Süper Lig'de Küme Düşme Kaldırıldı

Süper Lig'de 2019-2020 sezonunuda düşme kaldırıldı.

Süper Lig'de 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nda küme düşme  için kaldırıldı. 34 haftanın sonunda son 3 sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve MKE Ankaragücü önümüzdeki sezon  Süper Lig'de devam edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Kulüpler Birliği Vakfı, bu sezon için "küme düşme"nin kaldırılması üzerine başvuru yaptı.Bakan Kasapoğlu ile TFF Yönetimi bir araya geldi. Riva'daki kritik toplantının ardından Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması kararı alındı.

Kararın ardından Süper Lig'de 2020/21 sezonuna 21 takımla, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek. 2020-2021 sezonunda Süper Lig'den 4 takım küme düşecek, TFF 1. Lig'den ise 3 takım çıkacak. 

Önümüzdeki sezon için yabancı sınırı kuralıyla ilgili değişiklik olmayacak. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI