Sergen Yalçın İçin 35 Milyon Euro

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın futbolculuk döneminde Premier Lig takımı Newcastle United'dan transfer teklifi aldığı iddia edildi. Ancak siyah-beyazlı kulübün o dönemki yönetimi 35 milyon euroluk bonservis bedeli istemesi yüzünden bu transfer yatmış.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın futbolculuk döneminde Premier Lig takımı Newcastle United'dan transfer teklifi aldığı iddia edildi. Ancak siyah-beyazlı kulübün o dönemki yönetimi 35 milyon euroluk bonservis bedeli istemesi yüzünden bu transfer yatmış.

Daha önce katıldığı bir programda Bayern Münih’in kendisini istediğini itiraf eden Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “geldiler. Araştırdılar. Almadılar” itirafında bulunmuştu. Fotospor'un haberine göre, Sergen Yalçın’a Avrupa’dan gelen diğer bir resmi teklifin ise Premier Lig takımı Newcastle United tarafından geldiği ortaya çıktı. Ancak Beşiktaş'ın o dönemki yöneticilerinin; Sergen Yalçın için 35 milyon euro bonservis bedeli istediği için transferin gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Sergen Yalçın bir dost sohbetinde; ”Newcastle vardı, Bayern Münih ile falan da görüştük. Ama bizim bonservis bedellerimiz çok yüksekti. Alpay birkaç sezon sonra 9 milyon Euro’ya Aston Villa'ya gitti, benim için istenen rakam onun 4-5 katı falandı” diyerek astronomik rakamı açıkladı.

SERGEN YALÇIN'DAN YÖNETİCİLERE SAMATTA GİBİ ADAM ALMAYIN

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, Başkan Ahmet Nur Çebi, Emre Kocadağ ve Erdal Torunoğulları ile transfer toplantısı yaptı. Aslında toplantının amacı transferi konuşmak değil, gelecek sezonun planlamaları hakkında görüş alışverişinde bulunmaktı. Ancak Sergen Yalçın’ın daha önce verdiği transfer listesi üzerinden bir kez daha geçildi. Yöneticiler oyuncularla yapılan görüşmelerde nerede olduklarını anlattı.

Sergen Yalçın ise özellikle yabancı transferinde, “Zorla adam getirmeyin” talimatı oldu. Başarılı teknik adamın, "Türkiye yabancılar için cennet. Yabancı futbolcular için burada hayat çok güzel. Şartlar süper, çok da iyi rakamlar kazanıyorlar. Bunun değerini bilecek oyuncular gelmeli. Sakın zorla adam getirmeyin. İsteyen oyuncu gelsin. Borca girmeye gerek yok. Zorla gelen adamlar aldıkları rakamların karşılığını veremiyor” ifadesini kullandığı öğrenildi. 

Yalçın'ın özellikle Fenerbahçe’nin Samatta transferini örnek verdiği kaydedildi. Eski takımı Aston Villa’nın menajerinin  yaptığı, “Samatta, Fenerbahçe’ye gitmek istemiyordu” sözlerini hatırlattı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI