22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Olağanüstü Genel Kurulu'nda, kulübün geleceği açısından kritik öneme sahip Dikilitaş Projesi kongre üyelerinin oyuna sunulacak.
Kongrede gövde gösterisi yapacaklarGenel kurul öncesi yaşanan gelişmeler, kulisleri hareketlendirirken, Başkan Serdal Adalı’yı destekleyen dernek ve taraftar grupları, kongrede tam destek verme kararı aldı. Bu kapsamda Beşiktaş yönetimi, hafta sonunda İstanbul’un önemli otellerinde yaklaşık 3 bine yakın dernek temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor.
Beşiktaş'a son dönemde dönemde yaklaşık 2.500 yeni kongre üyesinin kaydedildiği ve bu üyelerin Murat Kılıç aracılığıyla sürece dahil edildiği iddiası gündeme geldi. Bu kişilere genel kurulda mutlaka yer almaları için çağrı yapıldığı bildirildi. Kılıç, daha önce Hasan Arat döneminde usulsüz üyelik işlemleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Aynı zamanda AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Kılıç'ın davet ettiği üyelerle kongrede belirleyici bir etki oluşturması bekleniyor.
Yönetimden Projeye Tam Destek: “Beşiktaş’ın kurtuluşu bu proje”
Dikilitaş Projesi'ne dair Beşiktaş Yönetim Kurulu dün bir basın toplantısı düzenledi. İkinci Başkan Hakan Daltaban, “Beşiktaş’ın kurtuluşu Dikilitaş Projesi’nin onay almasıdır. Eğer genel kurul onay vermezse, kulübü yüksek faiz yüküyle yönetmeye devam edeceğiz” dedi.
Hacıbayramoğlu'na yasak!
Ancak toplantıya Dikilitaş Projesi temkinli yaklaşan bazı gazetecilerin davet edilmemesi dikkat çekti. Özellikle sosyal medyada projeye dair sorular yönelten gazeteci Tuğba Hacıbayramoğlu’nun toplantıya davet almadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda Dikilitaş Projesi için yönetime sorular yönelten Hacıbayramoğlu, “Yasaklı listesine girmişim. Ben sadece gazetecilek yapıyorum. Bu tür yasaklamaları daha önce Hasan Arat da yapmıştı. Ama o gitti, gazeteciler kaldı.” açıklamasında bulundu.
Toplantıya bazı medya mensuplarının yerine sosyal medya trollerinin davet edilmesi ise tepkilere yol açtı.
Çebi'den tam destek