Futbolda devrim yoktur evrim vardır

Beşiktaş-Trabzonspor maçı seyir zevki açısından oldukça güzel bir mücadeleye sahne oldu. 

İki takımın da oynama isteği bu güzel futbolun en büyük sebebiydi diyebiliriz.

Oynan futbol atılan goller kaçan pozisyonlar derken futbola doyduk.


Beşiktaş açısından bakıldığında  karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna girmeleriyle birlikte rüzgarı Beşiktaş lehine çeviren ve takımı ateşleyen Gökhan Gönül ve Caner Erkin ikilisinin neden ilk on bir de olmadıkları gerçekten soru işaret..? Sakatlıkları varsa ayrı.. Ama özellikle Gökhan varken orada Necip’in oynaması kabul edilebilir birşey değil.

Beşiktaş’ın en büyük problemi 8 numara mevkisinde oynayan oyuncuların özellik olarak oyun kuramadıkları ve top tutamadıkları için oyun üstünlüğünü maç genelinde rakibe vermesi. Siyah Beyazlı ekip bugün de maçın ilk yarısın da bunun sıkıntısını oldukça çekti. Orta sahada Ljajic’in yorgunluğa bağlı top kayıplarının perde arkası nedeni de buydu aslında. Çünkü takımın oyun yükünü tek bir adama vererek şapkadan tavşan çıkarmasını beklemek hem oyuncuyu yıpratır hem de takımı... 


Dorukhan 

Beşiktaş ve Türk futbolu önemli bir isim kazanıyor. Hem mücadelesi hem de kanatlara deplase olarak pozisyon yaratması bunların yanında rakip ceza sahasına girerek gol araması özellikli bir oyuncu olduğunu ispatlıyor zaten. Fiziksel olarak gelişim gösterip özelliklerine şutör özelliğini de katarsa büyük futbolcu olacaktır. 

Beşiktaş sıkıntılı bir süreç yaşadı. Bu sıkıntılı süreçte kimlerin faydalı olup kimlerin artık Beşiktaş’a verecek birşeyi kalmadığı iyi bir şekilde süzülerek devr arası planlaması ona göre yapmalıdır.

Futbolda devrim yoktur evrim vardır. Beşiktaş elindeki isimleri çıkarırken devrim niteliğinde birden herşeyi değiştirmek isterse sıkıntılar yaşar. Örneğin; Pepe gidiyorsa Adriano kalmalı Tolgay gidecekse Oğuzhan kazanılmalı... Çünkü takım kalitesini düşürmeden potansiyelli oyuncularla kaliteli oyuncuları harmanlamak lazım. 

Beşiktaş kadrosu Dorukhan’ı Güven’i kaldırır... Ama ilk on bir de bu isimlere alt yapıdan bir kaç isim daha eklendiğinde Beşiktaş formasının ağrılığı futbolcuları ezer.Bu durumda hem Beşiktaş kaybeder hem de o genç çocuklar...

Bu sezonun devre arası Beşiktaş tarihinin en kritik devre aralarından birisi olacaktır. Çünkü belli ki kadro anlamında ciddi bir geçiş olacak. Beşiktaş bu geçişi doğru değerlendirirse tek kulvar olan şampiyonlukta yarışı kovalar... 


BURAK DÖŞER 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI