Sinan Engin: Guti hazırlanıyor

Beşiktaş eski menajeri Sinan Engin'den çarpıcı yorum

Sinan Engin'in Süper Lig yorumları: Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe, sahasında Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş ise Göztepe’yi Burak Yılmaz’ın tek golüyle geçti. Spor yorumcusu Sinan Engin, Beyaz Futbol programında haftanın maçlarını ve şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

Sinan Engin’in sözleri; 

Beşiktaş'ın Göztepe karşısında oynadığı futbolu beğenmedim. Burak Yılmaz'ı ise tebrik ediyorum. Bu maçta bir futbolcunun takıma nasıl katkı sağlayabileceğini gösterdi. Attığı golde müthiş bir goldü.

Beşiktaş'ta teknik direktör tercihleri arasında  birinci sırada Abdullah Avcı var. Listede Sergen Yalçın ve Okan Buruk da yer alıyor. Benim gönlümden Sergen Yalçın geçiyordu. Bu hafta takımı Guti çalıştırdı. Şenol Güneş ağırlığı yavaş yavaş Guti’ye geçiriyor.

Beşiktaş taraftarı Sergen Yalçın’ı çok istiyor. Trabzonspor’da ligde arkadan geliyor. Ligde kolay maç yok. Beşiktaş ligi ikinci de bitirebilir, dördüncü de olabilir. Trabzonspor kısıtlı kadrosuyla aşağıdan çok iyi geliyor. Ünal Karaman’ı tebrik ediyorum. İnşallah uzun zaman kalacak ve toparlayacaktır. Eline iyi oyuncular verirsen iyi işler yapar. Kadrosu belli.

''Bazen taraftarın az olması da bir avantaj''

Taraftarının olmaması Başakşehir için şu an bir avantaj. Büyük kulüplerimizde taraftarın çok olması bazen dezavantaj oluyor. Galatasaray taraftarı, yönetime oyuncu alması için ihtar verdi. Aynı şey Başakşehir’de olmaz. Bazen taraftarın az olması da bir avantaj çünkü baskı yok. Rahat rahat çıkıp oynuyorlar.

6+2+2’yi hemen sisteme geçirmek çok zor. Mesela Galatasaray’ın 13-14 yabancısı var. Bunların nasıl sözleşmesini bir anda fesih edeceksin? En rahat Fenerbahçe, hepsini yollayabilir yabancıların. Ben bu kuralın gerçekleşeceğini düşünmüyorum.

Her takımda 12-13 tane 4 sene kontratı bulunan yabancı var. Ben yabancı kuralına karşıyım. Serbest olmalı ama kriterlere göre. Rekabeti arttırmak lazım. Altyapıda oynayan 2 oyuncu ilk 11’de olmalı. Yine altyapıdan yetişen 2 oyuncu da kulübede olmalı. Avrupa’da yarışıyorsun, yerli oyuncu yok.

''Yerli oyuncu iyiyse oynayacak''

Yerli oyuncu iyiyse oynayacak. Elindeki yerli iyi değilse milli takımın da iyi değildir. Burak Yılmaz Beşiktaş’ın forveti şimdi. Bir yabancı forvet getirsen hangisi iyiyse o oynayacak. Mutlaka 2 altyapı oyuncusu kadroda, ilk 11’de bulunsun.

Mesela Galatasaray 11 yabancı ile çıkıyor. Bir tane yerli olsun mutlaka. 2 tane de kulübede bırakacaksın. Ben sistemi serbest bırakırım, 6+2+2 falan kafa karıştırmam. Türk oyuncularına da şans vermek için imkan yaratırım. Şart koşulsun, başka türlü olmaz.

Altyapılarda kaç aydır maaş alamayan hocalar var, siz kalkıp oyuncu yetişmiyor diyorsunuz. Nasıl yetişecek? Kirasını mı, çocuğunun giderlerini mi düşünsün? Yabancıyı yine serbest bırak ama Türk futbolcuyu oynatmak için kriterler getirilsin. 5 sene de böyle deneyelim. Şanslar eşit olsun.


Ajansspor.com

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI