Tehlike! İspanya yaptı, battı

Ziraat Bankası'nın kulüplerin borçlarını yapılandırma kararı tartışılıyor.

Ziraat Bankası'nın 31 Ocak'a kadar kulüplerin bildirmesi halinde borçlarını ödeyip ardından yapılandırmaya gideceği haberi çok ses getirdi. Ancak İspanya'nın 1985'te benzer uygulaması, La Liga ekiplerini toparlamak yerine daha da çok batırdı.

125 milyon Euro borcu ödeyip yapılandıran İspanya'da kulüplerin borcu 1991'de 191 milyon Euro'ya çıktı. 2003'te takımların borcu 1 milyar 644 milyon Euro'ya, 2010'da ise 3.53 milyar Euro'ya yükseldi.

KURTARICI ALMANYA OLDU

Bayern Münih'te dönemin başkanı Uli Hoeness, “Biz milyarlarca Euro ödeyerek onları kurtarıyoruz ama İspanyol kulüpleri yine borcunu ödeyemiyor” dedi. Avrupa Birliği ve UEFA Finansal Fair Play'in yaptırımlarının ardından La Liga kulüplerinin borcu 2016'da 643 milyon Euro iken bir sene sonra 222.7 milyona kadar düştü. Bu sezon sonunda İspanyol takımlarının borcunun 50 milyon Euro'ya kadar ineceği öngörülüyor.

AÇIKLAMA BUGÜN

TFF ile Ziraat Bankası'nın kullanacağı model bugün resmen açıklanacak. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın Aspor'da saat 20.00'de başlayacak yayında açıklamalarda bulunacağı bildirildi.


Sözcü 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI