Her Beşiktaşlı Okumalı... Bir Beşiktaş Klasiği

Kartalhaber Genel Yayın Yönetmeni Erce Kaftan yazdı...

Her Beşiktaşlı Okumalı... Bir Beşiktaş Klasiği 

Beşiktaş Hentbol son bir yıla kadar Türkiye'nin uzak ara bir numarasıydı. 

Avrupa'da başarıdan başarıya koşan ekip taraftarların göz bebeği bir şubeydi. 

Son 1 yılda hentbol şubesine dinamit konsa bunlar yaşanmazdı. 

Rakamlarla açıklayayım... 
Son 11 yıl üst üstte şampiyonluk... 
Teknik Direktör Müfit Arın önderliğinde 16 yılda tam 14 şampiyonluk...
Yine sayıyla belirteyim; Müfit Hoca döneminde Beşiktaş müzesine tam 16 kupa girmiş. 
Müfit Arın, Onursal Başkan Süleyman Seba döneminde kulübe adım atmış ve camianın sembol isimlerinden biri olmayı başaran bir isim...  

Sonrası bir Beşiktaş klasiği... Her başarılı Beşiktaşlının başına gelen olaylar serüveni... 
Geçen sezon başında her şey iyi giderken Başkan Ahmet Nur Çebi'nin yeğeni Mesut Çebi'yi hentbol şubesinin başına geçirilmesi ne anlama geliyor; işte bunu iyi irdelemek gerek... 
Beşiktaş; babadan oğula veya amcadan yeğene, çavuş-ahbap ilişkileriyle yönetilmeye başalndı? Böylese lükfen bir resmi açıklama!
Beşiktaş'ta görmeye alıştığımız işe göre adam değil, adama göre iş yine devreye girdi?

Soruyorum... Mesut Çebi hangi birikim ve tecrübeyle şubenin başına geçti ve neden tekere çomak sordu? 

Büyük kaptan Ramazan Döne... 15 yıl Beşiktaş formasıyla Avrupa gol krallığı yaşamış bir isim... Böylesine önemli sporcular kulüplerin simge arasında yerini alır. Avrupa'da olsa kulübün CEO'luğu bile teslim edilir. 

Böylesine bir oyuncu, bu sezon başı sessiz sedasız Eskişehir Ormanspor'a transfer oldu. Ayıptır, verilen emeğe yazıktır. Böyle bir ayrılık Beşiktaş'a yakıştı mı? Kesinlikle hayır... 

Sadece Ramazan değil, yıllarca bu güzel takıma hizmet edenlere bir teşekkür etmek bu kadar zor mu? 

Aylarca maaşlarını alamayan sporculara 'Mahkemeye verin, paranızı öyle öderiz' diye tavsiyede bulunurken küçük bir teşekkür çok mu zor geliyor? 

Tabii ki bu kadar eleştirdiğim Mesut Çebi'nin sponsorluk çalışmalarında ayrı bir parantez açmam gerek. Mesut Bey bu konuda oldkça başarılı. Bulduğu sponsorluklarla Beşiktaşlı oyuncular yıllar sonra paralarının büyük bir bölümünü çdk gecikmeden alabildiler. 

Tabii ki Aygaz'a ve Koç Ailes'ne Beşiktaş'a verdiği izim sponsorluğuna da teşekkür etmek gerek. 

Beşiktaş'in en büyük rakibi Beşiktaş'tır sözünü yıllarca anlamış değildim. Ama artık daha iyi anlıyorum. 

Beşiktaş çok büyük bir camiaya sahip. Beşiktaş taraftarının adı dünyayı sarmış durumda. Beşiktaşlı takımına sahip çıkar. Sosyal sorumluluk projelerinde Beşiktaş taraftarının gücü Türkiye'de belki de hiçbir kulüpte yok. 

Ama kimse kusura bakmasın Beşiktaş taraftarı hentbol şubesine sahip çıkamadı. Bir amca oğlu çıktı ve ortalığı tuza dumana kattı. Olan Beşiktaş'ın gurur abidesi hentbol şubesine oldu.  

Tamam yönetimin yandaşı çok ama koca camiada bir kişi çıkıp sormaz mı; 'Neler oluyor arkadaşlar?' diye... 

Ha unutmadan kulağıma geliyor özellikle Müfit Arın için ortaya attığınız  iftiralar bulunduğunuz makamlara hiç yakışmıyor. 

Beşiktaş TV'de yaşanan rezillikleri, süt kardeşliklerinizi biz Beşiktaş'a zarar vermemek için yazmıyoruz. Aynaya bakıp utankıyorsanız bu sizin sorununuz! 

Erce Kaftan 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI