Yerinde Müdahale

Sergen Yalçın'ın ayrılması ile belki de haftanın en çok merak edilen maçı olan Beşiktaş-Kayserispor karşılaşmasında Dolmabahçe son iki yılın en kalabalık taraftar grubunu ağırladı.

Sahaya çıkan kadroda cezalılar harici eleştirilecek bir yer olmasa da saha içi performansa bakıldığında gol atmasına rağmen Larin ve emektar Atiba, oyunda kaldıkları süre içinde fayda sağlayamadılar.

Özellikle Larin, ezdiği ve hatalı tercihleriyle kabettiği toplar sebebiyle takım arkadaşlarını zor duruma düşürdü.

Maçın sonlarına doğru Önder Hoca'nın oyuna müdahalesi çok yerindeydi.

Yedek oyuncuların ısınırken özellikle Oğuzhan'ın isteksiz bir görüntüsü soru işaretleri oluştururken saha içinde üstüne düşeni yapması rakip hocanın bile ayarlarını bozdu.

Kayserispor maçı net olarak şunu gösterdi ki; Bats ve Larin yan yana oynayamıyor. Oynamayı bir kenara bırakın birbirlerini engelliyorlar.

Güven'in parmak ısırtan ve "Maşallah" dedirten oyunu ise gelecek için daha çok umut verdi.

Serdar'ın, Larin'e attığı gol pası ne kadar güzelse, auta çıkan topa korner kararı veren hakemi uyarıp kendinden çıktığını belirtmesi hem karakterine hem de giydiği formaya yakışan bir davranıştı.

Beşiktaş, çok ciddi kararların eşiğinde ancak, tribünlerin sürekli bölünmüşlük içinde olması endişe verici bir durum.

Sergen Yalçın, kendisi ayrıldı ve ayrılmadan önce çaresiz olduğunu "Çözüm bulamıyorum" diyerek ortaya koymuştu. Peki bu durumda Sergen Yalçın diye bağırıp yönetimi protesto etmek ne demek?

Larin oyundan çıkarken yuhalamak ne demek?

Sürekli yönetim değişsin, hoca gitsin, falanca oyuncu bıraksın gibi söylemleri yapan tribünlerde de artık bir değişiklik olmalı!

Yeni dünya futbolunda bazı şeyler değişiyorsa takım destekleme konusunda da bazı şeylerin değişmesi gerekiyor.

Rakip takımı baskı altına almak ya da oyuncuları daha iyi oynamaya şevk etmek dururken alakasız besteler veya anlamsız tezahüratlar Beşiktaş için faydadan çok zarar veriyor.

Son olarak, takımla üç gün çalışan Önder Hoca ve ekibine çok teşekkür ederim. Hem saha kenarındaki duruşu, gollerde takımla beraber yaşadığı coşku görülmeye değerdi.

Maç öncesi ve özellikle maç sonu yaptığı açıklamalar ise bir çok teknik direktörde olmayan efendilik, naiflik ve bir duruşu sergiliyordu.

Ersin, Rıdvan ve Serdar gibi özkaynak düzeninin meyvelerinin yanında Önder Hoca gibi bir değeri de görmek mutluluk verici.

Nedim Güngör

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI