TFF, Beyaz Sezon ilan edebilir

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 10 ilimizi vuran deprem nedeniyle ara verilen futbol ligleri için bugün olağanüstü toplanarak karar verecek. Beyaz Sezon ilan edilebilir. İşte detaylar.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 10 ilimizi vuran deprem nedeniyle ara verilen futbol ligleri için bugün olağanüstü toplanarak karar verecek. Beyaz Sezon ilan edilebilir. İşte detaylar.

Ülkemizi sarsan deprem hayatın birçok alanındaki faaliyetleri askıya aldı. Herkesin önceliği deprem yaralarını sarmak. Bu noktada futbol başta olmak üzere tüm sportif etkinliklere de dün itibarıyla ara verilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün olağanüstü bir toplantı yaparak ligin rotasını çizecek.

TFF'den olağanüstü toplantı 

Riva'da toplanacak olan TFF yönetiminin radikal kararlar alması bekleniyor. Haber Global Muhabiri Sercan Hamzaoğlu, TFF'nin masasındaki muhtemel ihtimalleri yazdı. Hamzaoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda üç önemli kararın seçenekler arasında olduğunu yazdı.

TFF'nin alabileceği üç karar

Buna göre TFF yönetimi 2022-2023 sezonunu "Beyaz Sezon" ilan edebilir. İşte seçenekler:

-Tüm futbol liglerine uzun bir süre ara verilmesi.

-Depremden etkilenen kulüpler için "Beyaz Sezon" ilan edilmesi

-Tüm liglerin iptal edilmesi.

Beyaz Sezon nedir, ne olur?

Beyaz Sezon demek, liglerde yer alan deprem bölgesi takımlarının maçların dondurulması ve küme düşmemesi demek. Tüm ligler söz konusu deprem bölgesi takımları olmadan devam edecek anlamı taşıyor "Beyaz Sezon".  Liglerin devam etmesi halinde bu TFF'nin bu kararı alması çok büyük olasılık.

İlk etapta 2 haftalık bir erteleme olabilir

Liglere ilk etapta 2 haftalık bir erteleme olabilir ancak zaten Dünya Kupası nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Süper Lig'de de takvim sıkışmıştı. Ki depremin yaşandığı dönemde de hafta içi ve hafta sonu maçlar oynanmaktaydı. Erteleme kararı verilirse liglerin pandemi döneminde olduğu gibi Haziran-Temmuz'a sarkma ihtimali yüksek.

Liglerin iptali en radikal karar

Tüm liglerin iptal edilmesi ise en radikal karar olacaktır. 10 ilde saatler geçtikçe depremin yarattığı yıkımın tahminlerin de ötesinde olduğu ortaya çıkıyor. Binlerce bina yıkıldı, binlerce yaralı ve ne yazık ki ölü var. Ve henüz enkazların çok ama çok büyük bir bölümüne de ulaşılmış değil. Tablonun vehameti karşısında futbolun ikinci plana atılması elbette makul olacaktır. Bu noktada tüm kulüplerin tavrı da önemli olacaktır.

Deprem bölgesi futbol takımları

Türkiye'de 10 ilde sarsıcı bir etki yaratan depremden etkilenen toplam 15 profesyonel takım bulunuyor. Bunların üçü Spor Totot Süper Lig, ikisi Spor Toto TFF 1. Lig, altısı TFF 2. Lig ve dördü de TFF 3. Lig'de yer alıyor. İşte liglere göre takımların dağılımı:

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI