Gökhan İnler: Hazırım

Gökhan İnler'den transfer açıklaması

Siyah-Beyazlılar’ın iki ön liberosu Veli Kavlak ve Tolgay Arslan’ın sakatlık yaşamasının ardından bu bölgeye yeni bir isim kazandırmak için hedefini Napoli’nin tecrübeli futbolcusu Gökhan İnler olarak belirleyen Beşiktaş’a, bu oyuncudan mesaj geldi. İtalyan basınına açıklamada bulunan 31 yaşındaki yıldız, “8 sezondur İtalya’da forma giyiyorum. Takımımla sözleşmem gelecek sezonun sonunda bitecek. İsviçre, Almanya ve Türkiye’den teklifler aldım. Artık yeni bir maceraya atılmamın zamanı geldi. Türkiye’de oynamaya sıcak bakabilirim” diye konuştu. Bu futbolcu için Napoli’ye yaptığı 3,5 milyon Euro’luk teklifi kabul edilen Kara Kartal’ın, Gökhan’la da 2 milyon 750 bin Euro’dan 3+1 yıllık anlaşma sağladığı; resmi imzaların bu hafta içinde atılabileceği bildirildi.

Gökhan İnler kimdir? 

2004-2005 sezonunda Önder Çengell ile birlikte Fenerbahçe tarafından Almanya'da sezona hazırlık kampında denenmiş ve 4 yıllık sözleşme imzalamışlardır. 2004-2005 sezonunun teknik direktörü Christophh Daum tarafından beğenilmeyip sözleşmesi fesih edilip serbest kalmış ve bir süre Beşiktaş alt yapısıyla idmanlara çıkmıştır. Daha sonra, Aarau takımına transfer olmuştur. Bir sezon oynadıktan sonra Zürich takımına geçmiştir.

İnler, Türkiye ve İsviçre'nin 21 yaş altı millî takımlarında oynamıştır. 2006 yılında İsviçre Milli Takımı'nda oynamaya başlamıştır. Toplam 75 maça çıkmış ve 6 gol atmıştır. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ve iki Dünya Kupası'nda yer almıştır. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda millî takımın kaptanlığını yapmıştır.

İlk yılları

2007 yılında Luzern maçında bir kafa mücadelesinde İnler.

İnler, kariyerine FC Basel'de başladı. Hiçbir maça çıkmayan İnler, 2005-06 sezonunda FC Aarau kulübüne transfer oldu. 20 Mart 2005 tarihinde İsviçre Ligi'ndeki ilk maçına evlerinde 3-2 yenildikleri Grasshopers karşısında çıktı. Ocak 2006'da FC Zürich ile sözleşme imzaladı. 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında İsviçre Ligi'nde şampiyon olan takımın bir parçası oldu.

Udinese

2007-08 sezonu

İnler, Temmuz 2007'de Udinese'ye açıklanmayan bir bonservis ücreti karşılığında transfer oldu ve kulüple beş yıllık sözleşme imzaladı. Udinese'deki ilk golünü 2-1 yendikleri Torino FC maçında attı. 52. dakikada attığı golle Udinese'yi 2-0 öne geçirmişti. 30 Mart 2008 tarihinde Fiorentina ile yaptıkları lig maçında takımının açılış golünü ve kendisinin ikinci golünü attı. Maçı 3-1 kazandılar. İtalya'daki ilk sezonunda her maça ilk 11'de çıktı, toplam 2 gol attı ve 2 asist yaptı. Udinese bu sezonda Serie A'yı 7. bitirdi ve UEFA Kupası'nda ilk turda yer almaya hak kazandı.

2008-09 sezonu 

Serie A 2008-09 sezonunun açılışında Palermo ile yaptıkları maçta İnler Di Natale'nin attığı iki golden birine asist yaptı ve takımının üçüncü golünü attı. Maçı 3-1 kazandılar.18 Eylül'de UEFA Kupası'nın ön elemelerinde Borusia Dortmund ile yaptıkları ilk maçta da bir gol attı ve Almanya ekibini 2-0 yendiler. Ancak kendi evlerindeki rövanş maçında Tamas Hajnal'ın iki golüyle 2-0 yenildiler ve maç penaltılara gitti. Penaltılarda 4-3 kazanan Udinese turu geçen taraf oldu. İnler, gruplarda yapılan dört maçta da forma giydi. Udinese grubu 9 puanla lider bitirdi.  İlk 16 turunda geçen sezonun UEFA Kupası şampiyonu Zenit St. Petersburg ile eşleştiler. İnler iki maçta da 11'de yer aldı. Udinese toplamda 2-1 kazanarak turu geçti. Çeyrek finalde Werder Bremen ile karşılaştılar. Udinese deplasmandaki ilk maçı 3-1 kaybetti. İkinci maçta Udinese maçın ilk dakikalarında İnler'in yaklaşık 22 metreden attığı golle 1-0 öne geçti. Ancak Alman ekibinde Diego'nun ve Udinese'de Fabio Quagliarella'nın attığı iki golle maç 3-2 oldu. Werder Bremen'de Cladio Pizarro'nun attığı golle maç 3-3 bitti ve Udinese elendi. 2008-09 sezonunda ligdeki tek golünü Palermo'ya atan İnler, 6-2 kazandıkları Cagliari maçında üç asist yaptı. Serie A'yı yine 7. bitiren Udinese, AS Roma'nın ardından beş puanla Avrupa'ya gitme şansını kaçırdı.[16]

2009-10 sezonu

Önceki sezona göre biraz daha etkisiz kalan İnler, 33 Serie A maçında gol atamadı ve tek asistini Di Natale'ye 2-1 yendikleri şampiyon Inter karşısında yaptı. Udinese sezon sonunda ligi 15. bitirdi.

2010-11 sezonu 

2010-11 sezonunda Udinese ilk dört maçta yenildi ve beşinci maçta berabere kaldı.Ama takım çabucak toparlanmaya başladı. Sonraki dört maçta üst üste galibiyet aldı. 7 Kasım 2010 tarihinde Cagliari ile 1-1 berabere kaldıkları maçta İnler, Antonia Floro Flores'e asist yaptı.  6 Ocak 2011 tarihinde Udinese'nin Chievo, Verona'yı 2-0 yendiği maçta da asit yaptı.  Sonraki hafta Ac Mulan ve San Siro'da yaptıkları maçta Di Natale'ye bir asist yaotı ve maç 4-4 berabere bitti.[20] Bu sezondaki ilk golünü 13 Şubat 2011 tarihinde Cesena'ya 3-0 yendikleri maçta attı. Bu sonuçla Udinese 2011'deki ilk 8 maçını kaybetmemiş oldu ve Serie A'da altıncı sıraya kadar yükseldi. Sonraki hafta Brescia ile berabere kalan Udinese, Palermo ile deplasmanda yaptıkları maçta 7-0'lık bir galibiyet aldı. İnler bu maçta 86. dakikada Cristian Battoccchio'nun yerine oyuna girdi. Catania'yı 2-0 yendikleri maçta İnler bir gol attı. Bu maçla yenilmezlik serileri on üçe çıktı.[23] Yenilmezlik serisi sonraki hafta Lecce'ye 2-0 yenildikleri maçta son buldu. İnler Napoli'yi 2-1 yendikleri maçta takımının ilk golünü attı. Udinese 22 Mayıs'ta Milan'la yaptıkları son lig maçında 0-0 berabare kaldı ve Udinese ligi dördüncü bitirdi. Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunda yer almaya hak kazandılar.

Napoli

Ağustos 2013'te Napoli formasıyla İnler.

Mayıs 2011'de Udinese, SSC Napoli'nin yaptığı 13 milyon €'luk teklifi kabul etti.  Temmuz ayında İnler, Napoli'nin kişisel şartlarını kabul etti ve 11 Temmuz'da aslan maskesiyle yüzü gizlenmiş şekilde 88 numaralı formayla göründü. Napoli'nin de yeni forması tanıtılmış oldu. Napoli'deki ilk maçına 10 Eylül'de deplasmanda 3-1 kazandıkları AC Cesena karşısında çıktı. 2 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda 3-2 yenildikleri Bayern Münih maçında Ferderico Fernandez'e bir asist yaptı.  Aynı maçta Bastian Schweninstegier ile girdiği mücadelede Alman futbolcunun köprücük kemiği kırıldı. 7 Aralık 2011 tarihinde İnler, kulübündeki ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü 2-0 yendikleri Villerrieal maçında sol ayakla attı. Napoli, grubu Bayern Münih'in ardından ikinci bitirdi.

Son 16'da Chelsea ile eşleştiler. İlk maçı 3-1 Napoli yendi. Stamford Brigde'teki ikinci maçta Chelsea 2-0 öndeyken İnler uzaklardan attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Frank Lampard'ın penaltıdan attığı golle maç uzaltmalara gitti.[ 105. dakikada Branislav Ivanovic Chelsea adına attığı golle Napoli toplamda 5-4 yenilerek elendi.  25 Nisan 2012 tarihinde Stadio del Mare'de karşılaştıkları Lecce maçında Marek Hamsik ve Edinson Cavani'ye birer asist yaptı. Bu sonuçla Serie A'da dördüncü sıraya geldiler. Sezonun sonlarında İtalya Kupası finalinde ligin şampiyonu Juventus ile yaptıkları maçta oynadı. Juventus'u 2-0 yendiler.

3 Mayıs 2014 tarihinde Fiorentina'yı 3-1 yendikleri 2014 İtalya Kupası Finali'nde kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Millî takım kariyeri

İnler İsviçre ve Türkiye'nin 21 yaş altında oynadı. 2 Eylül 2006 tarihinde ilk millî maçına İsviçre adına Venezuela karşısında çıktı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonaı'nda tüm maçlarda oynadı. Ancak, gruplardan çıkamadılar.

2010 FIFA Dünya Kupası'nda 16 Haziran 2010 tarihinde İspanya ile yaptıkları maçta takımın kaptanlığını Alexander Frei'ın yerine yaptı. Maçı 1-0 kazandılar. İkinci maçta Frei, son maçta İnler kaptanlık yaptı. Son maçta Honduras ile berabere kalan İsviçre gruptan çıkamadı.

2011 yılında Frei'ın millî takımı bırakmasıyla kaptanlığa İnler getirildi. Son 16'ya kaldıkları 2014 FIFA Dünya Kupası'nda dört maçta da forma giydi.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI