Burak Yılmaz: Beşiktaş'a Yük Oluyordum

Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar...

Ligue 1 ekiplerinden Lille'de forma giyen Burak Yılmaz, takımının Nice ile oynayacağı lig maçı öncesinde basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine sorulan soruları yanıtlayan Burak Yılmaz, Lille'e transfer sürecini, takıma adaptasyonunu ve Beşiktaş'a nasıl veda ettiğini anlattı. 

İşte Burak Yılmaz'ın açıklamaları...

35 yaşındaki milli futbolcu Burak Yılmaz, takımı Lille'in ligde Nice ile oynayacağı maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Beşiktaş'tan ayrılma sürecini açıkladı. 

"Türkiye ve Fransa çok farklı"

Futbol açısından farkların olduğunu ve başlarda alışmakta zorlandığını söyleyen Burak Yılmaz, "3 aydır buradayım. Bütün takım arkadaşlarıma, hocalarıma ve yönetecilerimize çok teşekkür ederim. Geldiğimden beri bana herkes çok yardımcı oluyor. İlk ay biraz zordu. Türkiye'yle burası futbol olarak bir hayli farklı. Oyun tarzı ve mental anlamda farklar var. Ama bu adaptasyon sorununun atlattım ve kendimi çok iyi hissediyorum" sözlerini sarfetti. 

"Yeni bir meydan okuma"

Lille Sportif Direktörü Luis Campos'un kendisini ikna ettiğini söyleyen Burak Yılmaz, "Beşiktaş'ta kaptandım. Bütün ailem ve arkadaşlarım İstanbul'da ve iki senelik sözleşmem vardı. Ama bu yaşta bir değişiklik ve meydan okuma yapmak istedim ve beni buna Luis Campos ikna etti. İstanbul'a gelip benimle yüzyüze konuşması yetti. Şu an için ikimiz de doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Transfer sürecinde hem Yusuf hem Zeki'yle konuştum ve kulüple ilgili pozitif şeyler söyledi. Onların da burada kendilerini iyi hissetmesi çok önemliydi ve onlarla konuşmam verdiğim kararda etkili oldu." ifadelerini kullandı.

"Ödemekte zorlanıyorlardı"

Beşiktaş'tan bonservis bedeli olmadan transferinin nasıl gerçekleştiği ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Burak Yılmaz, "Beşiktaş'tan alacaklarım vardı, takıma kontrat olarak yük oluyordum, ödemekte zorlanıyorlardı. O yüzden de Lille'e transferim bonservis bedeli olmadan gerçekleşti." şeklinde konuştu.

"Üst düzey yıldızlar da benim yaşımda"

Üst düzey yıldız futbolcuların kendilerine yol gösterdiklerini ifade eden golcü futbolcu, "35 yaşındayım ve böyle bir maceraya atılmam insanlara sürpriz olarak gelmiş olabilir ama bu zamana kadar hayatımda hep üst düzeyde oynadım. Daha üst düzeyde oynamaya devam ediyorum. Dünyadaki en büyük yıldızların yaşları da benimle aynı. Yanlış anlaşılmasın, onlarla aynı seviyede değilim. Ama onlar bu yaşlarda üst düzeyde oynamayı bizlere öğrettiler." dedi.

"Yusuf özgüvenini yakaladı"

Lille, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ilk maçta 3 gol atarak dikkat çeken Yusuf Yazıcı hakkında da konuşan Burak Yılmaz, "Yusuf'un buna ihtiyacı vardı, sakatlık yaşamıştı ama çok iyi döndü. Özgüvenini tamamen yakaladığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI