Lucescu'da işlem tamam!

A Milli Futbol Takımımızda Mircea Lucescu dönemi resmen sona erdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile A Milli Takım’ı çalıştırma konusunda anlaştığı belirtilen Türkiye Futbol Federasyonu’nun, bugün Mircea Lucescu’nun sözleşmesini feshedeceği öğrenildi. Mircea Lucescu’nun sözleşmesinin fesh edildi. 

MIRCEA LUCESCU’NUN MİLLİ TAKIM KARNESİ

Mircea Lucescu’nın A Milli Takım kariyeri 4 Ağustos 2017 yılında başladı. Büyük umutlarla takımın başına getirilen Lucescu beklentilerden çok uzakta kaldı. Takımın başında çıktığı 17 maçta sadece 4 galibiyet almayı başaran Rumen hoca 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle hayal kırıklılığı yaşattı. Takımın başında çıktığı 17 maçta Türkiye A Milli Takımı 17 gol atarken kalesinde 25 gol gördü.

30 Haziran 2019 yılında sözleşmesi sona erecek olan Lucescu’nun sözleşmesinin bugün feshedilmesi bekleniyor.

İddialara göre TFF, Mircea Lucescu'nun sözleşmesini feshetmek için herhangi bir tazminat ödemeyecek. Sadece Mayıs ayında sözleşmesi bitecek olan Mircea Lucescu'nun 2.5 milyon Euro olan yıllık gelirinden kalan hak edişini verecek. Lucescu’nun ardından A Milli Takım’ın başına Şenol Güneş’in geçmesi bekleniyor.

SON 9 YILDA 5 HOCA

Son 10 yılda Türkiye A Milli Takımın başına geçen beşinci teknik direktör olan Lucescu 2017 yılında Fatih Terim’in takımın başından ayrılmasının ardından geçmişti. Son 10 yılda Milli Takımı çalıştıran hocalar;

Oğuz Çetin; 1 Şubat 2010 – 31 Temmuz 2010

Guus Hiddink: 1 Ağustos 2010 – 16 Kasım 2011

Abdullah Avcı: 17 Kasım – 20 Ağustos 2013

Fatih Terim: 22 Ağustos – 26 Temmuz 2017

Mircea Lucescu: 4 Ağustos 2017 – 11 Şubat 2018


MİRCEA LUCESCU KİMDİR?

Mircea Lucescu 29 Temmuz 1945, Bükreş’de doğdu. Rumen eski futbolcu, teknik direktör. Galatasaray ve Shaktar Donetsk takımlarıyla yaşandığı başarı ile tanınıyor. Romanya Millî Futbol Takımı başındayken Gheorghe Hagi’yi dünya futbolcuna kazandıran Lucescu’nun oğlu Razvan Lucescu da teknik direktörlük yapıyor. Lucescu, futbol yaşantısında Dinamo Bükreş ile büyük başarılar kazanmış, Galatasaray ve Şahtar Donetsk ile iki Avrupa kupası kazanmıştır. Türkiye’de ayrı takımlarda iki yıl üst üste şampiyonluk yaşamıştır.

SON DAKİKA A Milli Takım`da flaş Mircea Lucescu gelişmesiA Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Şenol Güneş ile Milli Takım`ın başına geçmesi için anlaştığı belirtilen TFF`nin, Mircea Lucescu`nun sözleşmesini bugün feshedeceği belirtildi.İlgili Haberi Oku

MİRCEA LUCESCU’NUN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Mircea Lucescu’nın A Milli Takım kariyeri 4 Ağustos 2017 yılında başladı. Büyük umutlarla takımın başına getirilen Lucescu beklentilerden çok uzakta kaldı. Takımın başında çıktığı 17 maçta sadece 4 galibiyet almayı başaran Rumen hoca 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle hayal kırıklılığı yaşattı. Takımın başında çıktığı 17 maçta Türkiye A Milli Takımı 17 gol atarken kalesinde 25 gol gördü. 30 Haziran 2019 yılında sözleşmesi sona erecek olan Lucescu’nun sözleşmesinim bugün feshedilmesi bekleniyor.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI