Sergen Yalçın: Bana bel altı vurdular!

Beşiktaş'ın efsanesi Sergen Yalçın, TV 100'deki Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programında çanpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Sergen Yalçın sessizliğini bozdu. Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın programına katılan tecrübeli çalıştırıcı gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın efsanesi Sergen Yalçın, TV 100'deki Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu. Siyah-beyazlıların Şenol Güneş tercihinden önce adı Beşiktaş ile anılan Sergen Yalçın, çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

"Tamamı yalandır"

Siyah-beyazlıların başında 2 kupa kazanan ve sonrasında görevden ayrılan Yalçın, son günlerde Beşiktaş ile anılmasıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı. Yalçın "Son hafta 10 günlük süre içerisinde sosyal medya ve sitelerde ağzımdan yazıların açıklamaların tamamı yalandır, kimse itibar etmesin. Tamamı yalandır. " dedi.

Yalçın "En büyük problem, insanın her şeyini alırsınız ama itibarını alamazsınız. Almaya da cürret etmeyin çünkü çok sert karşılık görürsünüz. Benim vereceğim cevaplar ve konuşmalar o yazılanlar gibi olmaz. Ben direkt net ve isim vererek kendisini konuşurum bir cevap vereceksem, her zaman böyle yaparım. Bir insanın suratını söylemeyeceğim şeyi arkasından söylemem, karakter yapım budur." dedi.

"Beşiktaş'a başarılı bir hoca gelmiştir"

Siyah-beyazlıların Şenol Güneş tercihine de değinen Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan haberlerin tamamı yalandır, hiçbir görüşme olmamıştır, anlaşma olmamıştır. Asla zaten yeni bir hoca gelmiştir. Başarılı bir hoca gelmiştir. Beşiktaş camiasına 100 yıl boyunca bir sürü hocalar bir sürü insanlar gelip gitmiştir. Benim ismimin bu tür şeylerin içerisinde olmasını istemiyorum, hoşuma da gitmiyor. Burası çok büyük bir camia, taraftar kitlesi çok büyük, benim yıllarca oynadığım, sembol olduğum ve 100. yılında golü attığım bir camia. Daha ötesi var mı. O kadae efsane olduğumuz bir camia. O yüzden bu tür asparagas haberlere kimse itibar etmesin. Ağzımdan duymadığınız şeylere inanmayın."

"En büyük üzüntüm bu"

Kendisine yönelik itibar zedelemesi yapılmaya çalışıldığını ifade eden Yalçın "Bizim kendimizi koruyacak bir ortam var. Herkes istediğini yazıyor. Benim ilgim yok. Ama bize de söylüyorlar. Sürekli ağzımızdan haberleri. En büyük sıkıntısı bu haberlerin yazdırıldığı mı diye düşünüyorum çünkü itibar zedelemek. Görevi bıraktıktan sonraki en büyük üzüntüm bu. İtibar zedeleme. Yapmayın, gerek yok buna." dedi.

"Biz her şeyi çok abartıyoruz"

Ayrılık sonrası açıklama yapmamsıyla ilgili de konuşan Yalçın "Ben zaten bir açıklama yapmadım. Neden yapmadım? Benim yapacağım açıklama camianın önüne geçmek olur. Gerek yok. Biz teknik direktör olarak, bütün teknik direktör arkadaşlarımızı içine alalım, bizim işimizde başarı ve başarısızlık kardeş cümleler. Var mı dünyada bir teknik direktör, her çalıştığı yerde başarılı olan, her çalıştığı yerde sürekli şampiyonluk yaşayan birisi var mı. Biz ülke insanı olarak duygusal insanlarız ve bundan etkileniyoruz. Biz her şeyi çok abartıyoruz. Ben bunu çok anlatmaya çalıştım. Şampiyonlar Ligi kuraları çekildiğinde grubumuzun çok zor olduğunu, grubumuzdaki rakiplerimizin Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olduğunu, her sene oynadığını... " dedi.

"Başarısızlığın sonuçları çok ağır oluyor"

Yalçın "Şampiyonlar Ligi'nde Dortmund'un, Ajax'ın bunların her sene final yarı final oynadığını yıllarca, buranın içerisinde sürekli olduğunu ve çok zor bir kura olduğunuzu anlatmaya çalıştım. Bizdeki görüntü, biz bu gruptan çıkarız, kolay bir kura. Bu mantalite ile gittiğiniz zaman başarısızlığın sonuçları çok ağır oluyor. Ben bunları başında anlattım, grubun çok zor olduğunu söyledim. Ama anlatamadım herhalde. Bunu destekleyici örnek verecek olursak, bu sene Trabzonspor, Kopenhag ile oynadı, Fenerbahçe, Dinamo Kiev ile oynadı. İkisi de geçemdi turladı. Bizim oynadığımız takımlar bunların 10 level üstünde en az. Kolay değil. Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde bir takımın ülkemizden çıkıp böyle önemli bir yerlere çıkması şu aşamada zor. Orada başka oyun ve oyuncular oynanıyor. Oyun çok hızlı oynanıyor. " dedi.

"Hakem, 5-6 düdükle maçı bitiyor"

Avrupa'da maçların çok durmadığını ve oyun temposunun daima yukarı çıktığını dile getiren Yalçın şöyle konuştu;

"Dortmund maçından sonra 13 sakat verdik. Hafta sonu lig maçı oynuyoruz. 3-0 kazandık, rahat bir maçtı. O maçın temposuna ve topun oyunda kaldığı süreye bakıyorsun 3 gün sonra Dortmund maçına ve topun oyunda kaldığı süreye bakıyorsun. Birbiriyle alakası yok. Şampiyonlar Ligi 20 dakika daha fazla. Enteresandır öyle hakemler var ki, düdük çalmıyorlar maçta. Hiç düdük çalmıyor. 5-6 düdükle maçı bitiyor. Bu oyunun temposunu yukarı çıkartıyor, oyunu çok gidiş-gelişle oynatmaya başlatıyor, takım o tempoya alışık olmadığı için o maçtan 3 gün sonra patlaklar ortaya çıkıyor. Bunun kondisyonla, antrenmanla bir ilişkisi yok.

"Bu fikre nasıl kapılıyorlar"

"Nereden biliyorlar da bunları anlatıyorlar. Kim anlatıyor bunları? Ben antrenmana daha kimsenin geldiğini görmedim bir basın mensubu, yorumcu... Antrenmanları kimsenin seyrettiğini de görmedim. Haftada bir veya iki gün 15 dakika açıyoruz basına. Orada da zaten ısınma bölümü oluyor, bir şey görme ihtimali yok. Bu fikre nasıl kapılıyorlar, orası enteresan benim için. "

Beşiktaş'ta 2. sezon neden başarısız oldu? 

Biz şampiyon olduk ardından kupayı aldık ama ben imza atana kadar hiçbir program, proje yapamadık. Böyle bir ortamda başarılı olmazdık. Bizi Şampiyonlar Ligi de kötü etkiledi. Belli bir başarısızlıktan sonra konsantrasyonu zaten kaybediyoruz. Beşiktaş'a zarar vermemek için sessiz sedasız görevi bıraktım. 

Duygusal insanım 

Ben içime attım bir çok şeyi... Evimizde yaşıyoruz bazı şeyleri. 5 günde iki şampiyonluk maçına çıktık ama heyecanımızı belli etmedik. Benim içimi sor. Göztepe maçında 5 dakika verilen uzatmayı 

İmzayı atmam benim hatamdı

Ben ikinci sezonda yönetime imza atmayacağımı söyledim. Ama 5 bin taraftar evimin önüne geldi. İmza atmamam gerekir ama duygusal davrandım, hata yaptım. Ben Beşiktaş'ın başarılı olmasını isterim. Şenol Hoca, Beşiktaş'ın başına geldi. Çok başarılı olmasını istiyorum. Ben öyle bir insanım. Ben kimsenin başarısız olmasını istemem.

Survivor'da kafa dağıttım

Ben görevi bıraktıktan sonra 7 ay kendimi toparlayamadım. Survivor'a gittim biraz kafa dağıttım. bu bile çok eleştirildi. Anlamak mümkün değil. Ben burada TC vatandaşı olarak oturuyorum. İsteğim gibi Survivor'a giderim, kimseyi ilgilendirmez. 

Frikik olduğunda heyecanlanmıyorum 

Ben takımda çalışırken frikik olduğunda Murat Hoca'ya, "Frikik oldu, bir şey olmaz, gel yerimize oturalım" derdik. Şampiyon olduğumuzda bir frikik golümüz yok. Ben futbol oynarken frikikleri çok severdim. Tabii bu yetenek işi, öğrenilecek bir şey değil. 

Benim başarım büyük riskti

Benim yaptığım riski kimse yapmaz. Başkan, "Ekonomimiz kötü altyapıdan oyuncuları takıma alalım" dedi. Ben de altyapıda önemli kararlar aldık. "Üst yapı ne yiyecekse altyapıdaki çocuklar da onu yiyecek" dedim. Yönetimden "Yabancı kaleci almayacak mısın?" dediler. Ben Ersin'i aldım karşıma "Bak oğlum; istersen her maç 10 gol ye, kaleyi yine teslim edeceğim" dedim. Bana böyle bir şey deseler kalede 10 kişilik oynardım. Ben onların tesislerde kalmamasını istedim. Çünkü Ümraniye işyerleri. "Gidin evinize gidip, burada yaşadıklarınızı ailenizle, arkadaşlarınızla paylaşın" dedim. 

Ben futbolculara yasak koymam. Her şey serbest. Koca koca adamlara kola yasak mı diyeceğim. Saygısızlık yapmadıktan sonra ben oyuncularıma yasak koymam."

Aboubakar vuruldu zannetim! 

Aboubakar'a büyük baskı yapıldı; Sivasspor maçında sahaya çıktı. Zaten koşmuyor ama ilk yarının son anlarında bir kıvranmaya başladı ki, ben vuruldu zannetim. Güldüm, güleceğim kamera çeker diye gülemedim. 

Ahmet Dursun'la frikik diyaloğu 

Bir gün maçta frikik oldu. Ahmet Dursun topun başına geldi. Ona baktım, bana "İçime doğdu, frikikten gol atacağı" dedi. Bir vurdu, top yerden frikikte kaldı. Bu zaten son frikiği oldu. 

Milyon doların olsa... 

Göztepe ile oynadığımız şampiyonluk maçında hakem 5 dakika uzattı bize 50 yıl gibi geldi. Şampiyon olduk bu hiçbir şeye değişilmez. Milyon doların olsa uçak alırsın. bizim kazandığımız şampiyonluğun, taraftarın bize gösterdiği  sevginin parayla pulla satın alamazsın. 

Beşiktaş 100 yıldır şampiyon oluyor ama ben ekonomiyi yüzde 100 zarar vermeden takımı şampiyon yaptık. Rachid Ghezzal için Leicester'a para bile vermedik. 

Daha çok şampiyonluk yaşayacağım

Buraya yazın, Sergen Yalçın daha çok şampiyonluk kazanacak. Çok iyi bir teknik ekibimiz var. bu ekip daha çok büyük başarılar elde edecek. 10 yıl sonra bu sözlerimi tekrar gösterirsiniz. 

Milli Takım'dan teklif gelmedi 

Bana Milli Takım'dan bir teklif gelmedi. Oradaki hocaya saygım var. 

Arda Güler gibisini görmedim

Arda yıldız bir oyuncu. Bugüne kadar gördüğüm en iyi yerli oyuncu. Umarım üstüne koyar. Tabii neden yedek diye sorarsanız, hocası daha iyi olur. İnşallah beni de geçer. Umarım Avrupa'nın büyük kulüplerine transfer olur. Şımartmayın ama... Yapmayın, büyütmeyin oyuncuları... İçeri bilmiyorsunuz, antrenmanı nasıl, fizik gücü nasıl bilmiyoruz. Ben Rıdvan Yılmaz'ın şampiyon olduğumuz sezonun ikinci yarısında oynatmadım. Oynatmadığım için bugün Rangers'a transfer oldu. 

Şampiyon favorisi 

Fenerbahçe iyi gidiyor ama bu sezon kim şampiyon olacağını kimse bilemez. Dünya Kupası arası var. Ara, transferlerin takımlara uyum süreci için gelecek. Başakşehir de ilk dörde girer. Üç büyüklerden biri dışarıda kalacak. Ben şampiyonluk yarışı için henüz erken diyorum. 

Ömer Erdoğan'a söyledim sözler... 

Doğru değildi söylediğim sözler. Rize ve Hatay maçından 6 puan almalıydık. Ben o açıklamayı görünce çok sinirlendim. Ben de normal değilim. 

Larin'in sırrı 

Larin sırtı dönük oynamıyor. Karabük maçında solda onu denedik. O sezon çok büyük oynadı. "Arka direk Larin" diyorlar ama nasıl "Arka direk Larin" diye soracaklar. 

Bundan sonra... 

Bizim işimizde dinlenmek çok doğal. İyi bir proje olursa seve seve görev yaparız. Ben çok takımı küme düşmekten kurtardım. Bana sallayanlar; Konya, Malatya, Alanya, Gaziantep başkanlarına beni, ekibimi, iş ahlakımı sorsunlar. 'Beşiktaş' demiyorum bakın. Bana sallayanlar beni iyi araştırsınlar. 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI