Alperen Şengün NBA'ye Göz Kırpıyor

Beşiktaş'ın genç yıldız oyuncusu Alperen Şengün, birçok istatistikte Avrupa'da zirveyi zorluyor. Milli yıldız, Avrupa liglerinden NBA draftlarına katılma adayı olarak gösterilen rakiplerine de meydan okuyor.

Beşiktaş'ın genç yıldız oyuncusu Alperen Şengün, birçok istatistikte Avrupa'da zirveyi zorluyor. Milli yıldız, Avrupa liglerinden NBA draftlarına katılma adayı olarak gösterilen rakiplerine de meydan okuyor.

Beşiktaş forması altında, bu sezon sergilediği performansla Türk basketbolunun en heyecan verici oyuncularından biri haline gelen Alperen Şengün, performansıyla yalnızca ING Basketbol Süper Ligi'nin değil, Avrupa'nın da en tepesine yerleşmeye aday oldu.

Sezonun geride kalan diliminde 19.4 sayı, 10.3 ribaunt, 2 asist ve 1.9 blok ortalamaları yakalayan genç yıldız, Avrupa liglerinde, NBA draftlarına katılma adayı olarak gösterilen genç rakiplerine de meydan okuyor.

TRTspor'un haberine göre, RealGM platformunun Ocak ayının başı itibari ile hazırladığı verilere göre Alperen, KK Mega Bemax formasını terleten Filip Petrusev ve Reale Mutua Torino'da yıldızını parlatan Ousmane Diop'un ardından, Avrupa liglerinde en yüksek sayı ortalamalarını yakalayan 3. oyuncu konumunda yer alıyor. Yalnızca ligimizdeki yetenekler esas alındığında, milli basketbolcuyu bu alanda takım arkadaşı Şehmus Hazer takip ediyor.

Platformda, aynı tarihte yapılan çalışmaya göre Alperen Şengün, ribaunt sıralamasında da birçok genç yeteneği geride bıraktı ve 2. sıraya oturdu. Beşiktaş Icrypex'in yıldız isminin önünde yalnızca, Espoirs Monaco takımının pivotu Kevin Keliki yer alıyor.

Bloklarıyla da lige damga vuran ve son olarak Galatasaray derbisine, yaptığı 7 blokla damga vuran Şengün, bu kategorinin de iddialı isimleri arasında. Ocak ayı verilerine göre, Avrupa'nın genç yetenekleri arasında en yüksek blok ortalamasına sahip 6. oyuncusu olan Alperen, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray maçlarında toplam 10 kez rakiplerine "dur" diyerek 3. sırayı zorlamaya başladı.

"Efektiflik puanı"nda 2. sırada

Olumlu ve olumsuz istatistikler üzerinden yapılan hesaplamalarla ortaya çıkan "efektiflik puanı" sıralamasında da yine Alperen Şengün'ün ismi var. Genç yıldız, bu tabloda Ousmane Diop'un ardından 2. sırada gösteriliyor. ING Basketbol Süper Ligi'nde, tüm yaş grubundan basketbolcular dikkate alındığında verimlilik puanı tablosunun tepesinde bulunan Alperen'i, Empera Halı Gaziantep Basketbol'dan Mouhammadou Jaiteh izliyor.

Yıldızı parlıyor

Alperen Şengün'ü diğer tüm genç yıldızlardan ayıran en önemli unsur ise yaşı... Beşiktaş Icrypex'in pivotu, tüm tablolarda kendisinin üstünde ve hemen altında yer alan oyuncular arasında en genç isim olarak dikkat çekiyor. 1999 ve 2000 doğumlu draft adaylarıyla kıyaslanan Alperen, zirve mücadelesi veren isimler içerisinde 2002 doğumlu tek basketbolcu konumunda.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI