Ali Koç neler söyledi?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Hükümet istifa" diyen Fenerbahçe ve Beşiktaşlı taraftarlara gelen tebligatlar, Kayserispor maçı öncesi mahkemenin son kararı ve gündeme dair açıklama yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Hükümet istifa" diyen Fenerbahçe ve Beşiktaşlı taraftarlara gelen tebligatlar, Kayserispor maçı öncesi mahkemenin son kararı ve gündeme dair açıklama yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonunda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarı-Lacivertliler'in başkanı, Konyaspor maçında "Hükümet istifa" tezahüratları yapan taraftarlara giden tebligatlar, Kayserispor maçı öncesi mahkeme tarafından verilen son karar hakkında konuştu.

"Bunun hesabının sorulacağı günler de gelecektir ama bugün o gün değil"

17:09

Ali Koç, "Kaybımız çok, yaralılarımız çok. Barınma sorunu var. Hayatta kalanlar, hayatlarını sürdürebilmek için büyük bir mücadele içindeler. 1. günden itibaren olduğu gibi ülke olarak onların yanlarında olmamız lazım. Diğer bölgelerde ister istemez hayat normal akışına döndü. Çok uzun bir yolumuz var. Bu seferkinden toparlanmak beklediğimizden çok daha uzun sürecek. O yüzden bugün devlet, millet, hükümet, muhalefet tüm paydaşların birbirine en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunun hesabının sorulacağı günler de gelecektir ama bugün o gün değil. İstemediğimiz gelişmeler oluyor. Bizlerin de camiamıza karşı sorumluluklarımız var" dedi.

Davalı taraf Kayseri Valiliği iki savunma verdi"

17:26

Ali Koç, hukuk sürecini açıkladı. Koç, "Elimizdeki tek silah hukuka başvurmak. Hızlıca mahkeme karar aldı ve davalıya 1 gün savunma verdi. Davalı taraf Kayseri Valiliği 2 savunma verdi" ifadelerini kullandı.

"Koskoca valilik nasıl böyle savunma yapan bir avukat tutabilir?"

17:26

Koç, "Kayseri Valiliği'nin yaptığı 2 savunma sonucunda Kayseri'deki mahkeme bizim talebimizi reddetti. Bunun hukuki bir karar olmadığını herkes anlar. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanıyorum. Ciddi olması gereken bir süreç bu. Koskova valilik nasıl böyle savunma yapan bir avukat tutabilir? Akıllara ziyan bir olay" şeklinde konuştu.

"Bardağı taşıran damla noktasına gelmiştir"

17:27

Fenerbahçe Başkanı'nın açıklamaları şu şekilde devam etti: "Son derece garip olaylar yaşıyoruz. 4 Şubat Cumartesi günü Yüksek Divan Kurulu toplantısında niye hep bize oluyor dedim. Bir kulüp var ki 7 yıl içinde 3 kere üst üste son maçta şampiyonluk kaybetti. Bu olamaz... Denizli'de yaşadıklarımızı biliyorsun. 3 Temmuz sürecinde 12 Mayıs 2012'de Fetöcü polislerin taraftarlara biber gazıyla saldırıp kaos çıkması için yangına benzin dökmesi, 4 Nisan otobüsümüzün kurşunlanması... Sportif açıdan sahada yaşadıklarımız... Niye en ağır ihlaller, en yoğun hakem hataları bizim başımıza geliyor? Son olarak da bunu yaşadık. Bardağı taşıran damla noktasına gelmiştir"

"Yarın bir gün kardeşin kardeşe kırdırılacağı ortama gidiyor bu iş"

17:28

"Cumartesi günkü maçta bazı protestolar oldu. Orada bir saldırıya uğradık. Devlete karşıymışız filan... Beşiktaş maçında da benzer olaylar yaşandı. Bazı sosyal medya paylaşımları sonrası statta infial oluştu. Herkes bilir ki böyle mesajlar paylaşmanın toplumsal etkisini... İş çok sakat yere gidiyor. Yarın bir gün kardeşin kardeşe kırdırılacağı ortama gidiyor bu iş"

"En çok kırıldığım nokta o oldu"

17:30

"Oradan çıktık, Kulüpler Birliği Başkanı olarak kulüpler beni aradı. Bir açıklama yapma gereği doğdu. Bu hassas dengede en makul açıklamayı yapmak bizim işimiz. Bazı kulüpler kendileri de açıklama yaptılar. Son derece siyasi ağırlıklı açıklamalar yaptılar... Biz Fenerbahçe olarak siyasi açıklama yapmıyoruz. Stadın bir bölümü tarafından protesto yapıldı. Bununla ilgili şahsi görüşümü açıklayacağım. Kulüpler Birliği'nin açıklamalarını her kulüp kendisi de yayınlar. Ama biz bunu yapınca yine saldırılar oldu. Söylemimiz duruşumuz net. Bir tane açıklamadan dolayı koskoca Fenerbahçe'nin duruşunu sorgulamak... En çok kırıldığım nokta o oldu"

"Berna Başkan olsaydı Kayseri'nin başında bunlar olmazdı"

17:31

Ali Koç, Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ile arasında geçen görüşmeleri açıkladı. Koç şunları kaydetti: "Salı günü bu dedikodu kulağımıza gelmeye başladı. Doğal olarak hemen Kayserispor Başkanı'nı aradım. Bu arada Berna Başkan olsaydı Kayseri'nin başında bunlar olmazdı, onu da belirteyim"

"Başkan bu kararın ne kadar yanlış olduğunu ifade etti"

17:33

"Başkan bu kararın ne kadar yanlış olduğunu ifade etti. Bu kararın müşterek alınması gereken bir karar olduğunu söyledim. Başkanla konuştuktan sonra bu yanlıştan dönülmesini sağlamamız lazım. Çünkü bu kararın hiçbir sebebi yok. Çıkan tek şey 'siz böyle mi bağırıyorsunuz, alın size ceza' demek... Kime ne ders vermeye çalışıyorsunuz?"

"Ne istihbaratı aldın diye sordum... Sorma diyor, anla diyor"

17:35

"Ben sayın başkanla konuştum ve onun söylediği her şeyin doğru olduğunu varsayarak devam ettik. TFF'ye söyledik onlar da bu kararın çekilmesi için çabaladı. Federasyon başkanı beni aradı. Kayserispor başkanından bir açıklama var dedi. Olamaz dedim. Başkan bu açıklamada yazandan birebir tersini söylemişti bana. Sonra başkanı aradım. Sen bana böyle böyle dedin mi, dedim. Ee böyle bir açıklama yapmışsınız.. Ya sorma dedi. Anlatamıyor da başkan... Ne istihbaratı aldın diye sordum. Sorma diyor, anla diyor... Ona da bir şey diyemiyorum. Kayserispor besbelli ki sayın başkan mükül mevkiide. Dün size bu tebliğ edildiyse bu bilgi sen neden başvuru yapıyorsun? Yine net bir cevap alamıyoruz. Bizim Kayserispor ile hiçbir sıkıntımız yok"

"Burada yazan Türkçeden bir anlam çıkamıyor"

17:38

"Baktım ki başkan da bir şey diyemiyor. Sonra biz derhal yürütmeyi durdurma için başvurduk. Mahkeme de çabuk hareket etti. 2 tane savunma geldi. Burada yazan Türkçeden bir anlam çıkamıyor"

"Yanlışın bir şekilde kılıfına uydurulma çabaları bunlar"

17:52

"Bir insanın takımını desteklemesi, canlı olarak bulunmasının ne anlama geldiğini bilmeyen bir zihniyetle tepeden gelen bir kararla yapılmış yanlışın bir şekilde kılıfına uydurulma çabaları bunlar"

"110 adet sosyal medya paylaşımı koyulmuş"

17:53

"Bu savunmanın hiçbir şekilde geçerliliği olmaz umuduyla gece yattık. Yine bir baskı olmuş ki bir savunma daha yapılmış. Bu seferkinin arkasına 110 adet sosyal medya paylaşımı koyulmuş"

"Kayseri Valisi'nin inanmadığı bir savunma ancak böyle olur"

17:54

"Yazık. Kayseri Valisi'nin inanmadığı bir savunma ancak böyle olur. 110 tweetten bahsedeyim. Güvenlik kavramını keyfi ve geniş bir biçimde ele almıştır. Güvenlik sorununun altını dolduramamıştır. Şifresiz maç yayınlanacak diyor. O zaman hiçbir taraftarı stada almayın. Bu nasıl bir zihniyet? İnanan bir insan böyle savunma yapmaz. Bir de utanmadan diyor ki Ankaragücü - Beşiktaş maçında da bu karar alınmıştı diyor. O maçta istenmeyen tatsız olaylar yaşandı. Sonra hemen akabinde iki kulüp beraber karar aldılar, bir sonraki deplasman maçına seyirci götürmeme kararı. Bu olayla bizim olayın uzaktan yakından alakası yoktur. Bu nasıl bir anlayıştır?"

"Biz potansiyel suçlu olarak muamele görüyoruz"

17:56

"110 tweetin sadece 6 tanesi yasak kararı öncesinde, geri kalanın hepsi karar sonrasında atılmış. Bu kararı aldım, istihbarat gibi anlatıyor... O 6 tweet de hiçbir güvenlik riski oluşturacak içeriği yok. Kalan tweetler de hepsi yasağın sonrasında paylaşılmış. 23 tanesi Fenerbahçeli. Söz konusu kararda kavga istihbarat bilgilerine örnek olacak tweetlerin Fenerbahçe ile alakası yok. Biz potansiyel suçlu olarak muamele görüyoruz"

"TFF Başkanı bu konudan rahatsız... Bir şeyler söylemek istiyor söyleyemiyor"

17:56

"Şimdi biz bir üst mahkemeye gideceğiz. Ankara'ya gitmemiz gerekiyor. Bu yarına yetişmeyecek. Ama bunun arkasını bırakmayacağız. TFF Başkanı bu konudan rahatsız. Bir şeyler söylemek istiyor söyleyemiyor"

"Öyle polisiye tedbirlerle de halkın iradesinin önüne kimse geçemez"

17:57

"Öyle polisiye tedbirlerle de halkın iradesinin önüne kimse geçemez. Tebligatlar gelmeye başlamış bizim ve Beşiktaş taraftarına. Lütfen bizimle irtibata geçin. Tüm taraftarlarımıza her türlü hukuki ve maddi destek vereceğiz. Çünkü yanlış bir karar bu. Çoğu da bizimle temasa geçti"

"Bizi vatan haini gibi gösteriyorlar"

18:05

"Biz kızgınız. Fenerbahçe olarak son derece sinirliyiz. En büyük kızgınlığımız da bu iş bilerek isteyerek sanki çıkmaza doğru sokuldu. Troller belli başlı köşe yazarları bizi vatan haini gibi gösteriyorlar. Bazılarının kol kola girdiği Fetö ile mücadele ederken iyiydik de bir takım taraftarın istifa diye bağırınca mı kötü olduk. Onlar kol kolayken Fetö ile Fenerbahçe biber gazı yiyordu. Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz?"

"Ben istemiyorum siyasi tezahürat olmasını"

17:58

"Tamam oldu, iki maçta bağırıldı. Geçmişte olmadı mı? Sanki ilk defa bağırıldı. Olgunlukla karşılanması lazım. Ama maç ortasında polis olarak tribüne girip adam almaya çalışırsanız olmaz. Ben istemiyorum siyasi tezahürat olmasını. Ama hakaret olmadı mı müdahale edemem. Kulüp yönetimleri yönlendiremez. En çok bunu çeken bizleriz. Başkan, yönetim istifa, futbolcuları yuhalama... Fenerbahçe devletine hükümetine karşı mı oluyor? Fenerbahçe Türkiye'dir. Her türlü ideoloji, dinsizi dindarı hepsi vardır. Bu Galatasaray'da da Beşiktaş'ta da aynıdır. Bunu nasıl anlamazsınız? Niye Fenerbahçe'yi kaosa sokmaya çalışıyorsunuz?"

"Fenerbahçe-Galatasaray maçında da birinin gelmemesi için bana baskı yapıldı"

17:59

"Biz bunun hesabını soracağız. Ben bunu kimin yaptırdığını biliyorum. Bu belki de Cumhurbaşkanımıza yapılmış bir kötülüktür. Bunun güvenlik açısından hiçbir açıklaması yoktur. Fenerbahçe seyircisinin ağzına fermuar mı takacağız? 2 sene evvel Fenerbahçe-Galatasaray maçında da birinin gelmemesi için bana baskı yapıldı. Aynı şey şimdi oluyor. Ondan sonra da Kayserispor'a açıklama yaptırın"

"Kimse hükümeti sevmek zorunda değil"

18:00

"Hükümetimizde aklı selim insanlar var. İnşallah buna dur derler. Çok kötü yere gidiyor iş. Benim şahsi görüşüm, tribünlerde hiçbir şekilde siyasi söylem slogan olmasını istemiyorum. Çünkü Fenerbahçe'de her çeşit insan vardır. Ama hakaret küfür olmayıp böyle tezahürat olursa saygı duymak zorundayım. Hükümet lehine tezahürat olsaydı bunlar olacak mıydı? Bir kere hükümet, devleti ayıralım. Kimse hükümeti sevmek zorunda değil"

"Bir bakan şampiyonluk kutlamasında fotoğraf verince siyaset olmuyor mu?"

18:00

"Neresinden bakarsanız bakın bu yanlıştır. Tüm kulüplere sesleniyorum. Bugün bize, yarın size olur. Bizim Kayserispor'la hiçbir sıkıntımız yok. Kim yaptırdı bunu size? Böyle elle tutulamayan sebeplerle... Hiçbir argümanınız yok. Herkes bunun yanlış olduğunu söylüyor. Kayserispor, vali doğru bulmuyor ama bu karar kalıyor. Nasıl kalıyor? Kim yaptırıyor bunu? Şimdi siyaset girmesin diyorsunuz. Tribünlerde zaman zaman yapılan tezahüratların çok ötesinde siz sokuyorsunuz futbola siyaseti. Bir bakan şampiyonluk kutlamasında fotoğraf verince siyaset olmuyor mu? Ama bir tezahürat olunca Fenerbahçe vatan haini... Sizin yaptığınız kışkırtma. İnsanları kışkırtıyorsunuz. Yapmayın. Omuz omuza vermişken bunu yapmanız çok yanlış. Beklentileriniz, söylemlerinizle eylemleriniz tutmuyor"

18:02

"Biz yarın yönetim olarak gidip, orada bulunacağız. İnşallah maçımızı kazanacağız. Kayserispor taraftarından defalarca takımlarının ismini söylemek zorunda kaldığım için özür diliyorum"

"Bizi cezalandırarak filan bizi yola sokamazsınız"

18:03

"Saygısızlık, küfür, hakaret olmadığı sürece bir şey diyemeyiz. Bu Anayasal haktır. Bizi cezalandırarak filan bizi yola sokamazsınız. Bizim tarihimize bakın. Bana göre yönetim istifa ile hükümet istifa arasında hiçbir fark yok. Bu camia Türkiye'dir. Hükümet için her şeyi yapacak olanlar vardır, hükümete karşı olan vardır. 115 yıllık camiayı hedef alarak kaos ortamına hizmet ediyorsunuz"

"Sizsiniz siyaset yapan"

18:03

"Bazı kulüplerin taraftarımız hakkında ettiği laflar... Zillet filan... Sizsiniz siyaset yapan. Taraftarların tezahüratlarının kulüpler tarafından yönlendirildiğini düşünüyorsanız bizleri töhmet altında bırakıyorsunuz. Ya samimi değilsiniz ya da hiçbir şey bilmiyorsunuz. Fenerbahçe siyaset üstüdür"

"Taraftarlarımızdan özür diliyorum, beceremedik"

18:03

"Taraftarlarımızdan özür diliyorum, beceremedik. Hukuka inandık ama beceremedik. Taraftarlarımıza yalvarıyorum, provokasyona gelmeyin. Sadece takımı destekleyin. Bilerek ve isteyerek bizi bir noktaya itmeye çalışıyorlar. Bunu unutmayın. Bu kadar kafa kafaya giden ligde son derece zor deplasmanda bizleri desteksiz bırakmanın ne anlama geldiğini anlamayanların aldığı bir karar"

"Hakkımızı helal etmiyoruz"

18:03

"Bu işin buraya gelmesine dahil olan herkesi Allah'a havale ediyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz" 

Ajansspor 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI