Göztepe-Beşiktaş maçıyla ilgili çarpıcı iddia

Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi Ali Rıza Dizdar, Göztepe-Beşiktaş mücadelesine ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu. Dizdar, “Maç olduğu yerden devam edecekti ama siyasi erk, yani damat bunu engelledi” ifadesini kullandı.


Beşiktaş Kulübü’nün önde gelen divan kurulu üyelerinden, kulüp kongreleri ve seçim divanlarını da yöneten avukat Ali Rıza Dizdar, Göztepe-Beşiktaş karşılaşması ile ilgili iddiada bulundu.
“Devletin en çok baskı yaptığı kulüplerden birisi biziz” diyen Dizdar, “Göztepe maçını ben hukukçu sıfatının dışında spor hukuku uzmanı olarak izledim. Bütün UEFA, FIFA ve kuralları teker teker inceleriz. Hakem düdüğü, top havadayken çaldı. Neden çaldı? Çünkü bir kural var. Eğer bir tehlikeli harekette bir sporcu yaralanmış ise hakem oyunu hemen durdurur. Gole giden adamı bile durdurur. Çünkü sporcu sağlığı her şeyin üzerindedir. Hakem havadayken çaldı. Top, Atiba ile Göztepelilerin arasında geldiğinde çalmadı. Top oraya da gitmeyebilirdi” diye konuştu.

‘DAMAT ENGELLEDİ’
ajansspor.com’un haberine göre Dizdar, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Burada olan olay şu; maç olduğu yerden tekrarlanma kararı alınmıştı. Açık açık söylüyorum, bildiğim için söylüyorum. İsim de açıklayabilirim. Maç olduğu yerden devam edecekti ama siyasi erk, yani damat (Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak) bunu engelledi. Ve damat, Sörloth’un cezasını da utanmadan 1 maça düşürttürdü. Yani bunun anlamı, Sörloth Beşiktaş maçına çıksın diye yapılıyor. Bunlar artık görülüyor.”

TFF ERTELEME TALEBİNİ REDDETMİŞTİ
Türkiye Futbol Federasyonu, perşembe günü verdiği kararda Beşiktaş’ın kural hatası nedeniyle 2-1 kaybedilen Göztepe maçının tekrar edilmesi talebini reddetmişti. Aynı şekilde Konyaspor ve Gençlerbirliği’nin de başvuruları kabul görmemişti.
PFDK’den 2 maç ceza alan Trabzonspor futbolcusu Sörloth’un cezası Tahkim Kurulu’nda 1 maça indirilmişti.

FENERBAHÇE TARFTARI ‘DAMAT İSTİFA’ SLOGANLARI ATMIŞTI
Fenerbahçeliler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için Alanyaspor karşılaşmasında “Damat istifa” sloganları atmıştı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI