Çebi'ye yaylım ateşi... Fikret Orman kadar suçludur!

Beşiktaş kongre üyesi, Beşiktaş Sensin hareketinin önde gelen isimlerinden Prof.Dr.Mehmet Burcin Piskin, Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerin yanlışlarını 21 maddede sıraladı.

Beşiktaş kongre üyesi, Beşiktaş Sensin hareketinin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin, Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerin yanlışlarını 21 maddede sıraladı. 

Pişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Çebi yönetiminin Beşiktaş'ı felakete götürdüğünü vurguladı. İşte Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin'in büyük ilgi çekin açıklamaları; 

1- Son on bir derbide sadece bir galibiyet alabildik. Bu sezon kendi sahamızda oynadığımız üç büyük maçtan sadece iki puan çıkarabildik. Bu tabloya bakıldığında şampiyonluk imkansız, ikincilik ise çok uzak bir hedef olarak gözüküyor.

2- Yönetimsel bitişin ardından sportif olarak da aynı noktaya geldik maalesef. Biz Beşiktaş camiası olarak “sabretmek” ve “zaman kaybetmek” kavramlarını karıştırıyoruz

3- Biz mevcut başkan ve yönetimle maalesef "zaman kaybediyoruz". Kazanılan tek şampiyonluk mu başarı? Beşiktaş çok ama çok büyük bir kulüp. Son 40 yılda Beşiktaş’ta başkanlık yapıp, şampiyon olamadan görevden ayrılan tek bir başkan bile yok.

4- Şampiyon olmak, bir başarı kıstası değil ne yazık ki. O şampiyonluktan sonra başımıza neler geldiğine de bir bakalım: Takım tarihinde ilk kez şampiyonlar liginde sıfır çekti, akabinde lig altıncılığı ve yirmi beş yıl sonra Avrupa’ya gidememe ile devam etti.

5- Üzerine bu sene alınan yanlış kararlar ile ligde çok kötü bir durumdayız. Diğer branşlar zaten terkedildi, atıl durumda ya da kapanışları kurgulanıyor. Amiral gemimiz futbol yapılanmamız rezalet, proje diyerek getirdiğimiz, arkasındayız açıklaması yaptığımız herkesi gönderdik.

6- Abdullah Avcı’ya proje dedik bir dakika düşünmeden gönderdik, hatta kendi gitti diye camiayı kandırıp tazminat ödedik. Onu da geç ödeyip kulübü daha da zarara soktuk. Sergen hocayı zorla tuttuk, arkasındayız dedik ama onu da göndermekten geri kalmadık.

7- Öz kaynak, plan proje dedik Önder Karaveli’ye de dayanamadık. Valerian Ismail’e müthiş proje ve vizyon dedik, ona göre takım kurduk, arkasındayız dedik, onu da gözümüz kapalı gönderdik. Şimdi ŞG çaresizliğine düştük çünkü plan ve program yok, yarını düşünmek maalesef hiç yok.

8. Geleneksel yönetime geleneksel hoca lazım, aynı zamanda da kamuoyu oyalanır, isime laf söylemez, biz kendimizi sağlama alalım diyen yönetimin adımları ile sonu olmayan bir yola girdik. Beşiktaş tarihi YD dahil bu kadar beceriksiz, çapsız ve başarısız yönetim görmemiştir.

9. Son on bir derbide sadece bir galibiyet alabildik. Bu sezon kendi sahamızda oynadığımız üç büyük maçtan sadece iki puan çıkarabildik. Bu tabloya bakıldığında şampiyonluk imkansız, ikincilik ise çok uzak bir hedef olarak gözüküyor.

10- Burda ayrıca ele alınması gereken konu da şu ki; gönderdiğimiz önceki yönetim 150 milyon dolara stad yaparak borcu katlamıştı, mevcut yönetim ise Beşiktaş’a somut hiçbir şey kazandırmadan borcu katlayarak akıl almaz bir duruma imza atmıştır.

11- Zaten mevcut Çebi yönetimi her ne kadar kişisel düşmanlıkları da olsa FO yönetiminin hem ismen hem de fikren devamıdır. Kendisi de zaten Aşçıoğlu olayını ele alırsak FO kadar suçludur ve Beşiktaş’a zarar vermiştir.

12- Dünyada spor yönetimi, özellikle futbol yönetimi değişiyor ve modern bir yapıya evriliyor. Biz ise aynı hataları tekrarlayarak başarıyı ve istikrarı arıyoruz ve dolayısıyla bulamıyoruz.

13- UEFA finansal ve kurumsal fair flay anlaşması ve genel UEFA kriterlerine uymayarak sonraki gelebilecek cezaları da baştan kabul eder noktaya geldik. Korkarım ki bu tünelin sonu UEFA organizasyonlarından men edilmeye çıkıyor.

14- Artık bu suyun akışını değiştirecek yapılanma ve örgütlenme şart. Sportif, finansal , kurumsal, hukuksal olarak maalesef çöküşteyiz. Beşiktaş’ın plansızlık içinde yaşadığı kısır döngüyü artık kırması, kabul değiştirmesi elzemdir.

15- Amatör yapıyla profesyonel kulüp yönetilmez. Özellikle de Beşiktaş gibi Türkiye’nin en önemli spor markası hiç yönetilmez.

16- Dünkü maçın hayal kırklığını hepimiz yaşıyoruz, ama ortada konuşulması gereken konu bir maçtan çok daha fazlası. Beşiktaş’ı yönetmek gibi büyük bir yükü sırtlayan kişilerin nerede bizi yarı yolda bırakacaklarını kestiremiyoruz.

17- Önceki yönetimlerin hatalarını tekrarlayan bu yönetimden sonra da kral öldü yaşasın yeni kral diyerek aynı tarzda aynı kafada insanların Beşiktaş’ı yönetmesinin önüne geçmek, bu suyun akışını değiştirmek için yola çıktık.

18- Mevcut kongre yapısıyla adım adım ilerlemek üzere işe koyulduk. İlk seçimimiz olmasına rağmen, ortaya bir vizyon, farklı bir bakış açısı, projeler koyduk. Uluslararası kabul görecek bir yönetim anlayışını Beşiktaş ile buluşturmak istedik.

19- Ama gerek bütçemiz gerekse zaman darlığı kendimizi tam olarak ifade etmeye yetmedi. Elbette bizim de hatalarımız oldu, bu seçim sürecinden çok fazla ders aldık. Neyi yanlış yaptığımızı, nasıl davranmamız gerektiğini daha net gördük.

20- Uzun soluklu koşumuzun başındayız ve sürekli hatalarımızı düzeltmek, daha doğrusunu yapmak için çalışıyoruz. Doğru isimle ve doğru iletişim yapısıyla modern spor yönetim sistemine ait yapıyı herkesin anlayabileceği bir dilde anlatmaya devam edeceğiz.

21- Daha önceden ortaya çıkan adaylar gibi tek seçimlik kalmayacağız. Koyduğumuz vizyonun ardından sonuna kadar gideceğiz. Sesimizin daha fazla duyulması için kongre üyelerinin tamamına erişebilmek adına camia içindeki idealist kişilere ulaşarak yolumuza devam etmek tek hedefimiz. 

Kartalhaber

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI