Pjanic'in Beşiktaş'a Transferinin Hikayesi

Pjanic'in Beşiktaş'a transferi siyah-beyaz film gibi biraz...

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın katıldığı canlı yayındaki sözleri Beşiktaş'ın, Barcelona'dan 1 yıllığına kiraladığı ve UEFA listesine son anda yazdırdığı Boşnak yıldız Pjanic'in film gibi transfer hikayesini ortaya çıkardı.

İlk önce Gedson Fernandes, ardından Elneny için transfer çalışması yürüten Beşiktaş, takım listesinin UEFA'ya bildirilmesine saatler kala sürpriz yaparak Barcelona'nın Boşnak orta sahası Miralem Pjanic'i kadrosuna katmıştı.

Beşiktaş, Elneny ve Gedson Fernandes'in maliyeti nedeniyle geri adım atmıştı. 8 numaraya transfer yapılmasını ısrarla isteyen Sergen Yalçın, Pjanic transferinde başrol oynadı. Genç teknik adam, Boşnak yıldızı bir telefonla ikna etti ve transfer gerçekleşti.

İşte Pjanic'İn film gibi transfer hikayesi:

Sergen Yalçın: Şaka mı yapıyorsunuz? dedim

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programında Boşnak yıldızın transferinin 1 günde gerçekleştirildiğini şu sözlerle açıkladı:

"Pjanic'i ben almadıysam kim aldı? Ghezzal'ın menajerleri aradı. Pjanic'in durumunu söyledi. Şaka mı yapıyorsunuz? dedim. Yok dediler. Sonuçta geçen sene 60 milyon euroya gitti. Dediler böyle bir durum var. Konuşalım hemen. Menajeri de yanımdaydı. Facetime üzerinden konuştum. İlk sorduğum soru, 'bize gelmek istiyor musun?' Oyuncudan öyle bir elektrik aldım ki, o zaman 'gel' dedim. Bu kadar."

Bosna Hersek Federasyonu'ndan özel izin

Siyah-beyazlılar, Pjanic'ten alınan olumlu yanıt sonrası acil olarak Bosna Hersek Futbol Federasyonu ile iletişime geçti ve oyuncunun transferi için özel izin istedi. Bu talebe hızlı bir şekilde olumlu geri dönüş yapıldı.

Tosic uçağı hazırlattı!

Dusko Tosic, zamana karşı verilen yarışta özel uçak işini halletti. Bir arkadaşı vasıtasıyla Sırbistan'ın başkenti Belgrad'dan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya özel uçak indirildi. Yıldız futbolcu da hazırlıklarını tamamladı ve sonrasında vakit kaybı olmaması için havalimanının yakınına giderek gelecek haberi beklemeye geçti.

Transferde zamanla yarışıldı!

İki kulüp arasındaki resmi evrak yazışmaları tamamlandı. Anlaşmalar imzalandı ve Pjanic'in İstanbul yolculuğu başladı. Tecrübeli futbolcu, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten 15 dakika sonra çıkış yaptı. Kendisini bekleyen kulüp personelleri Barış Papila ve Erdinç Şehit ile birlikte Altunizade Acıbadem'in yolunu tuttu. Pjanic, Pendik Kurtköy'den Üsküdar Altunizade'ye 35 dakikada getirildi. Sağlık kontrolleri yaklaşık 25 dakika sürdü.

00:00'da tescil bürosuna gelindi!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Levent'te bulunan Tescil Bürosu'na doğru yola çıkılırken gece tam 00.00'da içeri giriş gerçekleşti. Islak imza prosedürlerinin hızlıca halledilmesi için Başkan Ahmet Nur Çebi, TFF Tescil Bürosu'na geldi. 10 dakika içinde imzalar atıldı ve lisans işlemleri başlatıldı.

2 dakika 35 saniye kala UEFA'ya bildirildi!

Miralem Pjanic'in lisans işlemleri 20 dakika sürdü. UEFA'ya Şampiyonlar Ligi için listelerini bildirecek olan siyah-beyazlılarda geriye kalan 8 dakika çok kritikti. Kulüp profesyonelleri UEFA sisteminde takımın listesini hazır tutup Pjanic için gelecek bilgileri bekliyordu. Boşnak futbolcunun lisans bilgisinin kulübe ulaşmasıyla birlikte adı sisteme girildi ve Şampiyonlar Ligi listesine eklendi. Beşiktaş'ın UEFA'ya listeyi gönderdiğinde geriye kalan süre 2 dakika 35 saniyeydi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI