teknik direktör farkı

Tansu Sarı yazdı...

TEKNİK DİREKTÖR FARKI

Elinde sadece Ziraat Türkiye Kupası şansı kalan Beşiktaş, Dolmabahçe'de Samsunspor'u ağırladı..

Siyah-beyazlılarda Onur Bulut, Arthur Masuaku, Amir Hadziahmetovic, Berkay Vardar, Gökhan İnler, Salih Uçan, Tayfur Bingöl, Anre Rebic ve Joe Worrall kadroda yer almazken; Vincent Aboubakar, Cenk Tosun, Alex Oxlade-Chamberlain ile Mohamed Al-Musrati yedek soyundu..

Teknik Direktör Fernando Santos orta saha kurgusunu Gedson Fernandes, Ernest Muci ve Milot Rashica'dan oluştururken; Rachid Ghezzal, Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy hücum hattında yer aldı..

Slovak stoper Lubomir Satka ve Soner Aydoğdu dışında eksiği olmayan Samsunspor'daysa amatörce hatalar yapan savunma göbeğindeki Rick van Drongelen ve Alim Öztürk'ün yanı sıra sol bek Soner Gönül'ün varlığı Beşiktaş için avantaj gibi görünüyordu..

Orta saha kurgusu Youssef Ait Bennasser, Taylan Antalyalı ve Olivier Ntcham'dan oluşurken; Emre Kılınç ve Carlo Holse, Çadlı golcü Marius Mouandilmadji'ye servis yapacaktı...

Maçın hemen başında Samsunspor'da Marius Mouandilmadji'nin kafa vuruşu az farkla auta giderken; Beşiktaş 18'inci dakikada Samsunspor savunmasında Youssef Ait Bennasser ve Carlo Holse'nin bir türlü uzaklaştıramadığı top sonrası golü buldu... Gedson Fernandes'in içeri doldurmaya çalıştığı topa rakibi Rick van Drongelen'den önce ayak koyan Semit Kılıçsoy KARTAL'ı 1-0 öne geçirirken Dolmabahçe'yi ayağa kaldırdı..

Golden sonra Beşiktaş'ta Milot Rashica ve Ernest Muci'nin vuruşları kaleci Okan Kocuk'ta kalırken; Bakhtiyor Zaynutdinov kaleyi bulamadı..

Konuk Samsunspor'daysa Olivier Ntcham ve Taylan Antalyalı'nın uzaktan vuruşlarını kaleci Mert Günok kurtarınca Beşiktaş devre arasına 1-0'lık üstünlükle gitti..

Beşiktaş ikinci yarıya da iyi başladı.. Bakhtiyor Zaynutdinov'un kafa vuruşunu kaleci Okan Kocuk kurtarırken; Semih Kılıçsoy bomboş pozisyonda topu dışarı atınca siyah-beyazlılar farkı arttıramadı..

Samsunspor'da Youssef Ait Bennasser ve Olivier Ntcham'ın vuruşlarında kaleci Mert Günok devleşirken; Alman Teknik Direktör Markus Gisdol, sağ tarafta oynayan Zeki Yavru ve Carlo Holse'nin yerlerine Arbnor Moja ile Kingsley Schindler'i oyuna alarak Beşiktaş'ın sol beki Bakhtiyor Zaynutdinov'u daha çok zorlamak amacındaydı..

Beşiktaş'ta Milot Rashica'nın savunmayı ipe dizip sağ çaprazdan orta şut karışımı vuruşuna Ernest Muci dokunamazken; Teknik Direktör Fernando Santos; pozisyon sonrası golü kaçıran Milot Rashica'nın yerine Alex Oxlade-Chamberlain'ı oyuna aldı..

Bu değişiklik sonrası Samsunspor golü buldu.. Taylan Antalyalı'nın sağ tarafa gönderdiği topta Zeki Yavru'nun yerine oyuna giren Kingsley Schindler içeri bıraktı ve arka direkte dokunan Emre Kılınç konuk ekibe 1-1'lik eşitliği getirdi..

Golden sonra Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'ın yerine golcü Vincent Aboubakar girerken; Teknik Direktör Fernando Santos 3 santrfora dönüp orta sahasını eksilterek büyük bir risk aldı...

Samsunspor'da Taylan Antalyalı'nın vuruşunu kaleci Mert Günok kurtarırken, Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos bu kez de Cenk Tosun'la Umut Meraş'ı Bakhtiyor Zaynutdinov ile Ernest Muci'nin yerlerine sahaya sürerek santrfor sayısını 4'ledi..

Samsunspor'un Alman hocası Markus Gisdol ise Emre Kılınç, Taylan Antalyalı ve Marius Mouandilmadji'nin yerlerine Marc Bola, Osman Çelik ile Landry Dimata'yı sahaya sürerek sürpriz bir gol arayışındaydı..

Ancak her 2 tarafın da çabası sonucu değiştirmeyince Beşiktaş Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak 2 puan daha kaybetti..

Teknik Direktör Fernando Santos; sezon başında takıma gelmedi ancak bu kadroyu iyi kullanamıyor..

Mesela bugün ağır Hollandalı stoper Rick van Drongelen karşısında daha atletik bir santrfor olan Vincent Aboubakar çok iş yapabilirdi..

Orta sahadan hücuma toplar gitmiyor ve rakipler iyi analiz edilmiyor..

Ben Tansu Sarı olarak Beşiktaş Teknik Direktörü olsam kesinlikle Samsunspor kalecisi Okan Kocuk'u, en zayıf tarafı olan  uzaktan şutlarla avlardım..

Rachid Ghezzal "Bitse de gitsek" havasında ve çok alt seviye bir oyuncu olan Soner Gönül karşısında hiç etkili olamadı..

Milot Rashica nispeten golü atan Semih Kılıçsoy ve kaleci Mert Günok'la birlikte takımın en iyilerinden biri gibi gözükse de Teknik Direktör Fernando Santos'un onu oyundan çıkarması sonrası Beşiktaş'ın golü yemesi; takımın kadro yapısının ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor..

Beşiktaş'ta Milot Rashica ve Rachid Ghezzal birlikte oynayacaklarsa her 2 kanatta oynamaları şart... Zira birbirlerine yakın oynadıkça orta sahada üretim imkânsız hale geliyor...

Ernest Muci Beşiktaş'ın oyuncusu değil... Başakşehir, Konyaspor gibi takımlarda daha çok forma şansı bulabilir...

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un son bölümde Jackson Muleka-Vincent Aboubakar-Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun gibi 4 santrforla birden oynaması komedi..

Demir Ege Tıknaz'a övgüler yağdıran Teknik Direktör Fernando Santos o konuşmadan sonra genç yıldızı hiç oynatmazken acaba açıklama sırasında sarhoş muydu merak ediyorum.. Zira Pendikspor maçında Demir Ege Tıknaz oyundan çıktıktan sonra Beşiktaş 4'lük olmuştu...

Anlaşılan o ki Portekizli hoca kadrosundan memnun değil ve transfer istiyor... Zira öyle olmasa ara transferde gelen Mohamed Al-Musrati ve Joe Worrall'a bugün formayı verirdi... 

Samsunsporlu Zeki Yavru oyundan çıktığı için Alman hocası Markus Gisdol'a posta koysa da; Kingsley Schindler'in oyuna girip Emre Kılınç'a gol asistini yapışı ve Fernando Santos'un da Alman meslektaşına karşı yanlış hamleleri maçın bu skorla bitmesinin en önemli faktörüydü..

Başkan Hasan Arat'ın "Yabancı VAR hakemlerinin gelmesini olumlu buluyorum" sözlerine "Sen önce adam gibi takım kur" diyerek cevap verelim..

Beşiktaş bu kötü kadro yapısı ve yanlış hoca tercihleriyle Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanır mı bilinmez; ancak bu takımda özellikle orta sahada kalitenin yükseltilmesinin altını çizmekte fayda görüyorum. 

Tansu Sarı 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI