Rizespor Başkanı Transfer Oluyor!

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Gençlerbirliği'ne başına mı geçiyor? Ankara ekibinde Murat Cavcav'ın istifa edeceği yerine Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın gececeği öne sürüldü. İşte tüm gelişmeler...

Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Gençlerbirliği'ne başına mı geçiyor? Ankara ekibinde Murat Cavcav'ın istifa edeceği yerine Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın gececeği öne sürüldü. İşte tüm gelişmeler...

Türkiye futbolunun çınarlarından Gençlerbirliği, Süper Lig'de küme düşme hattından çıkmaya çalışırken, camia çok ilginç bir iddiayla karıştı. Ankara ekibinin başkanı Murat Cavcav'ın görevinden istifa ederek ayrılacağı ve kulübün Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın kontrolüne geçeceği iddia ediliyor.

Murat Cavcav istifa hazırlığında 

Ajansspor'dan Cüneyt Muharremoğlu'nun haberine göre, Ankara kulübünün kongre üyelerinden aldığı bilgiye göre, Murat Cavcav istifa için hazırlıklara başladı. Yerine ise idari işlerden sorumlu asbaşkan olarak yönetimde bulunan Şahin Kartal geçecek. Şahin Kartal'ın kimliğiyse ilginç bir durum ortaya çıkartıyor. Şahin Kartal, Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ın oğlu.

İki kulübün başkanı

Gençlerbirliği'nin küme düşmesi halinde Hasan Kartal fiilen de kulübün başkanlığını üstlenebilecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatlarına göre, bir kişi aynı ligde olmaması koşuluyla, farklı kulüplere başkanlık yapabiliyor. Hasan Kartal, hali hazırda Rizespor'un yanı sıra, TFF 2. Lig ekiplerinden Etimesgut Belediyespor'un da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.

Defterleri incelemeye başladı

Edinilen bilgilere göre Hasan Kartal, başkent kulübünün defterleri üzerinde incelemeler yapmaya başladı. Söz konusu hamle hayata geçerse, Kartal'ın uzun vadede Çaykur Rizespor'u bırakıp, Gençlerbirliği Kulübü'nün başına geçeceği öne sürülüyor.

Taraftardan bildiri: Reddediyoruz

Diğer yandan Gençlerbirilği taraftar grubu Ultras Kardeşler de şu açıklamayı yaptı; "Gençlerbirliği kimsenin  babasının  çiftliği veya  şirketi  değildir. Mevcut Başkanın kulübümüzü  birilerine  verme veya devretme  yetkisi  yoktur. Gençlerbirliği taraftarları  olarak  böyle  bir  operasyonu reddediyoruz."  Taraftarlar Murat Cavcav ve yönetimini kongre kararı alarak istifa etmeye de çağırırken, karar  defterlerinin de bir heyet tarafından alınarak seçime kadar muhafaza edilmesini istedi.

İlhan Cavcav gitti kulüp dağıldı

40 yılı aşkın bir süre Gençlerbirliği'ni yöneten İlhan Cavcav'ın 22 Ocak 2017'de vefat etmesinden sonra yerine oğlu Murat Cavcav geçti. İlhan Cavcav'ın vefatı camiada, kulübün çizgisini koruyamayacağı endişelerine neden oldu. Nitekim kulüp 2018'de, tam 29 yıl aradan sonra, küme düştü. Gençler, bir sezon aranın ardından yeniden Süper Lig'e dönse de, bu sezon bir kez daha düşme hattına sürüklendi. Ligin bitimine 3 hafta kala 35 puanla 20. sırada bulunan Gençlerbirliği'nin ligde kalma şansı çok düşük görülüyor.

Oğul Cavcav baba mirasını koruyamadı

İlhan Cavcav döneminde Gençlerbirliği, kasasında parası olan nadir kulüplerden biri olarak övülüyordu. Bulduğu yerli yabancı gençleri parlatarak yüksek fiyatlara satarak da şöhret yapan İlhan Cavcav'ın politikasını oğlu Murat Cavcav sürdüremedi. Bilakis onun döneminde kulüp artık borçlu bir hale de geldi. Yani oğlu, babanın mirasını iyi koruyamadı.

Üniversiteyi Bakü'de okudu

Gençlerbirliği'ne talip olduğu öne sürülen Hasan Kartal, Rize'de liseye kadarki eğitimini bitirdikten sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de İnşaat Mühendisleri Üniversitesi Yol İnşaat Fakültesi  Harita Mühendisliği’nden mezun oldu. Kartal, daha sonra Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Ana Bilimdalı'nda yüksek lisans eğitimine başlasa da tamamlamadı.

Boks Federasyonu Başkanvekili

Kartal, Etimesgut Belediyespor ve Çaykur Rizespor Klubü Başkanlıkları'nın yanısıra Türkiye Boks Federasyonu Başkan Vekilliği, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevlerini de yürütüyor. Hasan Kartal, Kartallar Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak da iş hayatını sürdürüyor.


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI