3-1 değil 3-0!

Akhibarppor'dan inanılmaz kural hatası...

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Akhisarspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken mücadelede kural hatası yapıldı. 21 kişilik maç kadrosunda en fazla 12 yabancı oyuncu bulundurma hakkı bulunan Akhisarspor, 21 kişilik kadrosunda 13 yabancı oyuncuya yer verdi. Futbol Disiplin Talimatnamesi'ne göre maç sonucunun Beşiktaş lehine 3-0 tescil edilmesi gerekiyor. Akhisar Başkanı Hüseyin Eryüksel konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve "Maalesef böyle bir şey oldu" ifadelerini kullandı

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısı 'kural hatası'yla başladı! 18. hafta mücadelesinde Akhisarspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelirken siyah-beyazlılar mücadeleyi 3-1 kazandı. Akhisarspor ise maç kadrosunda 13 yabancı oyuncuya yer verdi ve kural hatası yaşandı.

TFF Talimatnamesi'ne göre Süper Lig kulüpleri 21 kişilik maç kadrolarında en fazla 12 yabancı oyuncu bulundurabilir. Akhisarspor ise Beşiktaş maçı kadrosunda 13 yabancı futbolcu ile çıktı. Ege temsilcisinin Beşiktaş mücadelesi kadrosunda Vrsajevic, Miguel Lopes, Sissoko, Josue, Manu, Bokila, Regattin, Serginho, Lukac, Rotman, Barbosa, Larsson, Cikalleshi olmak üzere 13 yabancı yer aldı.

AKHİSARSPOR'DAN AÇIKLAMA

DHA'nın haberine göre Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel yaptığı kaleci Milan Lukac'ı maç oynandığı sırada tribüne gönderdiklerini açıkladı. Eryüksel, "Maalesef böyle bir şey oldu. Beşiktaş itiraz ederse skor 3-0 onların lehine hükmen sonuçlanacak. İtiraz etmezlerse nasıl bittiyse öyle tescil edilecek" dedi.

TFF tarafından yapılan açıklamada bu sezon kulüpler kadrolarını 21 kişiden oluşturmaları halinde 12 yabancıya görev verebiliyor. 20 ve daha aşağıdaki oyuncunun maç kadrosuna dahil edilmesi durumunda 11 yabancı kadroda yer alabiliyor.

Futbol Müsabaka Talimatı'nın 23. maddesinin 1. fıkrası 2. bendinde şeklinde ihlal yapılan 22. maddeye atıf yapılarak "Ayrıca profesyonel lig, kupa ve U21 müsabakalarında yukarıda belirtilen nedenlerin o kademe veya kategorideki müsabakaların sonuçları tescil edilinceye kadar herhangi bir usulle tespit edilmesi halinde 22. madde hükümleri uygulanır." şeklinde belirtiliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? 

Geçmişte, 2016-17 sezonunda Adanaspor - Kasımpaşa maçında olduğu gibi, TFF 23. maddenin 1. fıkrası kapsamında Beşiktaş'ın itirazını beklemeden TFF Disiplin Müfettişleri, karşılaşmayla ilgili kural ihlali tespitini yaparak TFF Hukuk Müşavirliği'ne bildirecek.

Karşılaşmanın bilgi işlem merkezine işlenmesiyle tespiti yapılacak olan ihlalin ardından Akhisarspor, Futbol Müsabaka Talimatı 22/d maddesinin ihlali kapsamında hükmen mağlubiyet artı para cezası istemiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilecek.

Kurul da, Akhisarspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarak, talimatlara aykırılıktan para cezası verecek.

GOLLER VE KARTLAR GEÇERLİ SAYILACAK

Öte yandan karşılaşma oynanmış gibi kartlar ve goller geçerli sayılacak.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI