Ercan Osmani’yle hızlı başlarken fark bir süre 8 sayıya kadar yükseldi. Alperen Şengün’ün de etkili olduğu bir periyot olurken benchten gelen Semaj Christon yavaş yavaş maça ağırlığını koydu ve skor yaklaşmaya başladı. DeVaughn Akoon-Purcell’in son saniye üçlüğüyle ilk çeyrek 25-30‘luk Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci çeyrekte oyun genel itibarıyla TOFAŞ’ın hükmüne geçerken skordaki denge devam etti. Periyot sonunda Berk Uğurlu’nun basketiyle 3 sayı öne geçen Bursa ekibi bu üstünlüğünü asıl olarak devre dönüşünde artırdı (51-48).

Üçüncü periyotta ilk 5 dakikayı Tomislav Zubcic’in inanılmaz hücum performansıyla bir anda 20 sayı öne fırlayacak kadar etkili geçiren TOFAŞ, Beşiktaş’ın tüm ofansif musluklarını kesti. Çeyreğin bitimine 3 dakika 43 saniye kala Ahmet Kandemir bir teknik faul alırken devamında yavaş yavaş Beşiktaş’ın dönüşü başladı.

Beşiktaş çok hızlı bir biçimde maça yeniden ortak olurken Alperen Şengün olağanüstü bir son çeyrek performansı ortaya koydu. Bitime 2 dakika kala üst üste 5 sayı kaydeden James Blackmon, Kara Kartallar’ı öne geçirdi. Alperen ve Blackmon’ın muhteşem performansları Beşiktaş’a maçı getirdi.

Son topta Markell Johnson’ın Jeremy Simmons’a yaptığı blok maçın sonunu getirdi.

Hakan Demir’in TOFAŞ’ında Tomislav Zubcic 19 sayıyla oynarken DeVaughn Akoon-Purcell 15, Jeremy Simmons ve Semaj Christon 12’şer sayı kaydetti.

Beşiktaş'ta ise James Blackmon 26 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Alperen Şengün triple-double’ın kıyısından döndüğü 22 sayı – 10 ribaund – 8 asistlik istatistik kağıdıyla şov yaparken Ercan Osmani ve Şehmus Hazer 14’er sayı kaydetti.

KARŞILAŞMANIN ÇEYREK SKORLARI

1. çeyrek: 25-30
2. çeyrek: 51-48 (26-18)
3. çeyrek: 84-69 (33-21)
4. çeyrek: 90-92 (6-23)

Eurohoops.com

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI