Denetim Kurulu, Çebi'yi Yalanladı

Beşiktaş Kulübü Denetim Kurulu, kulübün borç miktarı ile ilgili bir açıklama yayımladı. Önceki tutar ile Başkan Ahmet Nur Çebi'nin açıkladığı rakamlar arasındaki farka açıklık getirildi.

Beşiktaş Kulubü Denetim Kurulu'ndan kulübün borçlarına dair bir açıklama geldi. 15 Şubat'taki Divan Kurulu Toplantısı’nda 2019'un son dönemi için açıklanan borç miktarının 2 milyar 961 milyon lira olduğu hatırlatıldı.

Bağımsız Denetim Şirketi tarafından hazırlanan 21 Ekim 2019 tarihli devir bilançosundaki borç rakamının ise 2 milyar 900 milyon lira olduğu belirtildi. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin miktarı 3 milyar 300 milyon lira olduğunu belirtmesine de açıklık getirildi.

Önceki rakamlarla Çebi'nin açıkladığı tutar arasındaki farkın, mali tablolara henüz yansımamış; cezai şartlar, vergi uyuşmazlıkları ve ihtilaflı dosyalardan kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, Denetim Kurulu'nun tüzüğün öngördüğü çerçevede çalışmalarını yürütmeye devam ettiği kaydedildi.

Açıklamanın tam metni

Siyah beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Beşiktaş JK Denetim Kurulu’nun 15.02.2020 tarihinde düzenlenen Divan Kurulu Toplantısı’nda 31.12.2019/4 dönem için açıkladığı borç rakamı 2.961.902.493 TL’dir.

Aynı divan kurulu toplantısında;

Arkan Ergin Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından hazırlanan 21 Ekim 2019 tarihli devir bilançosunda devir alınan borç rakamının 2,9 milyar TL olduğu belirtilmiştir.

Bununla birlikte Sayın Başkanımız Ahmet Nur Çebi, 31.5.2020 tarihindeki söyleşisinde devir alınan borç rakamını 3.3 milyar TL olarak bildirmiştir.

Denetim kurulumuz tarafından 15.2.2020 tarihli raporumuzda belirtilen 31.12.2019 tarihi itibarıyla 2.9 milyar TL borç tutarı kulübe ait kayıtlara göre hesaplanmıştır. Sayın Başkanımızın ifade ettiği borç rakamının daha önce kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarından anlaşılacağı üzere, 30.9.2019 tarihli hesap kesimi ile 21.10.2019 tarihinde bağımsız denetim şirketince açıklanan devir bilançosunun arasındaki fark, mali tablolara henüz yansımamış; cezai şartlar, vergi uyuşmazlıkları, ihtilaflı dosyalar gibi risklerden borcun brüt olarak 3.3 milyar TL’ye ulaştığı anlaşılmaktadır.

Denetim kurulu olarak yönetim kurulu ve diğer kurullar ile tüzüğümüzün öngördüğü çerçevede çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Görevimizi bildiğimiz doğrularla, kulübümüzün menfaatlerini gözeterek ve tüzüğümüze uygun olarak gerçekleştirmeye, birlik ve beraberlik içinde camiamızın her türlü sorunu aşacağına olan inancımız ile Beşiktaş’ımıza hizmet etmeye devam edeceğimizi tekrar ifade etmek isteriz." 

TRT SPOR 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI