Çebi'de varsa yoksa Koç Ailesi!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, son zamanlarda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la arasında esen soğuk rüzgarları ortadan kaldırmak için hamlelere başladı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, son zamanlarda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la arasında esen soğuk rüzgarları ortadan kaldırmak için hamlelere başladı. 

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yeniden bir yakınlaşma başlamak üzere... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin 1959’den önceki şampiyonlukların sayılması gerektiği ile ilgili çıkışının Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u memnun ettiği öğrenildi. Kısa süre önce Çebi’nin “şaklaban” lafını kendisi için söylemediği ile ilgili aldığı özür telefonundan sonra Koç, bu kez de yapılan 1959 çıkışı üzerin Çebi’ye yakınlaştı.

Koç’un Çebi ile yakınlaşmasına Galatasaray’da göreve gelecek Eşref Hamamcıoğlu ile Dursun Özbek’in de Fenerbahçe’ye olan tepkisine neden oldu. Çebi’nin Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan uzaklaşmadan Koç’a yakınlık kurup en azından kongredeki Rahmi Koç sıkıntısını aşmak istediği öğrenildi.

RAHMİ KOÇ ETKİSİ

Beşiktaş camiasının en etkili isimlerin başında gelen, kulüp ne zaman ekonomik sıkıntıya düşse hemen yardıma koşan Rahmi Koç'un camiada büyük etkinliği ve saygınlığı var. Fenerbahçe Başkanı da olsa Rahmi Koç'un oğlu üzerinden üzülmesi, kalbinin kırılması kongre üyeleri tarafından hiç iyi karşılanmayacağı biliniyor.

Yeniden başkanlığa adaylığını açıklamak isteyen Çebi'nin, Beşiktaşlılık duruşu, vefa ve saygı kültürüne büyük önem veren camiada kendisine gösterilen sevgi ve ilginin kesintiye uğramasını istemiyor.

NE DEMİŞTİ? İŞTE O SÖZLER:

ALİ KOÇ'LA İLGİLİ

Dün Ali Koç’la ilgili olarak söylediği iddia edilen ‘Şaklabanlık’ konusuna değinen Çebi, “Ali Koç’a, aileye ve bütün kulüp başkanlarına saygım var. Arkadan gelen bir arkadaşın ‘Elinizi masaya vurmuyorsunuz’ diyen birisine ‘Şaklaban değilim’ dedim. Rahmi Bey de, Koç Ailesi de çok önemlidir benim için. Ağaçlı yolda 2 çocuğun yaptığını ya provokasyon ya da bir anlık hiddet olarak düşünüyorum. Umarım bir daha hata yapmazlar. Benim de çok heyecanlı olduğum bir Fenerbahçe maçıydı. Ayrıca taraftarı bu şekilde galeyana getirmekle ilgili cümleler kurdum. Adaletten bahsediyorsanız bizim adımızı kullanmayın. Kendi maçlarınızdan örnek verin dedim. Belki niyeti o değildir ama o gün Beşiktaş Başkanı’nı zor durumda bırakmıştır. Türk futbolundaki adaletsizliği her kulüp başkanı dile getirebilir. Ali Koç da bununla ilgili konuşan bir arkadaşımız. Ama Beşiktaş için biz gerekeni konuşuruz” diyerek devam etti.

1959 ÖNCESİ ŞAMPİYONLUK KONUSU

Görevde olduğu süreçte yorulduğunu da söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Buranın işleri kolay değil. Yoruluyorsunuz. Türk futbolunun sorunları çok ağır. Yayıncı kuruluş, yabancı sayısı, kurulların tarafları, hakemlerin yıpranmış durumları gibi konuları çözmek için tecrübeli ve bilgili, bu işi bilen birine ihtiyaç var. Seçimde biz birinin tarafında olmayız. Bu işlerde tecrübesi olan birinin en azından 1 yıllık süreçte görev almasının faydalı olacağını düşünüyorum. Kısa dönem olması, tecrübeli birini daha faydalı kılar diye düşünüyorum” dedi. 1959 öncesi şampiyonluk hakkında “1959 öncesi şampiyonluklar herkese eşit olarak uygulanıp bir kurala dayanıyorsa, benim için sorun yok. Ama birinin işine yarıyor, diğerinin yaramıyor dersek, o zaman olmaz. Hak ve adalet söz konusuysa neden olmasın ama laf olsun diye yapılacaksa olmasın” diyen Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Sorunları çözmek için insanlar gelip görev alacak. Dolayısıyla sağlıklı olan seçilmiş olur. Yabancı hakem konusu, benim sadece derbilerde olsun diye kullandığım bir ifadeydi. Genç Türk hakemlerin önünün açılması lazım. Taraftarlar bunu unutmuyor. 30 sene önceki maçın görüntüsü buluyor ve hakeme ‘Sen bizi bu maçta doğramıştın’ diyor. Derbilere dışarıdan hakem gelmesi, mevcut olanların yıpranmasını engelleyecekti. Ama şimdi hepsi yenilenirse, dışarıdan hakem almaya gerek kalmaz” açıklamasında bulundu.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI