Acı Bir Ders Olacak

Galatasaray ve Başakşehir’in kazanması ister istemez Beşiktaş’ın bütün şevkini kırmıştı.Şampiyonluğun zaten mucizelere bırakılmasının ardından hiç olmazsa 2. olup Şampiyonlar Ligi’ni kovalayan Kartal, Başakşehir’in Antalya da kazanmasının ardından bu iddiasını son haftaya kadar taşıma niyetindeydi.

Osmanlıspor karşısında özellikle ilk yarıda ununu eleyip eleğini duvara asmış bir takım görüntüsünde olan Beşiktaş’ın isteksiz oyununda sadece motivasyonsuzluğun etkisi yoktu. Takımın omurgasını oluşturan oyuncuların da olmaması Osmanlıspor önünde etkisini gösterdi. Hele bir de Serdar’ın erken gelen golü bütün dengeyi bozdu.

Ancak ikinci bölüme çıkınca Şenol Hoca’nın da elinin değmesiyle Siyah-Beyazlılar oyunu daha çok istemeye başladılar. Çaresizlikten sol bekte oynayan Necip’in ortaya alınması, ileriye de Mustafa Pektemek’in monte edilmesi ile birlikte Beşiktaş canlandı. Bu rötuşlardan sonra 4-3-3’e dönen Şenol Güneş’in bu taktik değişikliği, sonuca etki ederken Beşiktaş az da olsa ikincilik şansını korudu.Tabii ki bu cümleleri yazarken sezona şampiyonluk için giren ve herkesin favori gördüğü bir takımın dördüncü bitirme ihtimalinin bulunması kimsenin aklına gelmezdi. Genele baktığımızda Başakşehir ile beraber Türkiye’nin en kompakt göze hoş gelen futbolunu oynayan Beşiktaş’ın ligin bitimine 1 hafta kala üçüncü şampiyonluğu değil de ikincilik ya da lig üçüncülüğünü kovalaması hem enteresan hem de acı verici bir tecrübeydi. Ne diyelim futbolda bunlar da oluyor. Bundan sonrası için yapılacaklar önemli. Yönetim bu sezon ki transfer yanlışlarından ders alıp heyecanı bitmiş isimlere paraları çarçur etmezse Beşiktaş önümüzdeki sezon da Şenol Güneş ile yine iddialı olacaktır.

Osmanlıspor’a gelince... Henüz matematiksel olmasa da Gençlerbirliği’nin ardından düşen son takım olacak gibi görünüyorlar. Dünkü oyunlarına bakınca hiç olmazsa beraberlik haklarıydı. Serdar Gürler inanılmaz bir performans göstererek takımını ipten almak istedi ama olmadı. Hem teknik adamlığını hem de duruşunu çok beğendiğim İrfan Buz’un Umar hamlesi tam anlamıyla harakiriydi.

LARİN VE SERDAR

Böylesine bir maçın olumlu yanları çok yoktu ama Larin’in şans verilmesi halinde iyi işler yapacağını gördük. Osmanlı adına Serdar’ın çabaları müthişti.

OSMANLISPOR

Osmanlıspor büyük bir mucize olmazsa ligden düşecek son takım olacak. Dün kazanmayı çok isteseler de yaptıkları basit hatalarla şanslarını tamamen tükettiler.


KARTAL YİĞİT 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI