Hangisi doğru hocam!

Beşiktaş'ın Başakşehir ile oynadığı maçın kırılma anlardan biri de Başakşehirli Januzaj'ın 35. dakikada gördüğü kırmızı karttı.

Beşiktaş'ın Başakşehir ile oynadığı maçın kırılma anlardan biri de Başakşehirli Januzaj'ın 35. dakikada gördüğü kırmızı karttı.

Peki bu kırmızı kart doğru muydu, yanlış mı?

Televizyonların iddialı iki ismi, eski hakemler Erman Toroğlu ile Ahmet Çakar, Sabah gazetesinde alt alta yer alan köşelerinde birbirlerine ters düştü. Biri karara doğru derken, diğeri yanlış olduğunu ileri sürdü.

Erman Toroğlu, yazısının bir bölümünde kartla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kırmızı kart demek; infaz demek. Bir takımı 10 kişi bırakıyorsun. Eğer netse 'Tamam.' Ama 'Acaba' varsa o takıma yazık oluyor. Mesela dün gece olduğu gibi… Januzaj'ın ayağı kaydı, kendini durdurma ve toparlama şansı yoktu. Rakiple çarpıştı. Hakem görüyor, pozisyona avantaj uyguluyor ama sonra VAR diyor ki; "Gel bir bak." Sonra kırmızı çıkıyor. Mete Kalkavan'ı FIFA yaptılar, yurt dışında hem de alt kademede bütün idare ettiği maçlarda kötüydü. FIFA buna maç vermemeye başladı. Hem de çok altlardan. Federasyon da mecburen FIFA kokartını aldı ama hâlâ maç yönetiyor."

Ahmet Çakar ise kırmızı kart pozisyonu için şu ifadeleri kullandı; 

"Karşılaşmanın en kritik anı Başakşehirli Januzaj'ın gördüğü kırmızı kart. Bence karar doğru. Her ne kadar oyuncunun ayağı kaysa da tabanı sert bir şekilde Fernandes'in kaval kemiğine geliyor. Kırmızı kart doğru."

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI