Necip: Maç Sabahı Golü Hissettim...

Beşiktaş'ın son haftalardaki formda ismi Necip Uysal, derbi maç

Beşiktaş'ın deneyimli ismi Necip Uysal, 4-3 kazanılan Fenerbahçe derbisinin ardından bu sabah medya mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Beşiktaş, Süper Lig'in 10. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 4-3 yenerek büyük moral depoladı. Maçın kahramanlarından biri olan Necip Uysal, bugünkü antrenman öncesi maça dair görüşlerini paylaştı. 

Kendisinin zorlu bir süreçten geldiğini ifade eden Necip, "Uzun süre karantinadaydım. 11-12 gün hiçbir şey oynamadan çıkmıştım Başakşehir maçına. Sadece tek idman yapabilmiştim. Bu dönemde futbolculuk çok zor. Dönmek zor oluyor" dedi. 

Takımdaki genç oyunculara da değinen Necip Uysal, "Ben de o yollardan geldim buraya. Hepsiyle (Ersin, Utku, Rıdvan, Erdoğan) de konuşuyorum. Burada önemli olan teknik direktörün onlara bakış açısı. Sergen hocayla altyapıda da çalıştım, beni yukarıya göndermek için çok çaba sarf etmişti. Her zaman görev veriyor onlara. Sergen hoca onlar için büyük bir şans. Bu şansları değerlendirmeleri gerekir. İnşallah maç olarak beni geçerler" ifadelerini kullandı. 

Sezona zor şartlarda başladıklarını söyleyen Necip Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

"PAOK maçı bir anda çıktı. O ara iyi hazırlanamadık. İzinden gelmiştik. O süreçten sonra takım birbirine adapte oldu. Başakşehir ve Fenerbahçe maçları hayatiydi bizim açısından. Şimdi Fenerbahçe maçını unutmamız lazım. Takımda da arkadaşlık üst düzeyde. İnşallah böyle de devam eder."

Performansıyla zaman zaman taraftarın eleştiri oklarını yönelttiği isim olan Necip, hakaret olmadığı sürece bunu doğal  karşıladığın vurguladı ve şöyle devam etti;

"Eleştiye her zaman açığım. Yeter ki hakaret olmasın. Benim işim sahada. Ben her zaman kendime iyi bakmaya çalışıyorum. Yemeğe, uykuma dikkat etmeye çalışıyorum. Sakatlanmamaya çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum sahada. O sahaya çıktığım zaman kimse benim için 'mücadele etmedi' diyemez. Terimin son damlasına kadar oynuyorum. Bundan sonra da böyle olacak. Bu takım için her şeyimi vereceğim."

Necip, Fenerbahçe maçı sabahı Utku Yuvakuran'la yaşadıklarını aktardı;

"Maç sabahı da Utku'yla konuşuyorduk. O gün gol atacağımı hissetmiştim. Ona da söylemiştim. "Gol atarsan gol sevincini kayarak yap" demişti bana. O yüzden öyle kaydım. Koray abiyle aynı sevinç gibi (Koray Avcı'nın 2005'te Fenerbahçe'ye attığı golden sonraki sevinci) gözüktü. Böyle maçlar unutulmaz tabii ki. O zaman ben stattaydım, maçı izliyordum. 2003-04 sezonunda altyapıya girmiştim. O zaman top toplayıcı değildim ama statta izliyordum."

Bu kadar şey kazanmasının Beşiktaş sayesinde olduğuna dikkat çeken başarılı futbolcu, "Parasal konularda kulübüme yardımcı olmaya çalışıyorum. 1 senede alacağım parayı 3 senede alacağım" dedi. 

"Benim hedefim futbolu Beşiktaş’ta bırakmak. Avrupa kupalarında en fazla forma giyen oyuncuyum şu anda. Normal maçlarda da üçüncü sıradayım. Futbol sonrası da katkı sağlamak istiyorum Beşiktaş’a."

"Şu anda stoperde devam ediyorum. Nerede oynayacağımın kararını hoca verecek. Nerede eksik varsa orada oynarım, sıkıntı yok."

Necip Uysal bu sezon 5 maçta sağ bek, 3 maç defansif orta saha, 2 maçta da stoper olarak görev yaptı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI