Ceyhun Kazancı: Valerien Ismael'le şampiyon olacağız

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, düzenlediği basın toplantısında önemili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, bir basın toplantısı düzenledi. Kazancı, transfer dönemi, takımdan ayrılan futbolcular, ligdeki durum, A Milli Takım'a çağırılmayan Salih Uçan, yediği hatalı gollerle tartışılan Ersin Destanoğlu ve son haftalardaki puan kayıplarıyla eleştirilen Teknik Direktör Valerien Ismael hakkında açıklamalarda bulundu. Kazancı, milli aradan sonra oynanacak Fenerbahçe derbisi için de konuştu.

"Geçen sezona göre yaklaşık 10 milyon Euro'luk düşüş oldu"

Sezon başında takımdan ayrılan ve transfer edilen oyuncular hakkında konuşan Ceyhun Kazancı, "9 tane Türk, 9 tane yabancı oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Toplam maaşları 23.5 milyon Euro kadardı. Bunun üzerine vergiler ve menajer ödemeleri de vardı. 7 yabancı, 5 Türk futbolcu transfer ettik. 2 tane de alt yapımıza transfer yaptık. 7 oyuncuya 13.5 milyon Euro ve vergiler ödeyeceğiz. Geçen sezona göre yaklaşık 10 milyon Euro'luk düşüş oldu." ifadelerini kullandı.

"Kullanılmayan oyuncular, takım bulamadı"

Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan ve maaş yüküyle sorun oluşturan Ljajic, Douglas, Lens, N'Sakala gibi oyuncularla sezon başında yollar ayrıldı. Kazancı, "6 milyon 750 bin Euro maaşı olan pek oynamayan oyuncular vardı, yolları ayırdık. Kullanılmayan oyuncular, takım bulamadı. Sadece bir oyuncumuz Fransa'nın alt liglerinde takım buldu. Aldığımız kararın yanlış olmadığını gösteren bir durum. Geçen sezondan itibaren ne gibi oyunculara ihtiyaç var, bunlara çalıştık." dedi.

"Alex, burada başarısız olduğu için alacaklarından feragat etti"

Takımdan ayrılmayarak oynamadığı halde maaş alan oyunculara karşın Alex Teixeira'nın tutumunu örnek gösteren Kazancı, "Bir oyuncuyu transfer ederken karakterlerine bakmak çok kritik. Oyun anlamında beklentileri bir araya getirmek kritik. Bunları titiz şekilde yaptık. Bazı oyuncular kesinlikle gitmezken Alex, burada başarısız olduğu için alacaklarından feragat ederek ayrıldı. Bunlar bizim için çok önemli." şeklinde konuştu.

"Son maçımızı kazansak milli araya lider girecektik"

Teknik Direktör Valerien Ismael'in verdiği raporlar üzerine transfer yaptıklarını kaydeden Kazancı şunları söyledi: "Geçen sene Mart ayında çalışmalara başlamamız bizim için avantaj oldu. Hocamız bize isimler vermedi. Tempo düşüklüğünü yukarı çekecek çalışmaları yaptık. Scout ekibimizin çalışmaları vardı. Ekonomik anlamda çok uygun şekilde çalışmaları yaptık. Takım olarak hazırız. 7 hafta itibariyle liderin 2 puan gerisindeyiz. Son maçımızı kazansak lider olarak milli araya girecektik."

"Hem bizde hem taraftarda hem de Salih'te hayal kırıklığı oldu"

Salih Uçan'ın milli takıma çağırılmaması hakkında konuşan Kazancı, "Hem bizde hem taraftarda hem de Salih'te hayal kırıklığı oldu. Her teknik heyetin bir yaklaşımı oluyor. Benim hayal kırıklığım devamında oldu. Boy meselesi var. Sakatlıktan sonra eklenen iki oyuncunun Salih'ten uzun olmaları bir kriter olarak gösterildi. Orta saha oyuncuları içerisinde Salih'in kafa topu kazanımı ortalamanın üzerinde. Harika bir sezon geçiriyor. Biz hak ettiği kanaatindeydik ama her teknik heyetin bir düşüncesi vardır. Milli Takımda Beşiktaşlı futbolcusu olmamasına üzüldük ama komplo teorisini düşünmüyoruz. Beşiktaşlı futbolcu alınmıyor diye düşünmüyoruz. İnşallah ilerleyen dönemde milli takımda yer alırlar." açıklamasını yaptı.

"18 yaşının altında olan oyuncularla 3 yılın üzerinde kontrat yapamıyorsunuz"

Yaz transfer döneminde takımdan ayrılan genç futbolcular ve tartışılan kontrat konusunda açıklama yapan Ceyhun Kazancı, "Emirhan'ın son senesi değildi. Çıkış maddesi üzerinden ayrıldı. 18 yaşının altında olan oyuncularla 3 yılın üzerinde kontrat yapamıyorsunuz. Biz Emirhan ile kontrat yapmıştık ama sezon sonuna doğru imzalandığı için 2.5 yıl uzatım olabildi. Oyuncuların kontrat uzatmak istemiyor gibi yaklaşımı yoktu. Ayrılan 3 genç oyuncu için de Avrupa'ya gitmeleri için erken olduğunu düşünüyorduk. 1 yıl daha kalmalarının uygun olacağını düşünüyorduk. Kendileri böyle uygun gördü." dedi.

"Ersin şampiyon olmuş bir kaleci, o günlerine geri dönecek"

Kalesinde gördüğü gollerle gündem olan Ersin Destanoğlu ve kontratı hakkında konuşan Beşiktaş Sportif Direktörü, "Ersin Destanoğlu son derece karakterli. Bu camianın evladı. Kontratı bitip bedava gidecek bir oyuncu değil. Buraya hayatını adamış bir oyuncu. Kalecinin dönem dönem kötü zamanları olabilir. Bizim yapmamız gereken destek vermek. Şampiyon olmuş bir kaleci, eminim o günlerine geri dönecek. Kontratıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Şu an itibariyle ayrılması söz konusu değil. Menfaatler çerçevesinde teklif gelirse oturup konuşuruz." ifadelerini kullandı.

"Kimse tatmin olmadı ama rakamlar bunu göstermiyor"

Beşiktaş'ın tartışılan oyun sistemi için açıklama yapan Ceyhun Kazancı, "Beklentiler çok yüksek. Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynar. 7 maç oynandı. Oyun anlamında son maçı biraz kenara bırakıyorum. Kimse tatmin olmadı, ancak sezon başından beri çok fazla oyun planı yok, oyunu domine etmiyor yaklaşımı var ama rakamlar bunu göstermiyor." şeklinde konuştu.

"Valerien Ismael önderliğinde şampiyonluğu alacağız"

Ceyhun Kazancı, "18 tane oyuncu gitti, 12 oyuncu geldi. Ligin başındayken bazen arzulandığı gibi oynamamak gayet doğal. Yoğun baskıyla oynayan bir takım hüviyetine getirmeye çalışıyoruz. Oynadığımız maçların belli kısımlarında bu tempoyu uyguladık. Karagümrük ve Sivas maçlarında çok özel sekanslar yaşadık. Valerien Ismael önderliğinde şampiyonluğu alacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

"Normalde daha hızlı iyileşmesi gerekirken, Ghezzal'da yavaş oldu"

Yaşadığı sakatlığın ardından ligde 5 maç kaçıran ve son zamanlarda uzayan tedavisi nedeniyle tartışılan Rachid Ghezzal hakkında açıklama yapan Kazancı, "Bazı şeyler uzayınca geçmiş yaşananlar akıllara geliyor. Sakatlıktan başka hiçbir sorun yok. Hareketlerini etkileyen bir sakatlık geçirdi. Artık sakatlığın son aşamasına geldik. Her şey planlandığı gibi giderse yakın zamanda kadroda olacak. Her şey yolunda giderse gelecek hafta takımla birlikte çalışmalara başlar. Normalde daha hızlı iyileşmesi gerekirken, Ghezzal'da yavaş oldu." dedi.

"Dele Alli ve Weghorts'un da bizimle devam etmesini isteriz"

Takımda kiralık olarak görev alan Dele Alli, Weghorst ve Redmond'ın kalıcı olup olmayacağı hakkında açıklama yapan Kazancı, "Redmond ile bir yıllık anlaşma var. Her iki taraf da memnun olursa devam ederiz ama şu an bir şey söylemek doğru değil. Bize katıldıktan sonra emin olduk, takım oyuncusu olarak nitelendirebiliriz. Umarım başarılı olur da uzun yıllar bizimle kalır. Dele Alli ve Weghorts'un da bizimle devam etmesini isteriz." ifadelerini kullandı.

"Isak Hien aklımda kaldı"

Ceyhun Kazancı, şunları kaydetti: "Bu sezon 7-8 transfer yapmayı planlıyorduk ama beklemediğimiz oyuncular ayrılınca bu sayı arttı. Transfer konusunda neredeyse istediğimiz her şeyi yaptık. Birinci ve ikinci tercihlerimizin neredeyse hepsini aldık. Yabancı sınırı bir sorundu. Çok fazla alternatif baktığımız yabancı oyuncu yoktu. Genel olarak planlamamızın neredeyse harfiyen yerine getirdik. Dele Alli gibi fırsat transferi yaptık. İlk olarak listemizde yoktu. Montero bizim çok inandığımız futbolcu. Düzenli oynamasının sağlıklı olacağını düşünüyorduk. Montero gelen tekliflerde anlaşma sağlayamadığı için takımda kaldı. Boyd'un kontratı devam ediyor, artış yok. Son senesi... Aklımda kalan isim var mı? Isak Hien var, o da Verona'ya gitti. İlerleyen zamanlarda adından bahsettirecek bir futbolcu."

"Çifte standart olduğu görüşü hakim oluyor"

Tartışılan hakem kararları hakkında konuşan Sportif Direktör, "En önemli konu çifte standart olduğu görüşü hakim oluyor. Bazı kurallar bize anlatılırken, başka maçlarda uygulanmadığını görüyoruz. Bizim herhangi bir isyanımız yok. Kuralların herkese eşit uygulanması isteğindeyiz. Bahane olarak bunun arkasına sığınacak değiliz. Eşitlik istiyoruz. Alanya maçının nasıl döndüğünü biliyorsunuz. Başakşehir maçında verilmeyen karar. Bazıları penaltı diyor, bazıları değil diyor. Ankaragücü maçında olanları herkes gördü. Bizi çok rahatsız etti. Ancak bunlar yaşanıyor diye bunlara takılıp kalmayacağız." açıklamasını yaptı.

Sezon başında özellikle Premier Lig'den yapılan transferlerin dikkat çekmesi üzerine konuşan Ceyhun Kazancı, "Transferde maddi boyut belirleyici ama tek konu değildir. Bu oyuncuların masalarında dünya kadar teklif var. Her iki tarafın da birbirini ikna etmesi lazım. Bizim de ikna olmadığımız futbolcular oldu. Onların bu kulübe yaklaşımı çok belirleyici oldu. Elediğimiz oyuncular oldu. İnancı görmediğimiz oyuncular oldu. Bunlar bir süreç. Transferde yüzde 100 diye bir şey yoktur ama transferin tutmama olasılığını en aza indirmek için çalıştık. Oyuncularımızı sadece oyuncu olarak almıyoruz, onların ailesi de bu aileye dahil oluyor. Onların mutluluğu sahaya yansır. Bu yüzden de harika bir hava var takımda." dedi.

"Josef'in uzun yıllar burada kalacağını umut ediyorum"

MKE Ankaragücü maçı sonunda taraftardan gelen saldırı üzerine müdahalede bulunan Josef de Souza'nın yaptığı açıklama hakkında konuşan Beşiktaş Sportif Direktörü, "Josef duygularıyla hareket ediyor. Rahatsız oldu uğradığı haksızlıktan dolayı. Bunu tamamen ülkeye ithaf etmiyor ama mutsuz. Performansı ve düşünceleri değişecektir. Ben uzun yıllar burada kalacağını umut ediyorum. Biraz erken." ifadelerini kullandı.

"Yabancı sınırlamasının faydasını bulamıyorum"

Yabancı sınırlaması hakkında düşüncelerini dile getiren Kazancı, "Yabancı sınırlaması için zorluk yaşıyoruz. Bütün takımlar bunu yaşıyor. Faydasını bulamıyorum. Bununla ilgili kişisel olarak Türk futboluna katkı sağladığını düşünmüyorum. İyi olanın sahada olmasını isterim. Rekabeti ön plana getireceği için serbest olması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"İyi oynayan yönetsin. Türk'ü yabancısı olamaz"

Gündemde olan yabancı hakem konusuna değinen Kazancı, "Yabancı hakem konusu çok gerekli mi değil mi net bir şey söyleyemem. İyi oynayan yönetsin. Türk'ü yabancısı olamaz. Her konuda çıtayı yukarı çekelim. Burada herkese görev düşüyor. İyi oyun olsun, tek niyet bu olsun." açıklamasını yaptı.

"90 milyon Euro'dan 45 milyon Euro'ya çekilen bütçe var"

Transfere ayrılan bütçe hakkında konuşan Beşiktaş Sportif Direktörü, şunları söyledi: "5 yılda 90 milyon Euro'dan 45 milyon Euro'ya çekilen bütçe var. Bu bir küçülme değil. Buna devam edeceğiz. Kaliteden ödün vermeyeceğiz. Herkesin gözü burada. ekonomik anlamda maliyetleri azaltarak yaptık. Buna devam edeceğiz ama kaliteden ödün vermeyeceğiz. Tek isteğimiz destek. Şampiyonluğa odaklanmış ve bunu kazanacak bir ekip var. Taraftarsız bu işler olmaz. Transferlerde taraftarımızın da etkisi var. Bize çok yardımcı oldular."

"Fenerbahçe derbisi ölüm kalım maçı gibi görülüyor"

Milli aradan sonra oynanacak Fenerbahçe maçı hakkında açıklama yapan Kazancı, "Fenerbahçe derbisi önemli bir müsabaka. Ölüm kalım maçı gibi görülüyor ama değil. Herkesi tatmin edecek oyunla zaferle ayrılacağımızı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI