Tüzük-Divan Kurulu-Seçim

Beşiktaş kongre üyesi Egemen Bakım'ın 1903cemiyeti.com internet sitesinde kaleme aldığı köşe yazısı büyük ilgi topladı.

Tüzük-Divan Kurulu-Seçim

Beşiktaş’ın adına yakışır bir Genel Kurul ve seçim yapılması hepimizin arzusu. Ancak bunun için kuralların net, açık, tüzüğe dayanır ve herkes için eşit şekilde olması gerekmekte.

Eğer bu şartların bir tanesi sakat ise işte o zaman Genel Kurulda kavga gürültü eksik olmuyor. Divan Kurlunun son yayınladığı açıklamada aday olacak kişinin 250 imzanın münferit olarak noter onaylı olması yada divan yöneticisi huzurunda ıslak imzalı dilekçe ile olmasından bahsedilmekte. Bir kongre üyesi sadece bir başkan için önerge verebileceğini de açıklamada okumaktayız.

Tüzüğe bakıyoruz ne noterden bahsedilmekte ne huzurunda imzadan ne bir üyenin sadece bir başkanın adaylığı için onay vermesinden…

Geçen seçimlerde ıslak imza mevzusu yine hararetli tartışmalara neden olmuş noter yada divan huzurunda imzanın gerçek mi sahte mi olduğunun belirlenmesinini kolaylaştırdığı diğer türlü olan işin doğruluğunun tespitinin zor olduğunu belirtilmişti.

Divan kuruluna bu kadar önceden verilen dilekçelerin ve imzaların doğruluğunu tespitini kim yapar hangi kurul yapar bunda yetkil midir bu durumda ayrı bir karmaşa. Ancak dilekçe kime veriliyor ise kontrolü de o kurula aittir düşüncesi doğru olabilir.

Diğer soru neden bir üye sadece bir başkan için önerge verebilir. Bir genel kurul üyesi hem A başkan adayı için hem B başkan adayı için başkan olabilmesi için dilekçe verebilmeli. Neden böyle bir kısıtlama getirilmekte? Bunun kuralı nerede yazmakta?   Sonuçta seçim günü genel kurul üyesinin bir tane oyu vardır onu da ya A ya ya B ye kullanır.

Bu yorum mekanizmaları demokrasiyi gölgelemekte tüzüğü sekteye uğratmakta. Kanun Hükmünde Kararnameler gibi yaptım oldulara meyil etmekte.

Sayın Başkan Yamantürk’ün “Beşiktaş için uyuyamadım” dediğini ve tüm kalbi ile söyledği inancını taşıyoruz ancak  sorulara yanıt vermesi , tüzüğü uygulaması, demokratik bir ortamda işlerin yürütülebilmesi ve rahat uyuyabilmesi için bu sorulara da yanıt vermesini temenni ediyoruz.

Egemen Bakım

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI