Beşiktaş Adına Toplanan Paralar Kimin Cebine Gidiyor?

Beşiktaş taraftarlarını şoke olayı Kartalhaber inceledi.

Beşiktaş taraftarlarını şoke olayı Kartalhaber inceledi. Siyah-Beyazlı kulüpte 'Yok artık' denilecek bir olayın daha gerçekleştiği iddia edildi. 

Come to çiftlik 
Beşiktaş'ta eski Başkan Fikret Orman yönetimi yaklaşık 4 önce kulübün aylık çıkan dergisini masrafları karşılamıyor gerekçesiyle çıkarmama kararı almıştı. Bu kararın alınmasında Fikret Orman'ın sağ kolu o dönem iletişimden sorumlu yönetici Candaş Tolga Işık başrolü oynamıştı. Bu karara Beşiktaşlı taraftarlar büyük tepki göstermiş ama eski yönetim geri adım atmamıştı. 
Fikret Orman 2019 yılının Ekim ayında görevi bıraktı ama başta Başkan Ahmet Nur Çebi olmak üzere; Orman döneminde 6.5 yıl görev almış eski yöneticiler yeni yönetimle birlikte tekrar yöneticilik koltuklarına oturdu. 

Beşiktaş dergisi Beşiktaş'ın mı? 
Çebi yönetimi, geçen sene Beşiktaş'ın Dergisi'ni çıkarmak için Pozitif Kurumsal İletişim şirketinden teklif alır. Galatasaray'ın da dergisini çıkaran şirket, 20 Milyona aşkın taraftarı olan Beşiktaş’ın dergisini yeniden yayınlamak için Beşiktaş Yönetimi'ne yıllık 500 Bin TL. ücret ödeme yapmayı önerir. Buna göre her ay dergiyi piyasaya verecek ve üyelikle aboneliklerle dergiyi Beşiktaşlı taraftarlara satacaktır. Şirkete bir jest daha yapılır ve yöneticilerin çoğunluk oylarıyla Pozitif Kurumsal Çağrı şirketinin forma reklamı Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı'nda yer almasına karar verilir. Şirket sahibinin Beşiktaşlı bir yöneticiyle yakın ilişkide olduğu da aşikardır. 
Bu gelişmenin ardından Beşiktaş Dergisi yeniden yayınlanmaya başlar. 

Müthiş İddialar... 

Pozitif Kurumsal İletişim Hizmetleri Beşiktaş Kulübü'nden aldığı bilgilerle taraftarlara Beşiktaş adına Beşiktaş kurumsal kimliğiyle ulaşmaya başlar ve abonelik karşılığı dergi satışı pazarlanmaya başlar. Beşiktaşlı taraftarlar dergiye yoğun ilgi gösterse de şirket taraftarlara köy çocukları için para toplandıklarını, verecekleri katkıyla kulüp dergisinin köylere ulaşılması başta olmak üzere birçok etkinlikle çocuklara yardım edileceği sözünü verir. Türkiye'nin en ücra köşelerinde Beşiktaş'ın sosyal etkinlik yapması birçok taraftarın büyük ilgisini çeker. Dergiye üye olmayan taraftarlar da defalarca aranır ve kulübün köy çocukları için yaptığı organizasyona katılınması istenir. Her toplumsal olayda olduğu gibi bu olayda da Beşiktaş taraftarı farkını ortaya koyar ve milyonlarca liralık yardım yaptığını zanneder. Ama kafalarda şimdi soru işaretleri var. Beşiktaş’a sadece yıllık ödeme yapan Pozitif Kurumsal İletişim sanki Beşiktaş Kurumsal markasıymış gibi davranarak Beşiktaş taraftarına algı yaparak milyonlarca lira ek gelir kazandığı iddia edilir ve Beşiktaş’a ek ödeme veya kar payı katkısı sağlamadığı belirtilir. Beşiktaş camiasından ajitasyon ve algıyla milyonları iç ettiği iddia ediliyor bu firmanın.

Birçok taraftar sık arandığı için kulübe şikayette bulunurken taksitle alınacak denilen ücretlerin tek çekimde çekilmesi taraftarın tepkisini çeker. Beşiktaş Kulubü'nde konu ile ilgili muhattap bulamayan Beşiktaşlı taraftarlar başta şikayet.com internet sitesi olmak üzere birçok internet sitesine şikayette bulunur. Kulübe yapılan başvurularda kapı duvardır! 

8.5 milyon TL İddiası  

Şirketin binlerce Beşiktaşlı taraftarlardan 8.5 Milyon TL. para topladığı iddiası Beşiktaş yönetiminin de kulağına gelir. Başkan ve Çebi ve yöneticilerin, geçtiğimiz ay dergiyi çıkaran ve taraftarlardan köy çocukları için para isteyen taşeron şirketten toplanan ücretlerle ilgili banka dökümü ister. Ancak görüşme yaptığımız Beşiktaşlı yöneticiler şirketin şu ana kadar rakam vermekten kaçındığı vurguladı.  

Kartalhaber olarak soruyoruz:

1.    Neden kar eden bir dergi kapatılarak önce dijitale geçilir sonra da ani bir kararla Pozitif firmasının eline aylık geliri kadar miktara yıllık verilir?

2.    Kar eden yapı neden bozulur ya da eski dergiyi çıkaran ekipten destek alınarak dergi çıkarılmaz?

3.    Dergi ve köy okullarına yardım bahanesi ya da algı operasyonuyla elde edilen gelirlerin Beşiktaşa gelmediğini camia ve Yönetim Kurulu biliyor mu?

4.    Bu haberin doğruluğunun ortaya çıkması halinde sonra hala bu firmayla çalışılacak mı?

5.    Kulübün kurumsal kimliğine güvenerek dergi alan ve birçok kez yardımda bulunan taraftarların mağduriyetini nasıl gidereceksiniz?

6.    Bu ve benzeri skandalların kulübün kurumsal marka değerine verdiği zararın önüne geçmek için nasıl bir aksiyon planınız var?

7.    Yönetim Kurulu ve İletişim sorumlunuz Erol Kaynar kulübün marka değerine verilen ve adeta dilenci zihniyetiyle hareket eden bu yapıdan haberi var mı?

8.    Sadece dergi değil TV ne oldu? Youtube kurumsal abonelik işini ne zaman çözdünüz?

Beşiktaş kamuoyunu bilgilendirmek istememizdeki amaç öncelikle mutlak doğruya ulaşmak akabinde de Beşiktaş markasının hem zarara uğramamasını sağlamak hem de finansal krizi sonuna kadar hisseden Beşiktaş’ın neden eline fırsat olarak gelmiş minimum 1.5-2 milyon Euroluk geliri kasasına sokamadığını öğrenmektir 


Kartalhaber olarak bu haberimizin peşinde koşmaya devam edeceğiz... Beşiktaş adını haksız bir şekilde kullanıp büyük servet kazananlar varsa bunun hesabını soracağız. 

Bu konuda bizlere şu ana kadar bilgi vermekten kaçınan Beşiktaş Yönetimi ve Pozitif İletişim Kurumu'ndan yapılacak açıklamayı sitemizde yayınlamaya hazırız. 

Kulüplerine gönülden bağlı olan ve desteklerini hiçbir zaman esirgenmeyen Beşiktaşlılar yine kandırılıyor mu? Lütfen artık üç maymunu oynamayın... Açık ve şeffaf olun. 

Onursal başkanımız Süleyman Seba'nın dediği gibi; Beşiktaş'ı kandırmayın. 


KARTALHABER


Önemli not: Bu haberimizin devamı gelecektir... 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI