Hissedar Fikret Orman'a, ''Paramı Ver!'' diyebilecek!

Beşiktaş'ta önümüzdeki dönemde önemli gelişmeler olabilir.

Beşiktaş Genel Kurul'unda, 01.06.2018 - 31.05.2019 dönemi Fikret Orman oy çokluğu ile ibra edilmedi. Dönemin şirket yöneticileri ise tek tek ibra edildi...


ŞİMDİ NE OLACAK?

Beşiktaş Futbol Yatırımları hissedarları mahkemeye gidip, zararlarının tazminini isteyebilir. Buna göre hissedarların 1 ay içerisinde ticaret mahkemesine gidrerek dava açması gerekiyor. Bireysel hissedarlar gibi Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği de aynı şekilde hissedar olarak Fikret Orman ve dönemin şirket yöneticileri hakkında zarar tazmin davası açabilir. Bahsi geçen dönemde 305 Milyon 711 Bin 408 TL zarar edildiği açıklandı. 

Kanunlara göre şirket yönetiminde yer alan yöneticiler meydana gelen zararlardan şahsen sorumludurlar.
Yargı nihai kararında zararların tazmini yönünde karar verirse, bu paralar Orman 'dan  alınacak. Yani hissedarlar Orman'a "Zarar ettirdin, paramı ver" diyebilecek. Bu noktada Orman'ın sahip olduğu malvarlığının olup olmadığı ve bunun Türkiye'de olup olmaması da önem kazanacak. 

Fikret Orman da ibra edilmeme kararına mahkemeye taşıyarak itiraz etme hakkına sahip.
2012-2019 arasında Beşiktaş başkanlığı yapan ve 2 şampiyonluk yaşatan, stadı yeniden yapan ve yaklaşık 100 Milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştirerek rekor gelirlere ulaştıran Fikret Orman, kulübün borcunun 4 Milyar liraya yaklaşması nedeniyle camiada büyük tepkiler çekmeye başlamıştı. Bu tepki tribünlere kadar yansımış ve "Fikret Orman paralar nerede" tezahüratlarına neden olmuştu. Orman da bu tepkileri gerekçe göstererek, başkanlığı bırakmıştı.

Ajansspor

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI