Sayın Ahmet Nur Çebi'ye Açık Mektup; Sen Mesut Ol Yeter!

Beşiktaş'ın Gölge Kalem'inden Başkan Ahmet Nur Çebi'ye açık mektup...

Sayın Ahmet Nur Çebi'ye Açık Mektup; Sen Mesut Ol Yeter!  


Öncelikle Sayın Başkan Ahmet Nur Çebi’ye geçmiş olsun dileklerimizle bu yazıya başlamak istiyorum. Umarım bu nazar boncuğu olur ve bu süreç sizin, aileniz ve Beşiktaş’ımız için atlatılmış olur. Allah bu korona illetinden hepimizi korusun. 

İkinci olarak da bayram öncesi iki maaşın Sayın Ahmet Nur Çebi’nin kişisel hesabından ödediğini öğrendim. Bu zor günlerde mağdur edilen, bırakılan Beşiktaş emekçilerini bir nebze rahatlattığınız için size ayrıca teşekkür ederim Sayın Başkan. Olması gerekeni, yapılması gerekeni yaptınız.

Sayın Ahmet Nur Çebi siz son yapılan kongrede başkanlık için umuttunuz. Siz artık Ahmet Nur Çebi değil Beşiktaş camiası, Genel Kurulu ve taraftarı tarafından sembolleştirilmiş Ahmet Nur Çebi oldunuz. Etrafınız, aileniz, sosyal çevreniz tarafından Ahmet Nur Çebi değil umut olan başka bir Ahmet Nur Çebi oldunuz. Hatta çok ilginç bir şekilde herhangi bir seçim çalışması da yapmasanız, seçim propagandası, seçim yemekleri, seçim ofisi de açmasanız hatta ve hatta herhangi bir yönetim kurulu listesi de vermeseniz siz bu seçimi gene kazanacaktınız. Hatta YK listesi vermeseniz fark daha da artacaktı. Beşiktaş’ın önceki yönetimdeki kirliliğe karşı kazanmama imkanınız yoktu. 

Bu zor şartlarda kurduğunuz YK’yı yargılamak ve tepki göstermek her ne kadar çok mantıklı olmasa da Beşiktaş gibi büyük bir yapıda Başkan olmanın ağırlığı ve getirisinin yanında eleştiri almak da var. Gördüğümüz hata, yanlış ve aksaklıkları da sizlere iletmek, bildirmek bir gazeteciden öte camiaya hizmet veren bir medya kuruluşu olarak bizim görevimiz. Açıkçası yukarıda da bahsettiğim üzere hiç Yönetim Kurulu listesi oluşturmasanız daha farkla seçim kazanırdınız.

Yönetim Kurulu yapısına baktığımız zaman, sizleri zora sokmamak adına ilk günlerde eleştiremediğimiz ama şüpheyle baktığımız isimler ve zihniyet de vardı. Bizim beklentimiz camiayı daha fazla kucaklayıcı, camianın dinamiklerinden daha çok haberdar. Beşiktaş kurumsal kimliği ve Beşiktaş hafızasına hakim. İyi eğitimli, iyi bilgili ve hayatında bir başarı hikayesi olan, önceki yönetimlerle hiç alakası olmayan, yabancı dil bilen  yeni bir yönetim vizyonu oluşturacağınızı bekliyorduk. Çünkü Beşiktaş’a yeni bir bakış olarak geleceğinize inanıyorduk. Bunu yapmak için gerekli desteğiniz ve fırsatınız vardı. Tabi yönetimi seçmek sizin takdiriniz, süreç kısaydı, insanlarla görüşme zorluğu vardı ve en önemlisi adaylık lafı çıktığı andan itibaren etrafınız sarılıp normalde görüştüğünüz, fikir birlikteliği yaptığınız isimler sizden uzaklaştırıldı, bunun da farkındaydık. Camia içinde yeni insan bulma zorluğunun da farkındayız ama bu kadar eski YK ile ilişkili bu kadar isim alacağınızı düşünemedik. Her şeye rağmen Beşiktaş camiası içinde sizin de bildiğiniz ya da bilmediğiniz bir sürü Beşiktaş kurumsal kimliği ve kurumsal hafızasını bilen, çok yetkin, tecrübeli yöneticiler, iş adamları, akademisyenler mevcuttu. Keşke onları da yanınıza alsaydınız.

Eski ve maalesef son dönemleri özellikle kirli olan bu unutulması gereken zamanlardan aldığınız sorumlu ve sorunlu isimlerin sıkıntısını maalesef tüm camia yaşamaya başladı. Kulağımıza gelen herkesçe malum bilgiler bu yeni kurulmuş mevcut yönetim kurulu içinde de ayrılıklar, ayak oyunları, ayrıştırmalar ayyuka çıkmış durumda. Sizin yüzünüze farklı arkanızdan farklı davranan yöneticiler ve onların kulüp içinde var olmaya çalışan yardakçıları maalesef sizin güvenilirliğiniz ve iyi tanınırlığınıza en büyük zararı veriyor. Temel amacı kulüpte maaşlı çalışmak olan ama ikili ayak oyunları sayesinde ahbap çavuş ilişkisine çevrilen genel sekreterlik ve CEO’luk makamı kulübe destek vermek isteyen Beşiktaşlıları kulüpten uzaklaştırmakla kalmayıp ana sponsorlarımıza davranış, üslup ve beklentileri Beşiktaş’ımızı zarara uğratmaya devam etmektedir.

Genel anlamda mesut ve mutlu kişi kulüp içerisinde kendi hegemonyasını kurup kulüp içerisindeki gizli bilgileri dışarı sızdıran ve bu yüzden ödüllendirilmiş mevcut CEO ile birlikte bu sefer gene sizin arkanızdan da iş çevirip kendi konum ve durumlarını sağlama alacak hamleler yapmakta. Bu durum aslında çok şaşırtıcı değil. Bir kez hainlik yapan her zaman hainlik yapar ve haine işe yaradığı için bahşişi verilir gönderilir! Ayağını kaydırdığı ama zamanında her işi ortak yaptığı kişinin yerine atanmaz, atanmamalı. Tabii bu operasyonların ardında her köşeyi ele geçirmek isteyen çok mutlu ve mesut birisi yoksa.

Çok genel mesut kişi adım adım kendi plan ve programları için kulüp içerisinde kendi yandaş topluluğunu kurmakta ve kulüp içindeki ve dışındaki liyakatli Beşiktaşlılar dış paydaş olarak bırakılmakta. Lütfen Beşiktaşlılar hiçbir zaman unutmasın söylemesi bile belki çok acı, umarız zamanla kötü bir espri olarak kalacak ama Hüseyin Mican da Beşiktaş’ta yöneticilik yaptı. Bu ve bu tür örnekleri bir daha yaşamamak adına lütfen yetkinliğinizle bu durumların önüne geçin Sayın Başkan içeriden ve dışarıdan yükselen bu acı ama gerçek sese kulak vermek bir nevi sizin de göreviniz! 

Daha önceki Başkanın etrafını çeviren ve gerçekle yönlendirme arasında kalan kişi gibi sizin de etrafınız çevrili ve kulağımıza gelen birçok olayda size doğru bilgiler değil yönlendirilmiş bilgiler gene bu kişilerden gelmekte. Sonucunda siz ve Beşiktaş zor durumda bırakılmaktadır. Şimdi de yakın çevresine Beşiktaş’ı seçime götürüp istediği YK ile yola devam edeceğini açıklayan. Ben aslında çok güçlüyüm ve istediğimi alır istediğimi dışarıda bırakırım diyen bu mutlu ve mesut kişiye ve maalesef sizlere doğru bilgi ya da eksik bilgi verip Beşiktaş camiası ile aranızı açmaya çalışan zorla seçilmiş gibi yapan kişilere önleminiz olmalı diye düşünüyoruz.

Beşiktaş kimsenin emeklilik zamanında egolarını tatmin edeceği bir kurum değildir ve olmayacaktır. Sayın yönetici çok mesut olacak diye kendisinin görevi olmadığı halde mutlu, mesut, seçil işbirliğiyle tüm departmanlara kendi istediği profesyonelleri getirmesi akıl alır gibi değil. Kimse unutmasın ki bu kulübün bir tane başkanı var başkancıklara da ihtiyacı yok. Departmanlardan da şubelerden de sorumlu yöneticiler var. Arkadaşını satan herkesi satanlarla emeklilik zamanında mesut olmak isteyenler değiş Beşiktaş’ın Beşiktaş’a değer katacak insanlara ihtiyacı var.

İstendiği gibi davranıp Beşiktaş’ı kendi çıkarlarına alet etmeye çalışan bu kişiler yüzünüze başka arkanızdan başka konuşuyor sayın başkanım. Lütfen kafanızı bu sarmaldan kaldırıp sizin en önemli özelliğiniz olan objektiflik ve doğruluk ilkesine göre etrafınızda olanlar ve size bildirilenler konusunda lütfen inisiyatif alın. Daha önceki birlikteliklerine ve kader arkadaşlarına ne yaptıysa güç dengeleri değişince size de aynısını yapacaklar. Bizden uyarması. Yoksa siz de bizim duyduğumuz seçim sonrası kimler dışarıda bırakılacak kimler içeride kalacak bahislerini medyadan duymayın.

Umarım sizleri uyarmak için yazdığımız bu yazıyı yanlış anlamazsınız. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır çünkü.

Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı kutlar, Kartalhaber Ailesi olarak sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımla... 




EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI