Bu Transfer Beşiktaş'ta Fark Yaratır

Gökhan Töre denilince ilk aklıma, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmek için oynadığımız İzlanda maçı gelir...

Gökhan Töre denilince ilk aklıma, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmek için oynadığımız İzlanda maçı gelir... Konya’daki karşılaşmada gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalmamızın ardından Selçuk’la gelen frikik golü ve mutlu son... Düşünün bundan 4-5 yıl evvel Avrupa Şampiyonası elemeleri kadrosunda olan bir isim, Premier Lig’deki West Ham United macerasından sonra kayıplara karıştı. Aslında müthiş bir Beşiktaş performansı onu Ada’ya taşımıştı. Uzun bir aradan sonra Gökhan Töre’nin Yeni Malatyaspor’daki performansıyla geri dönüş sinyalleri verdiğini gördük.

Biçilmiş kaftan...

Bu sezon Süper Lig’in ilk yarısında Sergen Yalçın ile etkili bir Töre izledik. Şimdi adı yine eski takımı için geçiyor. Açıkçası kişisel fikrim genç yaşta kaybolanlar listesine giren Ozan Tufan’ı Alanyaspor’da tekrar eski parlak günlerine döndüren Sergen Yalçın’ın, Gökhan Töre’yi daha kolay kazanabileceğini düşünüyorum. Tabii ki bu kazanım tek taraflı olamaz. Ancak şunu çok net görebiliyorum bu konuda Gökhan çok istekli. Bir kere Gökhan Töre 28 yaşında.

Herkesin malumu...

Bir futbolcu için en ideal yaş. Yani olgun ve bir takım geçmişteki hatalarını görüp performansını zirveye çıkarabileceği en güzel dönem. Deyim yerindeyse Beşiktaş için biçilmiş kaftan. Bir taşla iki kuş... Gökhan Töre, Beşiktaş’tan West Ham’a giderken güçlüydü, zirvedeydi. Şimdi ise o gücünde değil ama tekrar eski günlerini yakalama arzusunda ve istekli. Özellikleri itibarıyla topu adeta ayağına yapıştıran, içeri katedebilen önemli bir hücum oyuncusu. Topu ileriye taşımada olsun asist özelliğiyle olsun önemli artıları olduğu bir gerçek. Ayrıca bu sezonki Beşiktaş kanatlarıyla kıyasladığımızda tartışmasız fark yaratır. N’Koudou, Diaby ve Boyd isimlerinin yanında klas olarak da ayrı bir yeri olduğu gerçek. Ayrıca şu ekonomik sıkıntıların içinde ücret konusunda da Beşiktaş için bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Yani Kara Kartal, Gökhan Töre transferini gerçekleştirirse bir taşla iki kuş vurur. Ayrıca bir sezon daha sözleşmesi olmasına rağmen bildiğim kadarıyla Malatyaspor yönetiminin de bir zorluk çıkartmayacağını düşünürsek mantıklı bir transfer olabilir...

Tunç Özgen - Fanatik 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI