Harikasın Kagawa

Beşiktaş'ın Japon yıldızı Kagawa'dan alkışlanacak hareket

Beşiktaş’ın ara transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Kagawa’nın alınan her galibiyetten sonra yüzlerce çocuğu sevindirdiği ortaya çıktı. UNICEF’in Japonya komitesi, Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Japon yıldız ile ile yaptıkları projeyi duyurdu.

Kagawa’dan 10 bin adet sıtma ilacı 

Yıldız futbolcu, Beşiktaş’ın aldığı her galibiyetin ardından 10 bin adet sıtma ilacı yardımı yapıyor. Kagawa’yı bu projenin bir parçası yapan motivasyon ise, milli takımdan arkadaşı, Japonya UNICEF elçisi ve aynı zamanda Eintracht Frankfurt’ta forma giyen Makoto Hasebe oldu. Hasebe’nin dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç olan çocuklar için yaptıklarından etkilendiğini kaydeden Japon oyuncu, “Bir Japon olarak tıpkı Hasebe gibi,  her zaman,  spor aracılığıyla insanlara nasıl yardım ederim diye düşünürdüm.”

Geçtiğimiz ağustos ayında UNICEF’in Japonya temsilciğinin başlattığı projeyle açılan “Dost Bağışı” adlı internet sitesinde Hasebe gibi birçok kişi, kendi kampanyalarını oluşturuyor, sosyal medyanın gücünü kullanarak bağış topluyor.

Kagawa’nın başlattığı bağış kampanyası ise çoğunlukla 5 yaşın altındaki çocukların ölümüne sebep olan sıtma hastalığı ile mücadele etmek ve ilaç yardımında bulunmak oldu. Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu, tüm yardım severleri bu kampanyaya destek olmaya çağırdı ve ilk adımı kendisi attı: “Beşiktaş’ın kazandığı her maçın ardından 10 bin adet sıtma ilacı bağışlayacağıma söz veriyorum.”

Proje üzerine duygu ve düşüncelerini belirten Kagawa, kampanyası üzerinden şu sözleri iletti: “Dünyada ne kadar çocuk varsa onlara futbol aracılığıyla yardım etmeyi çok istiyordum. Bu yüzden UNICEF’in Dost Bağışı projesine katılıp kendi kampanyamı oluşturmaya karar verdim. UNICEF ile birlikte çalıştığım için çok mutluyum. Beşiktaş ile sezonun geri kalan maçlarını kazanıp her galibiyetin ardından 10 bin sıtma ilacı yapmayı hedefliyorum. Türkiye’ye gelmemin üzerinden 6 ay geçti. Burada oynadığım için çok mutluyum. Her maç beni destekleyen hayranlarım için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Fazla söze gerek yok, yapacağınız yardımlar UNICEF’in aracılığıyla yardıma muhtaç çocuklara götürülecek. Anlayışınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Lütfen, beni desteklemeye devam edin.”

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI