Çebi döneminde basketbol

Süleyman Seba vefat ettiğinde başta Beşiktaşlılar olmak üzere tüm spor camiası onu örnek göstermişti. Ancak Seba'yı gerçek anlamda örnek kabul etmiş çok sayıda yönetici olduğunu söyleyebilmek pek mümkün değil.

Süleyman Seba vefat ettiğinde başta Beşiktaşlılar olmak üzere tüm spor camiası onu örnek göstermişti. Ancak Seba'yı gerçek anlamda örnek kabul etmiş çok sayıda yönetici olduğunu söyleyebilmek pek mümkün değil.
Seba'nın kulüp yönetimi açısından en büyük önceliği borç yapmamak, bütçe denkliğini korumaktı. Ondan sonraki yöneticiler zamanında ise Beşiktaş; özellikle futbolda sportif başarı uğruna kulübün geleceğini tehlikeye sokan, popülist hamlelerle borç batağına saplandı. Bütçedeki kaçaklar ise bazı eski yöneticilerin üzerine leke olarak yapıştı.
Basketbola geldiğimizde... Yaz aylarında Beşiktaş'ın 17 dosyaya bağlı olarak transfer yasağı vardı. Yapılan ödemelerden sonra dosya sayısı azaldı ancak bugün itibariyle Beşiktaş'ın hem FIBA, hem TBF'den transfer yasağı bulunuyor.
Beşiktaş'ın yeni başkanı Ahmet Nur Çebi ilk davranışlarıyla bizlere Süleryman Seba'yı hatırlatıyor. Çebi'nin de önceliği kulübü verdiği sözlere tutan, güvenilir bir kurum haline getirmek. Onun bu tavrı basketbola da yansıdı, maliyeti yüksek koç Ivanovic ile Jordan Theodore ve James McAdoo'nun sözleşmeleri feshedildi. Beşiktaş'ın sadece bu üç hamleden tasarrufu 800 bin dolardan fazla. 
Beşiktaş, ilk beşten iki oyuncusunu kaybetmesine karşın ligde ve Avrupa'da yeni koç Burak Bıyıktay ile üst üste 3 maç kazandı. "Theodore ve McAdoo'dan sonra Beşiktaş daha güçlü takım oldu." demek elbette mümkün değil ama gerek koç değişikliğinden sonra karşılaşılan pozitif etkilenme, gerek diğer oyuncuların "Sıra bizde mi?" kaygısıyla vidalarını sıkması takıma ivme kazandırdı. 
Beşiktaş gidenlerin yerine transfer yapacak mı? Çok kolay değil çünkü önce transfer yasağının kaldırılması gerekiyor.
Çebi'nin Beşiktaş'ı borçlarından arındırma politikasının gelecek yıllarda da devam edeceğini hissediyor ve doğru buluyoruz. "Düşük maliyetli kadronun büyük sportif başarılar elde etmesinin imkansız olması basketbolda taraftarı nasıl etkiler?" sorusunun yanıtı gayet basit... Taraftar sezon başındaki kadronun ödeme problemleri nedeniyle dağılacağını bildiği için zaten maçlara gelmiyordu. Buna karşılık Beşiktaş daha çok savaşan, gençlerden oluşan bir kadro kurabilirse, taraftarın ilgisini de artırabilir. Borçların tasfiye edilmesinden sonra bulunacak güçlü bir sponsor ile sportif başarı da gelebilir. 


Basketfaul.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI