Avukat Öztürk: Bu hukuki bir zafer...

Beşiktaş Kulübü adına genç basketbolcular Samet Yiğitoğlu ve Demir Doğan'ın Makedonya'nın MZT Kulübü'ne transferini itiraz eden Avukat Emin Öztürk, FIBA Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş lehine karar aldığını açıkladı.

Beşiktaş Kulübü adına genç basketbolcular Samet Yiğitoğlu ve Demir Doğan'ın Makedonya'nın MZT Kulübü'ne transferini itiraz eden Avukat Emin Öztürk, FIBA Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş lehine karar verdiğini belirtip, "Bu hukuki zafer, altyapılara yatırım yapan takımlara ışık olacaktır." dedi. Bilindiği gibi Yiğitoğlu ve Doğan sezon başında MZT Kulübü'ne transfer olmuş, Beşiktaş ise karara itiraz etmişti. Avukat Öztürk, MZT'nin FIBA'ya sunduğu evrakların yetersiz olmasının, Tahkim Kurulu kararına gerekçe oluşturduğunu söyledi.

Öztürk'ün konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"FIBA Yönetim Kurulu'nun verdiği karara, tahkim Kurulu nezdinde yaptığımız itiraz kabul edildi. FIBA'nın daha önce LOC verdiği oyuncularla ilgili kararı Tahkim Kurulu'nun bozması bir ilk olarak tarihe geçti. Bu hukuki zafer, altyapılara yatırım yapanlar adına bir ışık olacaktır.

FIBA tahkim Kurulu, Yönetim Kurulu'nun Samet Yiğitoğlu ve Demir Doğan ile ilgili kararının kendi iç düzenlemelerine aykırı ve bu oyuncuların MZT'ye transfer olmasını sağlayan kararın hukuksuz olduğuna kanaat getirdi. Dolayısıyla oyucuların şu anda bulundukları MZT ile lisans bağlarının kopartılması ve tescillerinin Beşiktaş adına yapılması gerekmektedir. FIBA'dan da oyuncuların MZT lisanslarının feshi ve Beşiktaş için tescili konusunda hukuki adımları atacağız. Zaten oyuncuların geçen sezon Beşiktaş ile olan sözleşmelerinin haksız yere iptalini dile getiriyorduk, şimdi Tahkim Kurulu kararıyla transferlerinin hukuksuz olduğu ispatlandı. Bundan sonra kısa vadeli maddi menfaatleri nedeniyle hareket edenlerin çok daha dikkatli olması gerekecektir." 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI