Saiss neden oynamıyor?

Güntekin Onay, İstanbulspor engelini 3-1'le aşan Beşiktaş'ı mercek altına aldı.

Oyun kötü, Abou harika

Beşiktaş bir kez daha kolay maçı zora sokarak kazandı. Beşiktaş, anlamsız bir şekilde düşük tempoda başladı karşılaşmaya. 11 kişilik bir blokla oyunu kendi yarı sahasında kabul eden İstanbulspor karşısında yüzde 71 topa sahip olmasına rağmen rakip kalede pozisyon üretemedi. 35’inci dakikadan sonra tempoyu yükseltip baskıyı yoğunlaştıran Beşiktaş, akan oyunda pozisyon üretemediği maçta bir kornerde Cenk Tosun’un şık kafa golüyle 1-0 öne geçti.

KALİTESİ BU LİGİN ÜZERİNDE

Golün ardından daha iştahlı gözüken siyah-beyazlılar, 56’da Aboubakar’ın solo eforuyla mükemmel bir gol buldu ve farkı 2’ye çıkarttı. Aboubakar sağlıklı ve fit olduğu zaman bu ligin üzerinde bir santrfor. Üç maçtır attığı goller bireysel yeteneğinin ürünü. Açıkçası Beşiktaş kalitesindeki bir takımın daha fazla pozisyon üretmesi lazım. Biri korner, diğeri tamamen bireysel beceri ile gelen 2 golün dışında pozisyon yok. Maxim’in direkte patlayan kafa şutu ve Redmond’ın 3’üncü golü akıllarda kalan gollük aksiyonlardı.

CENK TOSUN FEDAKAR AMA...

Cenk Tosun bu takımın kaptanı. Harika da bir golcü, çok da fedakarca çalışıyor ancak oynadığı pozisyonun gereksinimlerini yerine getirmediği bir gerçek. Bu durum da Beşiktaş’ın oyununu geri götürüyor. İstanbulspor ise 2-1’den sonra cesaretlendi ama genel anlamda maçın içinde çok pasif kaldılar.

SAISS NEDEN 11’DE OYNAMIYOR?

Beşiktaş’ın oyun kalitesini ve temposunu yukarıya çıkartması şart. Ayrıca Romain Saiss, mevcut stoperlerin içinde en çok güven veren ve en önde gözüken stoper. Neden 11 başlamıyor? Omar Colley çabuk bir savunmacı ama tek hamleli ve sakar. Beşiktaş bir kez daha kolay maçı zora sokarak kazandı. Galibiyet ve Rachid Ghezzal’ın takıma dönüşü güzel ama saha içinde birçok alanda eksikler olduğu gerçek. 

Güntekin Onay - Hürriyet 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI