Hurşit Baytok'u kaybettik

Beşyiktaş'ın unutulmaz sporcusu Hurşit Baytok hayatını kaybetti.

Beşiktaş basketbol takımı'nın unutulmaz Kaptanı Hurşit Baytok hayatını kaybetti. Siyah-Beyazlı takımın kazandığı başarılarda büyük pay sahibi olan Baytok uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. 

18 Mart 1951 tarihinde doğdu. Marmara Üniversitesi İşletme mezunu olan Baytok, ABD Connecticut üniversitesinde basketbol stajı yaptı. 18 yıl boyunca beşiktaş formasıyla formasıyla görev yapan Hurşit Baytok siyah beyazlı takımın 1974-75 sezonunda kazandığı lig şampiyonluğunda önemli paya sahipti. Faal oyunculuk hayatının ardından Beşiktaş ve basketbol camiasında önemli görevlerde bulunan Hurşit Baytok iki çocuk babasıydı. 


Kartalhaber olarak Hurşit Baytok'u Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz. 

Beşiktaş’ın Basketbol 1.Ligi’nde tarihinde ilk kez şampiyonluğu kazanan kadrosu. Türkiye’ye öğretmen olarak gelen sonrasında siyah-beyazlı takımda basketbol oynamaya başlayan Tom Davis aynı zamanda teknik heyette de görev yaptı.


Soldan sağa

Ayaktakiler: Tanju Feyzioğlu, Faruk Çağan, Tom Davis, Zeki Tosun, Battal Durusel, Osman Kerimol, Antrenör Ateş Çubukçu.

Oturanlar: Fehmi Sadıkoğlu, Ahmet Kurt, Hurşit Baytok, Aziz Akyavaş, Altimur Tülmen.

Beşiktaş'tan taziye açıklaması

Beşiktaş Kulübü, Hurşit Baytok'un vefatıyla ilgili şu taziye mesajını yayınladı; 

"Efsane basketbolcumuz ve başantrenörümüz Hurşit Baytok’un vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Basketbol altyapımızdan yetişmiş olan Baytok, 1970-85 yılları arasında Erkek Basketbol Takımımızın formasını terletmiş, beş sezon boyunca takımımızın kaptanlığını üstlenmiş ve 1974-75 sezonunda kazandığımız şampiyonluğun mimarlarından olmuştu. Hurşit Baytok, Erkek Basketbol Takımımızın formasını en çok giyen oyuncu olarak da tarihimize adını yazdırmıştı. Baytok, sporculuk kariyerinin ardından dört sezon Erkek Basketbol Takımımızın başantrenörlüğü görevinde bulunmuştu.

Kulübümüze hizmetlerini her daim saygıyla hatırlayacağımız Hurşit Baytok’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Beşiktaş JK"


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI