Nedim Güngör: Beşiktaş seçimi son Viraj mı?

''Beşiktaş'ta camia çok keskin bir viraja girdi ve pazar günü yapılacak olan kongre sonucunda ya virajı alıp düzlüğe çıkacak ya da virajlar devam edecek, ta ki devrilene kadar!..'' Kartalhaber.com yazarı Nedim Güngör'ün köşe yazısı

Son Viraj mı?

Beşiktaş'ta camia çok keskin bir viraja girdi ve pazar günü yapılacak olan kongre sonucunda ya virajı alıp düzlüğe çıkacak ya da virajlar devam edecek, ta ki devrilene kadar!

Fikret Orman'ın yaptığı yönetim hataları sonucunda ortaya çıkan tablo, kendisinin bırakmasına neden oldu. Aslında bu filmi Süleyman Seba sonrasında iki kez daha izlemiştik!

Dört adaylı bir seçim havası varken, beklenen gerçekleşti ve İsmail Ünal adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kimin lehine çekildiği ise aşikar olsa gerek.

Kalan üç aday içinde sempati topladığı düşünülen Hürser Tekinoktay'ın son kongrede aldığı oylardan yola çıkarak, bu kongrede de iyi bir oy alacağı konuşuluyor ki bana göre, durum ne yazık ki hiç de öyle değil. Son kongrede aldığı oylar var olan yönetime olan tepkilerin sonucuydu. 

Hürser Bey seçilmiş olsa başkanlığı yapabilir mi? Pek tabii yapabilir. Kendisinin tezi, paralı yönetici değil, parayı yöneten yönetim tarzı olmasıdır. Sürekli alan değil, üretip satan modeldir. Bu herkesin istediği ancak, bazı kesimlerin müsade etmediği bir sistem olup, bir çok kongre üyesinin inandığı bir tarz değildir, maalesef!

Serdal Adalı, daha önce Fikret Orman'a rakip olduğu dönemdeki ekiple hareket etmeyip, son dönemde var olan başkanın yönetim kurulunda yer aldı. Şimdi başkanlık adaylığı koyduğu süreçte de yine eski ekibiyle hareket etmeden, içinde bulunduğu yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla yola devam etmek istediğini verdiği listeyle ilan etti.

Ahmet Nur Çebi ise, kongre tarafından değil ama taraftarlarca çok isteniyor diyerek buraya virgülümüzü bırakalım,

Adalı ve Çebi için aynı yola çıkan iki farklı söylem var?

* Fikret Orman, hatalıysa neden 6,5 sene içinde A.Nur Çebi, bunları açıklamadı ve yanında kalmaya devam etti?

* Fikret Orman, hatalıysa Serdal Adalı neden devam etmesi için ısrarcı olduğunu beyan edip destekledi?

Bakın burada atladığımız bir konu var;

Ahmet Nur Çebi, hatalara karşı dayanamayıp ayrıldı ve muhalefet oldu. Serdal Adalı ise, daha önce rakibi olduğu Fikret Orman'ın hatalı olmasına rağmen yönetim kuruluna girdi.

Zaten açıklanan listelere bakınca da kimin kiminle hareket etme ihtimalinin olduğu da ortada duruyor.

Ahmet Nur Çebi, tarz olarak parayı disipline ederek yönetmeye alışmış ve bu doğrultuda hamuru karılmış bir iş insanı. Ekibinde yenilikçi ve bu yenilikçiliğini sektörüne yansıtan, yatırımlar yapan iş insanları var.

Artık söz pazar günü kongre üyelerinde diyeceğim ancak, orada da 5268 üyenin varlığı herkesi rahatsız ediyor. Kongre özgür iradeyle mi karar verecek yoksa, oyları elinde tutan olduğu iddia edilen kişiler başkanlığa birilerini mi atayacaklar?

Katılımın fazla olması demokrasi bayramı yaşatır ancak, satın alınan oylar varsa geçmiş olsun demek de fayda etmez.

Seçilecek başkan, verdiği sözü tutan ve Beşiktaş'ı artık temsil edebilecek biri olsun.  

Şahsım olarak, adaylar arasında Ahmet Nur Çebi ve ekibini daha olumlu görüyorum. 

Umarım kazanan Beşiktaş olur, başkaları değil!


Nedim Güngör

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI