Beşiktaş'tan zehir zemberek açıklama

Beşiktaş Kulübü, yayınladığı açıklamada Ati Koç ismiyle bilinen Atilla Emrullah ve avukatıyla ilgili sert bir açıklama yayınladı. İşte detaylar...

Beşiktaş Kulübü, yayınladığı açıklamada Ati Koç ismiyle bilinen Atilla Emrullah ve avukatıyla ilgili sert bir açıklama yayınladı. 

Beşiktaş Basketbol şebisinden yapılan açıklama şöyle; 

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesinde “Salim Baki: Yiğitoğlu ve Demir Beşiktaş’ın Değil, MZT’nin Oyuncusu” başlığıyla Samet Yiğitoğlu ile Demir Doğan adına vekilleri Av. Salim Baki ağzından Kulübümüz aleyhine yapılan açıklamalara karşı cevap verme zorunluluğumuz doğmuştur.

Aynı zamanda basketbol camiasında Ati Koç adıyla bilinen menajer Atilla Emrullah’ın da avukatlığını yürüttüğü bilinen söz konusu şahsın, hukuki gerçeklikten uzak ve tamamen kamuoyunu yanıltmaya çalışan açıklamaları Beşiktaş Basketbol’un tüzel kişiliğine zarar vermeye yönelik olup kabul edilebilir nitelikte değildir.

Hukuki süreçler devam ederken yapılan bu tür beyanatların, yürütülmekte olan davaların ve yasal süreçlerin neticesini etkilemeye yönelik olduğu açıktır. Kaldı ki, Ati Koç adıyla bilinen menajer Atilla Emrullah’ın avukatı Salim Baki’nin bu açıklamaları bariz hatalar ve yanlış yönlendirmeler içermektedir, şöyle ki:

1)
Her şeyden önce, Kulübümüz oyuncuların yurt dışına çıkarılmasına (tabiri caizse kaçırılmasına) ilişkin açtığı davayı kazanmış ve FIBA Temyiz Mahkemesi nezdinde haklılığımız tasdiklenmiştir, bunu en iyi söz konusu açıklamaları yapanlar bilmektedir.

2) Öte yandan, her ne kadar haber metninde BAT Kararından bahsedilse de, ortada bir BAT yargılaması yoktur. Hukuki uyuşmazlık FIBA Temyiz Mahkemesi’nde devam etmektedir ve tamamlanmış bir hukuki süreç söz konusu değildir, Kulübümüzün açtığı ve önceki sefer kazandığı türle aynı nitelikte dava görülmeye devam etmektedir.

3) Öte yandan, avukat Salim Baki’nin açıklamalarında FIBA’nın kararlarının sorgulanamayacağı mesajı verilmekte olsa da bir önceki davamızın kabul edilmesi göstermiştir ki FIBA kararları gayet tabi sorgulanabilir ve yanlış yapıldığında iyi bir savunmayla bu kararlar kaldırılır, dosyamız bunun somut kanıtıdır ve bunu en iyi bir hukukçunun bilmesi beklenir.

4) Son olarak, oyuncuların sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği için ödemekle yükümlü olduğu tutarın söz konusu şahıs tarafından “iyi niyet” göstergesi olarak ödendiği belirtilmesine karşın bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Oyuncu ile Beşiktaş Basketbol arasında bir sözleşme vardır ve bu sözleşmenin haksız feshi söz konusudur. Elbette ki bunun hukuki ve maddi bir maliyeti olacaktır. Kaldı ki sözleşmenin haksız feshine yönelik Beşiktaş Basketbol’un uğradığı zararın, sportif yargılamaya ilişkin süreçten bağımsız olarak ayrıca talep edilebileceği FIBA kararlarında ayrıca vurgulanmıştır.

Belirtmek isteriz ki, Kulübümüz oyuncuların yurt dışına tabiri caizse kaçırılmasına ilişkin açtığı davayı kazanmış ve FIBA Temyiz Mahkemesi nezdinde haklılığımız tasdiklenmiştir. Bu ilk karar sonucunda her iki oyuncunun yurt dışındaki lisansları iptal edilmiş olup Kulübümüz ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na lisansları tescil ettirilmiştir. Söz konusu oyuncular için yeni talepte bulunulmasının ardından FIBA Temyiz Mahkemesi’nde hukuki süreç devam etmektedir.

Bu doğrultuda Ati Koç adıyla bilinen menajer Atilla Emrullah’ın avukatı Salim Baki’nin bu açıklamaları yaparken Kulübümüzün ismini sürekli olarak kullanmasını ve adeta kulübümüzün ismi üzerinden algı yaratmaya çalışmasını ayrıca kamuoyunun takdirine bırakmaktayız. Tarafımıza sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği için ödemekle yükümlü olduğu tutarı bile “iyi niyet” göstergesi olarak lanse etmeye çalışan bu açıklamanın hukuki gerçeklikten uzak olmanın ötesinde, Kulübümüze ve Kulübümüzün değerlerine açıkça saldırı niteliği taşıdığı ortadadır.

Kulübümüzün tek gayesi genç oyuncularının emeklerinin ve iyi niyetlerinin basketbol haricinde kendi kişisel maddi çıkarlarını öncelikleyen 3. şahıslar tarafından istismar edilmesinin önüne geçmektir. Genç sporcuların, bazı çevrelerin ticari emellerine araç olduğu kamuoyunun malumudur. Bu noktada bizim verdiğimiz hukuk mücadelesi sadece kulübümüz özelinde değil tüm genç sporcu ve oyuncuların sportif hayatlarını etkileyecektir. Oyuncu yetiştiren, altyapılara yatırım yapan tüm kulüpler, Kulübümüzün bu haklı mücadelesini yakından takip etmektedirler. Bu noktada hem kulübümüzün hem de genç oyuncularımızın menfaatlerini sonuna kadar savunacağımızı bir kez daha vurgulamak ve tüm ilgililere hatırlatmak isteriz.

Son olarak; bazı çevrelerin ve kişilerin kulübümüz değerlerine saldırıları hiçbir şekilde bizi yıldırmayacaktır. Bu kişi ve çevrelere karşı hukuk önünde her türlü mücadele verilecek olup camiamızın hakkını sonuna kadar savunacağımızı da kamuoyunun takdirlerine sunarız…

Beşiktaş JK

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI