Beşiktaş'tan transfer limit artımıyla ilgili flaş açıklama

Beşiktaş Kulübü, TFF'nin transfer limiti artışıyla ilgili açıklama yaptı.

Beşiktaş Kulübü, son dakika açıklamasıyla TFF'nin FFP harcama limiti değişikliğine dair kulüp olarak bir talepleri olmadığını duyurdu. Trabzonspor ve Galatasaray'ın sert bir şekilde karşı çıktığı bu uygulamanın Beşiktaş'ın talebiyle hayata geçirileceği iddiası yer alıyordu. Beşiktaş yaptığı açıklama ile bir bakıma TFF'yi de ateşe atmış oldu. Zira, Futbol Federasyonu aldığı karar ile ilgili açıklama yaparken, talebin Kulüpler Birliği'nden geldiğini aktarmıştı. Galatasaray'ın da kısa sürede sert bir açıklama yapması bekleniyor.

Beşiktaş'ta son dakika haberi: Siyah-Beyazlı kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi'nin önceki gece aldığı kararla ilgili olarak kendilerinden bir talep olmadığını duyurdu. Beşiktaş'tan yapılan resmi açıklamada, TFF'nin kulüplerin harcama limitlerini yüzde 30'dan yüzde 40'a çıkarması yönündeki kararı ile ilgileri olmadığını aktardı. Beşiktaş'ın detaylı açıklaması şu şekilde:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 28.11.2019 tarihli yazısı ile Kulübümüzün 2019/2020 sezonu için geçerli olan Takım Harcama Limiti için kabul edilebilir sapma oranı olan 30%’u aştığı bildirilmiş ve limiti aşan kulüpler için yeni oyuncu tescili yapılamayacağı belirtilerek, aşım durumunda uygulanacak müeyyideler tarafımıza tekrar hatırlatılmış olup, bu hususların karşılıklı görüşüleceği bir toplantı planlanmıştır.

TFF Kulüp Lisans Kurulu ile 6 Aralık 2019 günü gerçekleştirilen toplantıda Beşiktaş JK Derneği ve Şirketler Grubu Genel Müdürümüz Seçil Aygül tarafından Takım Harcama Limiti hesaplama yöntemine ilişkin ortak mutabakat sağlamak adına teknik aksaklıklar ve uygulama problemleri dile getirilmiştir.

Söz konusu teknik aksaklıkların ortadan kaldırılması halinde Kulübümüzün Takım Harcama Limitine uyum konusunda herhangi bir ihlal durumu yaşamamakta olduğu tarafımızca Kurul’a belirtilmiştir. Söz konusu toplantıda 2019-2020 sezonu için kabul edilebilir sapma tutarının %30’dan, %40’a çıkartılması yönünde bizatihi bir talebimiz söz konusu olmamıştır.

Kulübümüz mali durumuna uygun olarak faaliyetlerini planlamak ve sürdürmek konusundaki kararlılığını tavizsiz şekilde devam ettirecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI