Rashica'nın gazabı

Antalyaspor'un golünde stoperler Joe Worrall ve Omar Colley ile sol bek Emrecan Terzi neredeydi anlamak zor...

RASHICA'NIN GAZABI

Haftalardır maç kazanamayan Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın Antalyaspor'unu Dolmabahçe'de ağırladı..

Siyah-beyazlılarda Mohamed Al-Musrati, Arthur Masuaku, Rachid Ghezzal, Amir Hadziahmetovic, Alex Oxlade-Chamberlain, Tayfur Bingöl, Salih Uçan ve Necip Uysal yoktu..

Sağ bek olarak Jonas Svensson'a; stoper tandeminde Joe Worrall ve Omar Colley'e forma veren Teknik Direktör Fernando Santos; sol bek pozisyonunda da Emrecan Terzi'yi görevlendirdi..

Orta saha kurgusunda Daniel Amartey, Gedson Fernandes ve Ernest Muci'yi düşünen Portekizli çalıştırıcı; Milot Rashica, Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy'u gol umudu olarak sahaya sürdü..

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'sa sol bek olarak Güray Vural'ın yerine Erdoğan Yeşilyurt'u görevlendirirken; 1-0 kaybettiği Başakşehir maçından farklı olarak Ufuk Akyol'un yerine Ramzi Safuri sahadaydı...

Trabzonspor maçında attığı gol sonrası sevincini siyasi bir şova dönüştürerek ülkesine gönderilen İsrailli Sagiv Jehezkel yine yoktu..

Beşiktaş maça adeta mağlup başladı... Ramzi Safuri'nin sağ tarafta bıraktığı topa sağ çaprazdan gelip vuran Bünyamin Balcı, kaleci Mert Günok'un sağından filelere gönderip Antalyaspor'u Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçirdi..

Antalyaspor'un golünde stoperler Joe Worrall ve Omar Colley ile sol bek Emrecan Terzi neredeydi anlamak zor..

Zira Bünyamin Balcı'yı savunmak golcü Semih Kılıçsoy'a kalmıştı..

Dolmabahçe'de 35'inci dakikaya kadar Semih Kılıçsoy-Helton Leite maçı oldu.. Beşiktaş'ın genç yıldızının vuruşlarını Antalyaspor'un Brezilyalı file bekçisi kurtarırken; konuk ekibin atağında ceza sahası içinde Bahadır Öztürk'ün Gedson Fernandes tarafından formasından çekilerek yere indirilmesine VAR'daki Hakan Ceylan'ın uyarısıyla monitöre giden hakem Burak Pakkan "PENALTI" dedi.. Topun başına geçen Adam Buksa kaleci Mert Günok'un müdahalesine rağmen topu bir kez daha filelere gönderince Beşiktaş büyük bir şok yaşadı..

2-0 geriye düşen siyah-beyazlılarda Daniel Amartey'in vuruşu az farkla auta gidince Sergen Yalçın'ın Antalyaspor'u soyunma odasına üstünlükle gitti..

Antalyaspor'da ilk golü atan Bünyamin Balcı'nın yerine Naldo Pereira forma giyerken, Beşiktaş'taysa Daniel Amartey'in yerine Jackson Muleka görev yaptı..

KARTAL santrayla birlikte golü buldu.. Sağ taraftan Milot Rashica'nın içeri çevirdiği topa ceza sahası içinde güzel bir plase yapan Ernest Muci Dolmabahçe'yi ayağa kaldırdı ve siyah-beyazlılar skoru bir anda 2-1'e getirdi..

Gol sonrası Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar Cenk Tosun'un yerine oyuna girerken; ackson Muleka'nın vuruşu kaleyi bulmadı..

Antalyaspor'da Teknik Direktör Sergen Yalçın, skoru korumak adına Ramzi Safuri'nin yerine Ufuk Akyol'u içeri atarken Beşiktaş üst üste pozisyonlar buldu...

Milot Rashica, Ernest Muci ve Jackson Muleka'nın vuruşlarında Antalyaspor'un Brezilyalı file bekçisi Helton Leite kalesinde adeta devleşirken, Vincent Aboubakar'ın kaleye gönderdiği topu Erdoğan Yeşilyurt gol çizgisinin önünden çıkarınca siyah-beyazlılar mutlak 4 gol fırsatından yararlanamadı...

Antalyaspor'da Teknik Direktör Sergen Yalçın bu kez de Bahadır Öztürk, Sam Larsson ve Dario Saric'in yerlerine Ömer Toprak, Zymer Bytyqi ve Erdal Rakip'i oyuna alırken, Beşiktaş adına Milot Rashica'nın vuruşu kaleci Helton Leite'de kaldı..

Beşiktaş beraberlik için bastırırken penaltı kazandı.. Köşe vuruşunda kalesinden çıkıp gelen Mert Günok'un kafa vuruşu Antalyasporlu Naldo Pereira'nın eliyle buluşunca VAR'daki Hakan Ceylan'ın uyarısıyla monitöre giden hakem Burak Pakkan bir kez daha "PENALTI" dedi...Topun başına geçen Milot Rashica'nın vuruşu filelere gidince Beşiktaşlılar "Skor 2-2 oldu" diye sevindi..

Ancak topu Antalyaspor filelerine gönderen Milot Rashica'nın vuruşu sırasında top her 2 ayağına birden çarpınca "tek vuruş" olmadığı için golü geçerli saymadı ve Beşiktaş, eski hocası Sergen Yalçın'ın Antalyaspor'una 2-1 yenildi..

3 haftada 9 puan birden kaybetti..

Her ne kadar dramatik bir maç gibi görünse de Serdar Topraktepe Teknik Direktör Fernando Santos'a iyi sufle verememiş..

Zira Antalyaspor'un Brezilyalı kalecisi Helton Leite'nin "yan top zaafını" sağır sultan bile bilirken; Teknik Direktör Fernando Santos'un, Ante Rebic'i oyunda hiç düşünmemesi garipti..

46'ncı dakika itibarıyla 3 santrfora dönmesi şaşkınlık vericiydi..

Maça çok iyi başlayan Semih Kılıçsoy Teknik Direktör Fernando Santos'un bu değişiklikleri sonrası sahada kayboldu.. 

Orta sahadan Daniel Amartey çıkıyorsa Demir Ege Tıknaz neden girmez anlamak zor..

Maçın iyilerinden Milot Rashica'nın ayağının kayması şanssızlıktı.. 

Golü atan Ernest Muci ise oyunda hiç yok... Sorumluluğu, liderliği alması şart..

Beşiktaş'ta Amir Hadziahmetovic'in yokluğu hissediliyor.. Bugün oynamayan Mohamed Al-Musrati de bu yaraya merhem olamadı.. 

2 Aralık'tan beri mangalda kül bırakmayıp atıp tutan Başkan Hasan Arat takımda mutlaka kaliteyi yükseltmeli.. Zira bu kadroyla işi zor...

Bir sözüm de beIN Sports'ta maç programı yapan Güntekin Onay'a..

Birçok yabancı dil biliyor;

Kendi dilini konuşamıyor...

Devre arası yayınında "VAR HAKEMLERİYLEN" diyor...

Nece konuşuyorsun sevgili Güntekin?

Sen Adanalısın biliyorum ancak Adanalılar böyle konuşmaz..

beIN Sports yetkililerine tavsiyem; programları İsmail Şenol'a emanet edip, Güntekin Onay'ı acilen Türkçe dil kursuna göndersinler...

Zira ben bir futbolsever olarak bu kötü dili izlemek dinlemek istemiyorum...

Sonuç olarak Beşiktaş ligdeki 3'üncülük şansını zora sokarken; Teknik Direktör Fernando Santos'un yanına rakip analizlerini yapan çok iyi bir Türk yardımcı hoca gerektiğinin altını çizmekte fayda görüyorum.

Tansu Sarı 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI