Türk Futbolunun Suçlusu Benim!

Türkiye'de futbol ile ilgili bilen yada bilmeyen kime söz verilse "Türk futbolunun sorunu.." diye başlayan bir cümle ile giriş yapıyor.

Diğer taraftan futbol yorumlanan programlarda da "futbolu bu hale getirenler belli, zaten herkes biliyor" diyerek güya üstü kapalı gönderme yapılıyor.

Peki ülkemizde futbol OYUNUNUN bu kadar kötü bir durumda olmasının ve insanların rekabeti savaş gibi girmesinin suçlusu kim?

Işte buradan itiraf ediyorum, bu işin suçlusu benim!

Neden mi?

Yayınlarında standart olmayan Bein Sports'a üye olup her ay gelirimden para ödediğim için,

Gönül verdiğim takımın maçlarını takip edip desteklediğin için,

Futbolu, sosyal medyada takip edip desteklediğim için,

Gazete alıp, spor yazarlarını okuduğum için,

Televizyonda futbol programlarını izlediğim için,

Maaşla çalışırken, milyon eurolar alan futbolculara laf söyletmediğim için,

Maaşla çalışırken lisanslı ürün alıp kulübüme katkı sağladığım için,

Bunları daha da artırabilirim....

Suçsuz olan kim;

Şahsi menfaatleri uğruna eğitmekten çok ne olursa olsun kazanayım mantığındaki teknik direktörler,

Kendilerini feda ettiklerini söyleyip, hiçbir gelirlerinin olmadığını aksine kendi ceplerinden harcama yaptıklarını belirtip menajerlere komisyon saçan başkanlar ve yöneticiler,

Fahri olarak görev yaptıklarını söylerken, tek kuruş menfaatleri olmadığını vurgulayıp, kulübü borç batağına sokup pişkin bir şekilde yüzüstü bırakan başkanlar,

Canını dişine taktığını ima edip, gereksiz yere takımını yalnız bırakan, kendisi milyonlarca euro kazanırken dar gelirli insanların kendisine hayranlık beslemesini hiçe sayarak kırmızı kartlar görüp takımını yalnız bırakan, kötü oyununu örtbas etmek için çirkeflik yapıp ortalığı karıştırarak mazlum rolünü oynayan oyuncular,

İşine gelen görüntüleri istediği gibi evirip çeviren, kendi kişisel görüşüne zıt yorum yapan programcıları işinden eden, reyting uğruna ahlaki değerleri hiçe sayan medya yöneticileri,

İşin özü şu beyler, bayanlar;

Bir şeyler kötü gidiyor ve ortaya ansızın bir tartışma konusu atılarak gündem değiştiriliyor. Balık hafızalı bizler ise çabuk unutuyoruz.

Filler tepişiyor olan ise çimenlere oluyor.

Eğer bir şeyler düzelecekse prim vermeyin!

Hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan desteklediğiniz oyuncuya ilk tepki siz verin, hakem değil,

Hakemlerle veya TFF ile ilgili açıklama yapan başkan ve yöneticilere ilk önce transferlerin, har vurup harman savurulan paraların hesabını sorun, gündemi saptırmasına izin vermeyin.

Ha bu şekilde iyi olduğunuzu düşünüyorsanız ve herşey düzelecekse suçlu benim kardeşim, futboldan mı uzaklaşayım yoksa ülkeden mi?

Gitmeden bir sorum olacak müsaadenizle;

Hesap sorma vaadleriyle gelip, daha beter bir hale gelen başkanın tüm kulüplerin başkanı olmasını, futbol oyunundaki tüm unsurlara korku salan ve kimseyi yaklaştırmayan Avrupa Fatih'i olmasını, her sahada tepki gören oyuncuların Milli Takım kaptanlığını yapmasını vb olayları nasıl kabul kabul edebiliyorsunuz?

Siz kabul edin ben suçlu olayım!

Nedim Güngör

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI